Zachary De Lange

Hallo, mijn naam is Zachary Long en ik ben een in New York gevestigde trouwfotograaf.

Ik fotografeer bruiloften sinds 2009 en fulltime sinds 2011 toen ik met vaderschapsverlof ging van mijn zakelijke baan en nooit meer terugging.

Ik begon, zoals de meeste mensen doen, met een grote interesse in camera’s en fotografie, in de late jaren 2000, met het maken van foto’s van bloemen en vrienden. Nadat ik de tweede schutter op een bruiloft was, raakte ik verslaafd aan de gekte van de dag en de mogelijkheden om alles te fotograferen, van openhartige momenten, tot stillevendetails, tot geposeerde portretten.

Ik ben gevestigd in New York, maar dien ook mijn voormalige huis in Atlanta, Georgia. Ik ben vijf jaar geleden uit Atlanta verhuisd, maar ik blijf de hele tijd naar Atlanta pendelen voor bruiloften. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik de uitrusting die ik gebruik afzwak tot alleen de essentie en de voorkeur geef aan enkele verlichtingskeuzes die kunnen worden bereikt met dingen die gemakkelijk in mijn ThinkTank Airport International passen en in een vliegtuig kunnen worden gedragen.

Ik heb zowel Nikon als Canon in het begin volledige trouwdagen geprobeerd, uiteindelijk koos ik voor Canon voor de kleurweergaven en de ergonomie die voor mij gewoon beter voelden.

Ik ben begonnen met een Nikon D700 en een Canon 5D Mark II, en na bevestiging met Canon, heb ik een upgrade uitgevoerd naar de Canon 5D Mark III de dag dat het werd vrijgegeven. Ik heb weer een upgrade uitgevoerd naar de Canon 5D Mark IV de dag dat het ook uitkwam. Het Merk IV is nog steeds mijn go-to voor alles.

Het objectief dat minstens de helft van de dag op mijn camera zit is de Canon 16-35mm f/2.8 III. Ik fotografeer voornamelijk Indiase bruiloften, waar grote groepen de norm zijn, en de flexibiliteit om middelgroot tot ultrabreed te gaan, is geweldig voor flexibiliteit in verschillende situaties.

Ik stuiter tussen de Canon 50mm f/1.2 en Canon 85mm f/1.2 om foto’s klaar te maken of op de dansvloer als ik geen brede foto van een groep maak.

Mijn midden in de dag lens is de betrouwbare Canon 70-200mm f/2.8 voor ceremonies en receptietoespraken, die meestal plaatsvinden in grote balzalen waar ik zeker het extra bereik nodig heb.

Ik ben al sinds het begin een grote fan van off-camera verlichting, met behulp van PocketWizard PLUS IIs terug in 2010 met synchronisatiekabels tijdens het lezen van elke pagina van David Hobby’s Strobist-blog en elke forumpost van de geliefde Starting a Wedding Photography Business (SWPB) Flickr-groep op dat moment (shout-out naar alle vroege timers toen in de vroege jaren 2010).

In 2011 heb ik mijn PocketWizards geüpgraded naar de “lichtgewicht” 8kg (ca. 17,5 lbs) Elinchrom Ranger RX Speed AS kit, die ik gewoon adoreerde vanwege de zon overweldigende 1100 W / s output en de Elinchrom Deep Octa modifiers; echter. mijn rug zegt nu anders.

Godox AD200s zijn de grootste toevoeging aan mijn kit geweest, het vinden van een geweldige balans tussen het vermogen en het dragen van gewicht bij het reizen voor bruiloften en het verplaatsen gedurende de dag.

Indiase bruiloften zijn meestal binnenshuis, dus zowel on-camera als off-camera verlichting is essentieel. De Canon 600 EX-RTs zijn de andere grote technologische vooruitgang die me heeft gecementeerd in het Canon-ecosysteem sinds ze uitkwamen. Weg zijn de PocketWizards en handmatig alles, de 600s hebben mijn leven zoveel gemakkelijker gemaakt door het vermogen van de externe flitser van de camera tijdens recepties aan te passen.

Ik heb alle modifiers geprobeerd, van de OG Gary Fong-bol tot mijn huidige favoriet, het MagMod-systeem, dat het flexibiliteitsprobleem en het snelle aanpassingsvermogen oplost dat nodig is tijdens een bruiloft.

Ik gebruik MagMods op zowel mijn on-camera systeem, gooien op de MagBounce indien nodig, en hebben MagMods op mijn AD200s wanneer ik een raster, ND-filter of MagSphere moet toevoegen voor extra spreiding.

Versnelling:

Canon 5D Mark IV – Werkpaard camera.

Canon 5D Mark III (Back-up) – Oud betrouwbaar.

Canon 50mm f/1.2 – Klaarmaken en op de dansvloer.

Canon 85mm f/1.2 – Klaarmaken en Portretten.

Canon 16-35mm f/2.8 – De hele dag lens van portretten, groepsfoto’s en ceremonie tot dansvloer.

Canon 70-200mm f/2.8 – Ceremonie en receptie toespraken.

Canon 24-70mm f/2.8 – Groep foto’s lens.

Canon 600EX-RT (x3) – De ingebouwde radiozender is essentieel.

Godox AD200 (x2) – Grote kracht in een draagbaar pakket.

Godox X1T-C draadloze zender – Trigger voor de Godox AD200s.

Glow 28″ EZ Lock Diepe Parabolische Softbox – Voor de AD200, voordat MagBox een ding was.

ThinkTank Luchthaven International v2 – Nog steeds sterk voor 7+ jaar op honderden vluchten.

ThinkTank Pixel Racing Harnas v2 + Pro Speed Belt – Voor het dragen van apparatuur gedurende de dag.

MagMod-adapters – MagSphere, MagBounce, MagGrid, en MagGel met ND-filter.

Sony RX-100 V (vlogcamera) – 3 jaar geleden begonnen met vloggen achter de schermen.

Apple MacBook Pro 15 – Apple maakt een echt duurzaam product dat gewoon werkt.

Western Digital harde schijven van 4 TB – Onderweg back-up maken en werken vanuit het vliegtuig totdat alles thuis gearchiveerd is.

Manfrotto Lichtstandaards – Iets meer betalen voor kwaliteit, deze kunnen tegen een stootje.

www.FengLongPhoto.com | @fenglongphoto

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer