Sam Walzade

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Sam Walzade. Ik woon in Mumbai met mijn vrouw. We filmen en filmen samen bruiloften als ‘Sam &Ekta’.

Naast bruidsfotografie en films houd ik me ook bezig met straatfotografie en documentaires maken.

Ik pakte de camera zo’n zes jaar geleden en ging er als een vis naartoe. Ik schetste en tekende als kind en heb me ook met muziek beziggehouden.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat er altijd een creatieve energie in mij is geweest die heeft geprobeerd een uitlaatklep te vinden en als gevolg daarvan kwam fotografie in mijn leven.

Mijn favoriete ding over fotografie en filmmaken is dat het me in staat stelt om de wereld te begrijpen door me te helpen mijn gedachten te concentreren. Ik hou ervan om mijn foto’s in lagen te leggen om meerdere verhalen in één afbeelding op te nemen. En als het gaat om filmmaken, is mijn taal meer solide, stabiele en filmische framing (zie framing in fotografie hier).

Ik geloof dat men volledig comfortabel moet zijn met zijn uitrusting en het van binnen en van buiten moet kennen. Er is geen perfecte camera, maar zolang je camera aanvoelt als een verlengstuk van je lichaam, kun je samen goede beelden maken.

Ik heb nooit het gear acquisition syndroom gehad en heb altijd geloofd in licht reizen. Ik geloof in eenvoud, en dit weerspiegelt zich in mijn keuze van apparatuur, maar ook in mijn fotografie en filmmaken.

Camera

Canon 5D Mark IV x 2: Omdat ik van zowel foto’s als films houd, gebruik ik canon het liefst voor de kleurtinten en gebruiksvriendelijkheid. Het is toevallig ook het systeem waarmee ik ben begonnen, en ik voel me er erg comfortabel bij. Ik kan de camera’s geblinddoekt bedienen. Mijn werk vereist dat ik heel wendbaar ben met mijn camera’s, omdat momenten zich in een fractie van een seconde voordoen, en het is belangrijk voor mij om een systeem te hebben dat ik van binnen en van buiten ken.

Fujifilm X100T: Ik kreeg dit voor mijn algemene reis- en straatfotografie. Het is een mooie, lichte camera die me eruit laat zien als een toerist, wat ontzettend belangrijk is als ik onopvallend wil zijn op straat. Het wordt geleverd met een ingebouwde Fujinon 23mm f/2 asferische lens.

Lenzen

Canon 35mm f/1.4: Dit is mijn favoriete objectief vanwege de beeldhoek, snelheid en beeldkwaliteit. Als ik maar één lens had die ik mee kon nemen naar een bruiloft voor fotografie, zou dit het zijn. Het stelt me in staat om de scène vast te leggen terwijl deze zich ontvouwt, en is ook veelzijdig genoeg om me te helpen creatieve portretten te maken.

Canon 85mm f/1.8: Ik verkies dit boven de 85mm f/1.2 vanwege de snelheid en nauwkeurigheid van de scherpstelling. Wanneer ik fotografie doe, fungeert deze lens als een geweldige metgezel voor mijn 35mm. De 35-85 combo is voor mij zeer comfortabel. Als het gaat om filmmaken, is dit mijn meest gebruikte lens. Vergelijkbaar met de 35mm voor fotografie, als ik één lens zou moeten kiezen voor het maken van films, zou het deze zijn. Het stelt me in staat om het beeld gelaagd te maken en diepte te creëren in filmische shots.

Tokina 11-16mm f/2.8: Dit is de lens die ik gebruik als ik een gek perspectief op de dansvloer wil, of als ik een superbrede opname wil. Het is mijn minst gebruikte lens. Op de 5D Mark IV, ik kan het alleen gebruiken op 16mm.

Verlichting/Triggers

Godox V860 II met de XT-1 trigger: Ik hou van de high-speed Godox flitsers. Ze worden geleverd met lithium oplaadbare batterijen, en ik ben super comfortabel met hen. Ik gebruik meestal off-camera flitser, ingesteld met mijn Godox XT-1 trigger. Ik ben lang, dus ik houd de flitser meestal uit mijn lichaam (zoals ze vroeger deden met bedrade flitsers). Mijn trigger blijft meestal op mijn camera en ik kan de flitser van stroom voorzien, deze op de vereiste intensiteit instellen en binnen enkele seconden een paar testopnamen maken.

Magmod Light modifiers – diffuser en raster: Te gebruiken in situaties waar ik respectievelijk licht wil verspreiden of kanaliseren.

Tassen/Riemen

Band – Peak Design Slide: Het is mijn favoriete band vanwege de stevigheid en het vermogen om snel vast te maken en los te maken, vooral als ik van foto naar video en terug wil gaan.

Tas – Lowepro Pro Runner BP 350 AW II Camera Rugzak: Laat al mijn apparatuur comfortabel op één plek passen.

Statieven

Manfrotto MK055XPRO3-3W Statief: Stevig en betrouwbaar. Een nadeel is dat het echt zwaar is, maar ik denk dat dat een goede zaak is voor een statief – vooral omdat ik soms als ik video maak een camera erop laat om onbeheerd op te nemen.

Manfrotto Vloeistofkop MVH500AH: Gemakkelijk te gebruiken en soepel.

Manfrotto MVMX Pro500 Pro 4 Monopod: Ik geef de voorkeur aan deze monopod vanwege de ‘vogelpootjes’ zoals ik de opvouwbare opzetstukken aan het einde graag noem. Als ik video maak, bevestig ik meestal één camera rechtstreeks aan deze monopod zonder hoofd. Het houdt mijn setup licht en gemakkelijk.

Hardware en software

iMac 27 inch en Macbook Pro 15 inch op basis van of ik in de studio of op reis aan het monteren ben.

Photo Mechanic voor culling, Adobe Lightroom en Photoshop voor bewerking.

We hebben onze eigen presets op maat gemaakt met behulp van de DVLOP- en VSCO-presets die we hebben gekocht.

MISC.

Rode VideoMic pro | en Sony TX 650 pocket recorders voor het vastleggen van geluid.

Neem altijd een set reservekleding mee op bruiloften. Eén keer scheurde ik mijn broek toen ik in een boom probeerde te klimmen voor een schot, en moest toen de hele dag schieten zonder reserve. Ik improviseerde door een jas om mijn middel te binden en dat hielp me. Sindsdien heb ik altijd een set reserveonderdelen bij me.

Kleed je tijdens het fotograferen op straatfotografie op de meest basale manier die mobiliteit mogelijk maakt en je ook helpt een laag profiel te houden. Zie eruit als elke andere toerist met een camera die rond meandert. Zie er niet uit als een ‘fotograaf’.

Draag comfortabele schoenen, blijf altijd leren en geloof in jezelf.

www.samandekta.com | @sam_and_ekta

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer