Lowepro Whistler BP 450 AW II Rugzak Review

FacebookPinterestDelen

De Lowepro Whistler BP 450 AW II is een outdoor adventure camera rugzak ontworpen om alles te dragen, van camera en video-uitrusting tot ski’s, snowboards en andere outdoor uitrusting.

Het is speciaal gemaakt met snowboarders en skiërs in gedachten en is gebouwd om alle elementen aan te kunnen die een alpine fotograaf zou kunnen tegenkomen.

Hoewel ik mijn camera-uitrusting meeneem op back-country skitrips, heb ik deze tas in de zomer ontvangen. Daardoor had ik niet echt veel sneeuw om in te spelen.

Lowepro Whistler BP 450 AW II Recensie

Lowepro Whistler Rugzak

Veelzijdige en vrijwel onverwoestbare adventure cameratas die je van straat naar skipiste brengt.

Controleer de huidige prijs

Toch overtuigden de lange dagwandelingen die ik maakte me ervan dat dit veel meer is dan een uitzonderlijke winteravontuurtas voor camera-uitrusting. Het is een geweldige allround buitentas, ongeacht het weer.

Laten we eens in de Lowepro Whistler BP 450 AW II Review duiken om te zien of dit de beste wandelcamerarugzak van is.

Inhoudsopgave

Lowepro Whistler BP 450 AW II Technische Gegevens

Pros

  • prachtig ontwerp
  • ongelooflijke bouwkwaliteit
  • houdt spullen ongeveer zo veilig als het maar kan
  • vrijwel bomvrij als het gaat om het weer
  • riemen en ritsen kunnen worden gebruikt met handschoenen en wanten
  • stijve zijkanten voorkomen dat ski’s naar binnen instorten
  • ruimte voor mijn waterblaas
Tegens

  • prijs
  • geen gemakkelijk toegankelijke zakken tijdens het dragen van de rugzak (behalve de heupgordel)
  • Ik kon de schouderbanden niet comfortabel krijgen (dat zou ik gewoon kunnen zijn)
Controleer de huidige prijs

Externe afmetingen: 33 x 25,5 x 60 cm | 13 x 10 x 23,6 inch

Gewicht: 3,09 kg | 6,81 pond

Afmetingen laptopvak: 27 x 2 x 38 cm | 10,6 in x .8 x 15 in

Afmetingen cameravak: 29 x 18 x 42 cm | 11,4 x 7,1 x 16,5 inch

Afmetingen voorcompartiment: 34 x 8 x 50 cm | 13,4 x 3,1 x 19,7 inch

Afmetingen bovenste compartiment: 27 x 15 x 10 cm | 10,6 x 5,9 x 3,9 inch

Met de tas in de hand valt je waarschijnlijk meteen op dat de Whistler BP 450 AW II een groot zak.

Als je een spiegelloze camerashooter bent zoals ik en iets kleiners wilt, ben je waarschijnlijk beter af met de BP 350 AW II.

Bouw &uiterlijk

Lagere Whistler 450 bouwkwaliteit

Mijn vriend is 5ft 11 “(180cm), dus je kunt de grootte van deze rugzak beoordelen.

De LowePro Whistler BP 450 AW II is echt een van de best gebouwde adventure camera tassen Ik heb het ooit aangepakt.

De buitenstof is zowel ripstop als waterdicht. De ritsen, riemen en gespen werken allemaal heel goed, voelen bomvrij aan en zijn groot genoeg om te gebruiken met handschoenen en zelfs wanten.

Het interieur van de Whistler BP 450 AW II is voorzien van een ongelooflijke hoeveelheid vulling, die zo robuust is dat je een val in de sneeuw kunt nemen en nooit bang hoeft te zijn voor je uitrusting. Ik heb gehoord van mensen die epische crashes hebben tijdens het skiën met dit peloton en niet eens één keer de uitrusting door de achterkant van het peloton voelen.

Over het lef van deze tas gesproken – de verdelers van de camera-uitrusting en het bevestigen van klittenband zijn enkele van de beste waarmee ik ooit heb gewerkt. Ze zijn ongelooflijk gewatteerd, gemakkelijk te gebruiken en volledig veelzijdig. Ik twijfel niet aan de veiligheid van mijn uitrusting.

Het lijkt er echt op dat er veel tijd en aandacht is gestoken in het maken van deze tas. Alle bandjes en bevestigingspunten zijn min of meer perfect geplaatst en er is veel zorg besteed aan waar het naartoe gaat.

Zoals je zou verwachten van een tas in deze prijsklasse, voelt de tas zelf aan alsof hij het lang, lang volhoudt. Het is gebouwd om in de sneeuw te worden neergezet en tussen de waterdichte buitenkant en de meegeleverde tashoes is het duidelijk dat deze tas in zowat elk weertype kan standhouden.

Dit alles gezegd zijnde, is de Whistler BP 450 AW II niet de lichtste tassen. Het is meer ontworpen om uw uitrusting veilig te houden in ernstig zware omstandigheden dan om af te scheren ponden. Dus als je op zoek bent naar een ultralicht avontuurlijk pakket, is dit het niet.

Als u echter op zoek bent naar een bomvrije camera rugzak die alles zal weerstaan, van freak sneeuwstormen tot tuimelingen van de helling, deze tas is absoluut op de top van zijn spel.

Wat uiterlijk betreft, weet ik zeker dat de meeste mensen dol zouden zijn op de stijl van de Whistler. De kleuren werken goed en het heeft een eenvoudige en strakke uitstraling.

Dat gezegd hebbende, als ik wandel of ski, ben ik veel meer bezig met functionaliteit dan met stijl … hoewel de oranje bandjes je zeker zouden helpen om op te vallen in een noodgeval.

Uiterlijke kenmerken

De LowePro Whistler BP 450 AW II wordt geleverd met een aantal robuuste bevestigingspunten, vooral als je een snowboarder, klimmer of skiër bent.

Hieronder zie je de bovenste snowboard draagriem ingebouwd in de voorkant. Ze zijn vrij uitbreidbaar en kunnen gemakkelijk loskomen van de zijkant of het midden.

Ze werken ook goed met de ijsbijl / wandelstoklussen op het gezicht van het pakket.

Zoals eerder vermeld, zijn de gespen groot genoeg om te worden gebruikt met zowel handschoenen als wanten, wat een behoorlijk groot probleem is als je niet van koude handen houdt bij het grijpen naar je camera of het klaarmaken van je bord voor actie.

Lower Whistler exterieur

Talrijke robuuste bevestigingspunten voor wandel-/ski-accessoires.

De zijkanten van de Whistler BP 450 AW II zijn vrij stijf, wat echt helpt bij het dragen van ski’s. Minder stijve tassen hebben de neiging om de ski’s naar binnen te laten instorten.

Voor zomerexcursies draagt de zijkant werk geweldig voor full-size statieven. (Niet echt voor kleinere reisstatieven zoals de mijne.)

Aan de ene kant is er een handig zijvak dat uitbreidbaar is en dat ik pas veel later vond. Het lijkt er niet op, maar het is eigenlijk groot genoeg voor een full-size Nalgene waterfles. Natuurlijk zou het niet werken als je ski’s bij je hebt.

Lower Whistler Zijbanden

De zijpanelen zijn prachtig stijf met gespen die zelfs met de dikste handschoenen te bedienen zijn. De bandjes staan ver genoeg uit elkaar voor een full-size reisstatief.

De vulling op de achterkant van de Whistler BP 450 AW II rugzak is uitzonderlijk. Op geen enkel moment ben ik zelfs maar in de buurt gekomen van het voelen van mijn spullen door de achtervulling.

Wat nog belangrijker is, het ActivZone-achterpaneel bij de heupen hangt op de een of andere manier de belasting van mijn heupen op.

Lower Whistler Heupgordel Ophanging

De achterkant van de Whistler BP 450 AW II, waar de kleine van de achterkant raakt, heeft een soort veersysteem dat voorkomt dat het gewicht van het pakket het lumbale gebied verdicht. Ik had de tas 5+ mijl volgeladen en voelde hem nauwelijks.

Als u deze camerarugzak niet wilt gebruiken voor het dragen van ski’s, zult u misschien teleurgesteld zijn dat er geen gemakkelijk toegankelijke vakken zijn voor waterflessen of andere benodigdheden.

In feite zijn er, afgezien van de bevestigingspunten op de heupgordel, niet echt zakken die toegankelijk zijn tijdens het dragen van de rugzak. Om iets te bereiken, moet je het eraf halen.

Onderste Whistler heupgordel

De forse heupgordel wordt geleverd met bevestigingspunten voor zakjes of andere goodies.

Al met al is de buitenkant van de LowePro Whistler BP 450 AW II rijk aan functies. Alle bevestigingspunten zijn super solide en alles is ontworpen om bruikbaar te zijn, zelfs in het slechtste weer.

Al met al is deze rugzak geweldig voor degenen onder ons die het weer in gaan.

Interieur kenmerken

Net als bij het exterieur is het interieur van de Lowepro Whistler 450 II rijk aan functies, vooral met sneeuwliefhebbers in gedachten. Het is een reusachtig zak

De bovenzak is ontworpen als draagtas voor een bril, maar werkt ook voor heel wat andere dingen. Ik gebruikte het voor het dragen van een overvloedige hoeveelheid snacks (al gegeten tegen de tijd dat deze foto werd genomen), zonnebrillen en een paar andere dingen.

Je kunt de extra all-weather cover zien in het bovenste mesh-vak. Ik denk dat ik in een echte stortbui zou moeten zijn om het nodig te hebben, omdat de stof van de tas al behoorlijk bomvrij is. In de sneeuw is de Whistler BP 450 AW II zo goed als hij is.

Als je liever vanaf de bovenkant van de tas bij je camera komt, zit er een rits aan de onderkant van dit vak dat zorgt voor gemakkelijke toegang.

Er is ook een CradleFit 15-inch laptopvak, maar omdat ik mijn laptop nooit mee de bergen in neem, heb ik nooit de moeite genomen om hem uit te testen.

Onderste Whistler bovenzak

De bovenste zak is vooral handig voor snel vast te pakken [email protected]

Het voorvak is uitbreidbaar met een rits die ceen be te vinden aan de zijkant. Binnenin heeft het een waterdichte / slijtvaste barrière om het cameracompartiment veilig te houden. Dat betekent dat je stijgijzers, natte regenjassen of zelfs modderige uitrusting kunt aantrekken.

De oranje hoes die je ziet is om je lawine sonde(s) bij de hand te houden.

Omdat ik een behoorlijke hoeveelheid water meeneem tijdens mijn wandelingen, gebruikte ik de voorzak om mijn 2L waterblaas te dragen.

Met de waterdichte verdeler hoefde ik me geen zorgen te maken dat er iets doorheen zou lekken. Het heeft ook een drainagegat, dus als je kleding echt doorweekt raakt, vult de zak zich niet met water.

Onderste Whistler binnenzak

Het voorpaneel is uitbreidbaar en heeft een waterdichte / slijtvaste barrière, evenals een drainagegat zodat u er natte kleding in kunt opbergen.

Het cameravak is enorm ruim en kan een grote DSLR met een 400mm lens in het midden houden.

De vouwverdelers kunnen zowel verticaal als horizontaal worden geconfigureerd. Ik vond het erg leuk dat ze mijn spullen (vooral mijn lenzen) op een bijzonder bevredigende manier leken te knuffelen.

Zowel zakjes als standaardverdelers zijn aanwezig. Ik heb niet veel tijd besteed aan de configuratie omdat ik over het algemeen niet met zoveel uitrusting trek, maar hoe meer ik het gebruikte, hoe meer mogelijkheden ik zag.

Ik vond het ook erg leuk hoe het mijn Sony A7III gemonteerd hield met mijn Sony 16-35mm F4 groothoek. Precies de juiste hoeveelheid knusheid.

Lower Whistler interieur

De verdelers zijn gebouwd om de uitrusting goed en veilig vast te houden.

Het voorpaneel van het cameravak heeft vakken voor SD-kaarten, kabels en andere goodies.

Ik heb mijn extra batterijen opgeborgen in de grotere zak en een paar kansen en uiteinden in de onderste (d.w.z. lensdoeken, lensdoppen, filters, enz.).

Zakken van Lower Whistler

Nog een goed geplaatste zak op de Lowepro Whistler 450 II.

Opslagcapaciteit

Lagere Whistler AP-capaciteit

Organisatie opties op de Lowepro Whistler 450 II zijn uitstekend en alles is zeer goed beschermd.

Als je iemand bent die een lot van uitrusting op de hellingen, dit pakket is voor jou. Het biedt plaats aan maximaal acht lenzen, een DJI Mavic 2 Pro of Zoom en / of een DJI Osmo.

Omdat ik geen drones had, heb ik naast mijn Sony A7III drie extra lenzen en een 16-35mm lens, een Storm Jacket, schoonmaakset, lensfilters en een oplaadbank ingepakt. Er was zeker ruimte over.

Het mooie van de Lowepro Whistler 450 II is echter dat hij enorm veel ruimte heeft voor niet-fotografie outdoor essentials. Het voorvak is uitbreidbaar genoeg om een klimtouw en helm te dragen. Er was zelfs ruimte over na het inpakken in mijn 2L waterblaas.

Gebruiksgemak/Comfort

Lowepro Whistler in gebruik

Zodra je de riemen naar wens hebt aangepast, voelt de rugzak geweldig om te dragen, zelfs als hij volledig is geladen.

Wat comfort betreft, had ik gemengde resultaten. Ik kon de schouderbanden niet bijzonder comfortabel laten passen, ongeacht hoe ik ze had aangepast.

Tegelijkertijd vond ik de Activzone-ophanging van de Whistler BP 450 AW II over mijn heupen helemaal geweldig. Het gaf de tas letterlijk het gevoel dat hij zweefde terwijl hij me tegelijkertijd omhelsde.

Ik had onlangs een rugblessure gehad en had de tas tot de rand gepakt voor twee verschillende wandelingen. Zolang ik ervoor zorgde dat het gewicht van mijn schouders was (wat het zou moeten zijn als het correct is afgesteld), was de tas een fluitje van een cent, zelfs volledig geladen.

Leeg de Lowepro Whistler BP 450 AW II is veel lichter dan hij lijkt. Sterker nog, als je de vorige versie van deze tas bezit, vind je de AW II veel lichter dan zijn voorganger.

Wat gebruiksgemak betreft, werkt alles gewoon perfect, zelfs met één hand. Absoluut geen klachten.

Waar voor je geld

Onderste Whistler zijbanden

Zeker geprijsd aan de premium kant, maar je krijgt waar je voor betaalt.

Hier wordt het lastig. Voor iets minder dan $ 400 is de Lowepro Whistler BP 450 AW II een prijzige tas.

Is het de moeite waard? Als je een fervent skiër / snowboarder bent die zijn uitrusting absoluut veilig wil houden, ja!

Als je niet vaak slecht weer hebt of niet veel in de wildernis bent, waarschijnlijk niet. De PhotoSport is bijvoorbeeld veel betaalbaarder en kan een wandeling ook goed aan.

Deze tas is bedoeld voor mensen die graag de actie vanaf bergtoppen vastleggen en serieuze uitrusting hebben om te dragen. Het is geen casual wandelrugzak.

Dat gezegd hebbende, de heupophanging in combinatie met zijn ongelofelijk bouwkwaliteit en uitstekend ontwerp zorgde ervoor dat ik verliefd werd op deze tas, zelfs op gewone wandelingen.

Controleer de huidige prijs

Lowepro Whistler BP 450 AW II Review | Conclusie

Lower Whistler wandelrugzak

Veruit de beste wandelrugzak van het jaar!

Toen ik voor het eerst de Lowepro Whistler BP 450 AW II kreeg, was ik er vrij zeker van dat ik hem niet leuk zou vinden. Vergeleken met mijn andere dagrugzakken was het enorm en omvangrijk.

Toen ik het eenmaal een paar fatsoenlijke wandelingen had gemaakt, begon ik echter echt de waarde ervan te zien. Ik kan niet genoeg benadrukken dat er echt zorg en aandacht is besteed aan het ontwerp van deze tas. Hoe meer ik het gebruik, hoe meer ik ervan hou.

Als spiegelloze shooter dacht ik dat ik misschien de voorkeur zou geven aan de 350-versie. Nu, na de 450 een paar keer te hebben gebruikt, heb ik een manier gevonden om de extra binnenruimte te gebruiken om nog een paar van de dingen te dragen die ik leuk vind tijdens dagwandelingen. (Meestal extra kleding als ik weet dat ik nat ga worden.)

Het is zeker mijn nieuwe favoriete rugzak voor langere wandelingen en ik kan niet wachten om het uit te proberen op de!

Lowepro Whistler BP 450 AW II Recensie

Lowepro Whistler Rugzak

Veelzijdige en vrijwel onverwoestbare adventure cameratas die je van straat naar skipiste brengt.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen