MagMod MagBox Softbox Beoordeling

FacebookPinterestDelen

De MagMod MagBox 24″ Octa Pro Softbox Kit is een high-end speedlight modifier voor de drukke fotograaf die onderweg creatief wil blijven!

Te oordelen naar het gebabbel in de forums, is het de Grant Cardone van de foto-industrie – mensen houden ervan of haten het! Ik ben hier om erachter te komen waarom.

MagBox_24_octa_review_feature
MagMod MagBox 24″ Softbox Kit

Innovatieve softbox met razendsnelle set-up, voor uiteenlopende lichtsituaties.

Controleer de huidige prijs

Als reizende portretfotograaf ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn kit te stroomlijnen. Luchthavens, hotelkamers, kasten, achterstraten – het is een prachtig avontuur!

In deze nuchtere, niet-technische MagMod Magbox-recensie zal ik alles behandelen wat ik tegenkwam tijdens het testen van dit innovatieve product gedurende 2 maanden.

Inhoudsopgave

Eenvoudig in te stellen

MagMod_24_Octa

Bekijk meer beoordelingen

Pros

  • Eenvoudig te gebruiken en aan te passen eenmaal gemonteerd
  • Bouwkwaliteit
  • Lichtkwaliteit
Tegens

  • Te groot voor vliegreizen
  • Duur
Controleer de huidige prijs

Degenen onder ons die al een tijdje in het spel zijn, herinneren zich het oude besluitvormingsproces.

“Is de softbox hier nodig, of kunnen we dit shot er met een paraplu vandoor halen? Is het de extra 10 minuten waard om op te zetten?!”

De realiteit was, met onhandige snelheidsringen en metalen staven die je vingers konden knippen als muizenvallen, het samenstellen van een softbox was vroeger een belangrijke verplichting.

Nu niet meer.

In de afgelopen tijd hebben fabrikanten ons nieuwe oplossingen en verbeteringen aan de traditionele ontwerpen gegeven. De twee meest voorkomende opties om uit te kiezen zijn het parapluframe en de (sterk verbeterde) snelheidsring. Beide hebben hun voor- en nadelen.

De MagBox 24″ Softbox breekt echter de mal. In plaats van paraplubeugels of snelheidsringen, vertrouwt het op Magneten om zichzelf (en je kostbare speedlights) in één stuk te houden.

Een krachtige rubberen band met magneten bevestigt zich aan uw speedlight, die op zijn beurt op de magnetische beugel klikt.

Betaal je voor het installatiegemak? Nee.

De echte waarde van investeren in het MagMod-systeem is hoe gemakkelijk het is om dingen te veranderen als ze eenmaal zijn gemonteerd, d.w.z. om te wisselen naar een grotere softbox, een gelfilter of een rooster. Ik vermoed dat dit is waar ze dit nemen – het zal niet stoppen met slechts één softbox.

Alles bij elkaar genomen, moet ik zeggen – het freaking rocks! Eenmaal ingesteld, het is snel, het is soepel en het is intuïtief.

De volledige afwezigheid van luidruchtige klittenband en omslachtige metalen staven maakt de MagMod MagBox stiller en gemakkelijker dan alle softboxen uit mijn assisterende jaren. Dikke duim omhoog!

Bouwkwaliteit

Mijn eerste zorg toen ik het woord magneet hoorde, was “Houdt het stand?”. De MagBox 24″ is verrassend solide.

Ik heb in mijn tijd verschillende octaboxen in paraplustijl gehad. Ik gebruik er nog steeds regelmatig 2. Ze zijn licht, goedkoop en klein opvouwbaar voor op reis.

Dit is echter ook hun ondergang (letterlijk). Ze hebben de neiging om over te blazen en te breken.

Hier schittert de MagBox 24″. T is gebouwd als een tank. Het is zwaar. Het is solide. Het voelt gebouwd om lang mee te gaan.

De MagBox 24″ op locatie aan de Gold Coast. Het gewicht en de solide constructie verminderden de behoefte aan een zandzak of assistent, wat een enorm pluspunt was!

Dit is ook het punt dat de MagBox zo polariserend lijkt te maken. Het gewicht en de grootte maken het minder compact dan andere opties, en de big bag is blijkbaar een spelbreker voor vliegreizen.

Er is altijd een compromis te sluiten. Degenen onder ons die prioriteit geven duurzaamheid, flexibiliteit & gebruiksgemak zal zich aangetrokken voelen tot het MagMod-systeem.

Degenen die compromissen willen sluiten met iets smalsr en lichter (dat is waarschijnlijker storingsgevoelig), zullen elders moeten kijken.

Lichtkwaliteit

Canon 5D mkII | Canon 50mm f/1.8 STM | 1/125 | f/8 | MagBox 24″ als hoofdlicht boven en iets camera rechts. De mogelijkheid om 2 speedlights te monteren hielp het omgevingslicht te overmeesteren.

Mijn benadering van verlichting is eenvoudig en praktisch.

Als het er goed uitziet, blijf ik fotograferen. Als dat niet het geval is, zal ik aanpassingen doen totdat het wel gebeurt.

Canon 5D mkII | Canon 100mm f/2.8 Macro | 1/125 | f/11 | MagBox 24″ als hoofdlichtcamera rechts + nog een softbox camera links als randlicht.

De MagBox houdt prachtig stand in vergelijking met mijn andere softboxen. Ik ben blij met de zachte kwaliteit bij gebruik van dichtbij, en de scherpe rand geeft me volledige controle over de fall-off.

Hoewel er een lichte hotspot in het midden is, is deze beheersbaar en onopvallend.

Als je net begint met off-camera flash, is mijn aanbeveling altijd om te beginnen met een 60 “converteerbare paraplu. Daar ben ik mee begonnen.

Als je echter klaar bent voor een upgrade, of als je het soort persoon bent dat er als eerste in springt, kan de MagBox 24 ” een uitstekende keuze zijn.

Canon 5D mkII | Canon 50mm f/1.8 STM | 1/125 | f/8 | MagBox 24″ als hoofdlicht boven de camera + 2 speedlights op de achtergrond.

Ik zie waar MagMod hier voor gaat. Ze maken verlichting toegankelijker voor beginners en liefhebbers.

Als iemand die mijn carrière begon door obsessief de Strobist-forums te consumeren en de OneLight-cursus van Zack Arias te bingewatchen, kan ik me vertellen wanneer de oom van mijn vriend me vertelt hoe bang hij is voor off-camera flash. Het is een uitdaging.

MagMod dicht het gat en ik juich ze daarvoor toe.

Waar voor je geld

Canon 5D mkII | Canon 100mm f/2.8 Macro | 1/125 | f/4.5 | MagBox 24″ als hoofdlichtcamera links + een andere softbox camera rechts hetzelfde vermogen + 2 speedlights op de achtergrond.

Is de MagMod MagBox 24″ softbox een goedkope investering? Nee.

Met ongeveer $ 500 zeggen sommigen dat het te duur is. Anderen zeggen dat het de beste keuze is die ze hebben gemaakt voor hun verlichtingskit. Ik denk dat een belangrijk ding om in gedachten te houden dit is:

De MagMod MagBox 24″ softbox is niet zomaar een softbox. Dit is een verlichting systeem – en net als het kopen van een camera systeem, daar zijn voordelen aan verbonden.

De oude Mercedes-liefhebber die besloot om een gokje te wagen op iets nieuws en het Tesla-systeem te kopen – een keuze die voor sommigen misschien belachelijk leek – geniet nu van GRATIS supercharging, superieure prestaties en zelfs de optie voor de auto om zelf te rijden!

Mijn punt is dat deze MagBox 24″ een teken kan zijn van dingen die komen gaan. De early adopters zullen het nu opknappen en mogelijk deel uitmaken van een heel universum van verlichtingsaccessoires in de toekomst.

Controleer de huidige prijs

Wat ontbreekt er?

De MagBox 24″ met en zonder de verwijderbare magnetische diffuser.

Is een product perfect? Nope.

Dus wat kan MagMod verbeteren?

Het lijkt erop dat de meeste van mijn suggesties al in ontwikkeling zijn;

  • Grotere softboxen. Als professional zou ik graag meer opties zien.
  • Het licht nog meer kunnen focussen zou handig zijn! (Opmerking: MagMod brengt blijkbaar een Focus Diffuser uit, die hetzelfde effect zal hebben als een raster. We zullen dit moeten testen.)
  • Kleinere draagtas. Luchthavenportabiliteit zou een game-changer zijn!

Conclusie

De Magbox draagtas is een design-feature op zich. Alles inclusief de accessoires netjes ingepakt. Het is erg leuk om te gebruiken!

Persoonlijk ben ik onder de indruk van de MagMod MagBox 24″ Softbox.

Het magnetische ontwerp werkt geweldig, het voelt gebouwd om lang mee te gaan en de lichtkwaliteit is vergelijkbaar, zo niet beter dan mijn andere softboxen.

Ik vermoed dat veel kopers voor de MagBox 24″ voor het eerst softbox-kopers zullen zijn, wat ik spannend vind. Als verlichting toegankelijker is, kan dit de deur openen naar een nieuwe generatie mensen die modifiers gebruiken die eerder misschien te geïntimideerd zijn geweest.

Voor professionals, hoewel ik hoop dat de verbeterde draagbaarheid snel wordt aangepakt, is de MagBox 24 “nog steeds een solide keuze en een investering in een opkomend verlichtingssysteem.

MagBox_24_octa_review_feature
MagMod MagBox 24″ Softbox Kit

Innovatieve softbox met razendsnelle set-up, voor uiteenlopende lichtsituaties.

Controleer de huidige prijs

Canon 5D mkII | Canon 50mm f/1.8 STM | 1/125 | f/6.3 | MagBox 24″ als hoofdlamp hierboven kwamra + 2 speedlights op de achtergrond.

Dit is mijn tweede bijdrage aan ShotKit! Het is een genoegen om deel uit te maken van zo’n vriendelijke wereldwijde community en ik kijk ernaar uit om meer inhoud van hoge kwaliteit op jouw manier te brengen!

Laat het me weten in de reacties als dit nuttig was, en eventuele suggesties voor andere producten die vergelijkbaar zijn met deze. Bedankt voor het lezen!

FacebookPinterestDelen