Ann Kochs

Ik ben Ann, een filmbruilofts- en portretfotograaf die gespecialiseerd is in bestemmingsbruiloften en lifestyleportretten.

Ik ben Duitser, heb 8 jaar in Engeland gewoond, heb 3 jaar rondgereisd en ben dit jaar uiteindelijk in San Francisco neergestreken. Leuk weetje is dat ik ook een yoga- en meditatieleraar ben, wat me gezond houdt wanneer ik mijn camera’s over de hele wereld sjouw.

Ik fotografeer sinds 2012 fulltime bruiloften na een lange carrière als filmeditor die werkte in muziekvideo’s (RIP), reclame en tv – op een dag moest ik gewoon uit de montagesuite in een raamloze kelder!

Ik fotografeer volledig op film wat al met veel extra faff komt, dus ik probeer mijn spullen tot een absoluut minimum te beperken.

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een bruiloft heb gefotografeerd die op rijafstand lag van waar ik woon, dus alles moet in mijn handbagage passen.

Mijn belangrijkste werkpaard is een middenformaat camera. Ik ging van een mooie oude Hasselblad 500 C/M naar een Contax en dan weer terug naar een Hasselblad H2.

Het grote voordeel van het fotograferen van Hasselblad is dat het betrouwbaar is, de autofocus (hoewel traag) werkt en er nog steeds servicecentra wereldwijd beschikbaar zijn als dat nodig is.

Ik gebruik er een 80mm f/2.8 lens op wat overeenkomt met een 50mm lengte op een gewone camera. De grip op de Hasselblad H2 is een oplaadbare batterij waarvan ik er drie heb waarvan ik het leven een stuk makkelijker maakt dan wegwerpbatterijen.

Ik heb ook twee extra filminzetstukken die ik vooraf laad, zodat ik de film sneller kan veranderen wanneer ik onder tijdsdruk fotografeer.

De middenformaat film is gewoon heerlijk om naar te kijken, vooral voor portretten. Het is meer een bewuste manier van werken dan snel en snel. Ik gebruik deze camera bijna 100% voor portretten en voor alles wat stilstaat en er vooral goed uit moet zien op een trouwdag.

Voor de candids en meer snelle momenten gebruik ik een 35mm Nikon camera.

Ik bleef heen en weer gaan tussen een F100 en een F5, maar geef de voorkeur aan de meer basale F100 boven de F5 – hij doet vrijwel hetzelfde, maar weegt ongeveer de helft minder.

Ik hou van, hou van, hou van prime-lenzen, ongeacht of zooms handiger zijn en gebruik de Nikkor 35mm f/1.4, 50mm f/1.4 en de 105mm f/2.8.

Het film 35mm formaat is iets breder dan je gewone full frame digitale chip, dus ik vind de 35mm vaak te breed voor mij. Ik gebruik het voornamelijk voor locatiefoto’s, geweldige landschappen en om een volledige kamer in zijn geheel in me op te nemen. Ik gebruik het vrijwel alleen voor een opname wanneer ik portretten maak en wissel dan naar een dichterbij gelegen lens.

De 50mm is even lang als de 80mm op mijn middenformaat camera, dus voor bruiloften gebruik ik deze lengte zelden lang op mijn Nikon.

Ik heb nog steeds een totale crush op mijn 105mm lens. Dit is een macrolens die handig is voor alle details, maar ook geweldige compressie geeft voor alles wat verder weg is. Het is een droom om te gebruiken voor openhartige foto’s tijdens cocktailuurtjes en toespraken, geweldig voor stiekeme close-ups tijdens portretten en perfect als je tijdens een ceremonie niet veel mag bewegen.

Filmen betekent dat je veel film bij je hebt. Zoals, veel. Als je eenmaal een rolletje hebt geschoten is het er nog steeds! Je gebruikt het dus niet eens overdag.

Ik nummer al mijn rollen met een Sharpie om me uren later te besparen wanneer ik mijn filmscans terugkrijg uit het lab en vervolgens alle film te allen tijde veilig in Ziploc-zakken stop. Ik had nooit verwacht dat ik zoveel Ziploc-tassen in mijn leven zou gebruiken, maar hier ga je. De filmrolletjes moeten veilig zijn voor vocht, en als je ooit je tas ergens hebt moeten opbergen tijdens het fotograferen van familie-formals en alle gasten zitten overal ineengedoken met willekeurige glazen champagne, dan weet je waar ik het over heb.

Voor tassen heb ik een absurde liefde voor de Think Tank rollerbags. Ik heb me nu gevestigd op de Think Tank Airport Advantage omdat deze kleiner is dan de Airport International die ik ook heb. Europese luchtvaartmaatschappijen zijn zeer streng met hun groottevoorschriften voor handbagage en deze past bij de meeste luchtvaartmaatschappijen.

Ik blijf tegenwoordig weg van budgetmaatschappijen en de beperking van de grootte is daar een reden voor. Ter info : als u uw uitrusting controleert, is deze niet verzekerd.

Zodra ik begin te werken, gebruik ik een draagtas met een gewatteerde Billingham-camera-inzet erin. Ik werd het beu dat cameratassen meteen 400% meer kostten dan een gewone tas, dus nu gebruik ik de gewatteerde camera-insert en elke draagtas die ik op dit moment gebruik.

Ik draag de twee camera’s die ik gebruik met een Holdfast camerariem en heb extra lenzen en al mijn film in de draagtas.

Camera

Hasselblad H2 met 80mm f/2.8 en 3 filminzetstukken

Nikon F100

Lenzen

Nikon 35mm f/1.4

Nikon 50mm f/1.4

Nikon 105mm f/2.8

Filmvoorraad

Kodak Portra 400 – Deze filmvoorraad heeft de beste breedtegraad en zorgt voor wat onderbelichting en een hoop overbelichting. Het is het meest flexibel voor veranderlijke lichtomstandigheden op een trouwdag.

Kodak is een van de laatste professionele filmbedrijven die nog steeds consistent grote filmvoorraden produceert. Ik vind het leuk dat ik weet wat ik kan verwachten bij het gebruik van deze film in allerlei omstandigheden – plus de mensen bij Kodak zijn fantastisch en geweldig om mee te werken.

Tassen/Riemen
Think Tank Luchthaven Navigator
Billingham gewatteerde camera tas insert
Holdfast Moneymaker bandje

Lichtmeter

Sekonic L-358

Lab &film

Richard Photo Lab – Het hebben van een lab dat bereid is om met u samen te werken, is van het grootste belang voor het leveren van consistent geweldige afbeeldingen. RPL is dit lab voor mij en nog veel meer. Ze zijn op dit moment als familie voor me en ik ben dankbaar om te weten dat wat er ook gebeurt op de trouwdag, ze het best mogelijke resultaat zullen krijgen van wat ik heb geschoten.

Film Supply Club – Als je regelmatig film opneemt en in de VS bent gevestigd, raad ik je ten zeerste aan om je aan te melden voor een lidmaatschap. Hun filmprijzen zijn onverslaanbaar en het tienvoudig waard. Plus Braedon die FSC heeft opgericht en runt, is een totale lieverd.

MISC.

SPF 50 altijd. Ik gebruik een getinte, wat betekent dat ik me ook geen zorgen hoef te maken over make-up – het zou sowieso niet lang duren.

Ik probeer te allen tijde een fles water bij me te hebben, omdat het zo gemakkelijk is om te vergeten iets te drinken. En soms heb je gewoon geen tijd om een glas water te halen. Plus een banaan en noten als het even kan, niets erger dan het plotselinge begin van hoofdletter HONGER in een kerk of tijdens toespraken dan overlopen.

Mijn Sharpie en Ziploc tassen. Georganiseerd zijn is zo, zo belangrijk bij het filmen. Stel je voor dat je je geheugenkaart om de 16 foto’s vervangt en ze allemaal moet bijhouden. Ja. Precies.

Wees niet bang om film te maken. Het is vooral leuk! Ik haatte niets meer dan het hebben van een geweldige foto, maar ik had het op mijn digitale camera genomen en wenste dat het op film was.

www.annkathrinkoch.com | @annkochphoto

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer