Lee Maxwell

FacebookPinterestDelen

Hey, mijn naam is Lee. Ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Devon, Verenigd Koninkrijk. Mijn eerste bruiloft was in 2014 en sindsdien heb ik niet meer achterom gekeken.

Zoals de meeste trouwfotografen, zo lijkt het, raakte ik opgebrand door mijn vorige baan terwijl mijn cameratas groeide met meer uitrusting. Ik had een zeer korte proefrit als tweede schutter om te zien hoe de baan was en besloot het fulltime te proberen.

Vijf jaar later ga ik nog steeds.

Ik had het geluk om al vroeg te ontdekken dat er een opkomst was in documentaire huwelijksfotografie (althans in het VK). Dat betekende werken met koppels wiens belangrijkste focus voor foto’s was om een echte weerspiegeling van de dag te bieden.

Camera

Ik ben begonnen met een Nikon D610 en D7100, met Tamron 24-70mm f/2.8 en Nikon 70-200mm f/2.8 lenzen, vooral omdat ik dacht dat trouwfotografen altijd gebruikten – zooms.

Een jaar later, toen het bedrijf goed ging en er werd geëxperimenteerd met wat voor mij persoonlijk werkt, veranderde de cameratas.

Nu heb ik twee Nikon D750s met vier prime lenzen. Heel snel veranderde het type foto’s dat ik kon vastleggen ten goede.

Mijn werkpaardlens is de Nikon 35mm f/1.8, dit jaar 40% van de geleverde beelden vastleggen. De rest van de tijd gebruik ik de Sigma 24mm f/1.4, Nikon 50mm f/1.8 en de Nikon 85mm f/1.8.

Verlichting/Triggers

Ik fotografeer natuurlijk licht zolang ik kan, maar zal niet werken met slecht licht waar ik het kan vermijden – niet alleen voor de kwaliteit van het uiteindelijke beeld, maar ook voor het eenvoudigere bewerkingsproces.

Mijn favoriete flitsers zijn Godox v860 viis. Samen met de XT1-triggers, bieden ze een betrouwbare lichtbron, meestal gebruikt op de dansvloer om een dynamische kwaliteit aan het beeld toe te voegen.

Deze worden ondersteund met klemmen of banden aan wat zich in de kamer bevindt, maar worden meestal bovenop een Manfrotto Nano-standaard gevonden.

Tassen/Riemen

Voor bandjes ben ik dol op de Spider Camera Holster. Als u de oorspronkelijk meegeleverde camerariemen gebruikt, of iets dat aan uw schouder of nek trekt, probeer dit systeem dan eens. Het is niet goedkoop, maar het scheelt een hoop minpuntjes achterin.

Hardware en software

Ik bewerk al mijn afbeeldingen op een 4k 21″-iMac op kantoor, via Adobe Lightroom. Ik heb mijn eigen aangepaste voorinstelling gebouwd als basis om vanuit elke afbeelding te werken en van daaruit aan te passen.

MISC.

Nu mijn hoofduitrusting redelijk ingeburgerd is, vind ik het heerlijk om de kleine ‘overwinningen’ te vinden die me helpen een dag een beetje gemakkelijker te fotograferen.

SCHOENEN! Vind het juiste paar schoenen dat bij je past! De afgelopen twee trouwseizoenen heb ik zwart/grijze Under Armour sneakers gebruikt en ze maken een wereld van verschil, vooral tot diep in de nacht en om je de volgende dag fris te voelen.

Ik heb onlangs oordoppen gekocht voor op de dansvloer – ook zij verminderen vermoeidheid. Ik haal af en toe het Moman LED lichtpaneel tevoorschijn voor een andere look of voor portretten.

Dit is de kit waarvan ik vond dat het voor mij werkt. Je zult me nooit een ander systeem of fotograaf horen bekritiseren over hun aanpak. Soms denk ik dat de fotografiewereld te veel vasthoudt aan wat iedereen doet.

Mijn advies is om het simpel te houden, eventuele barrières tussen het zien van een foto en het indrukken van de knop te verminderen. Voor mij is dat een lichte prime lensopstelling en niet het dragen van een zware tas vol spullen die ik zelden gebruik.

www.lee-maxwell.com | @leemaxwellphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 Gereedschap fof Trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer