David Cullimeer

Hé daar! Ik ben Dave, de man achter David Cullimore Photography. Ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Buckinghamshire, Verenigd Koninkrijk.

Mijn stijl is voornamelijk documentair met een paar shots erin gegooid voor de goede orde.

Ik ben altijd creatief geweest en heb van jongs af aan van kunst gehouden. Pas 20 jaar later besefte ik dat ik dat had moeten volhouden in plaats van het pad van een IT-carrière te bewandelen…

Ik bouwde een carrière in de IT op die altijd interessant en opwindend was, met veel nieuwe technologie die constant uitkwam. Ik ben een beetje geeky en hou van tech en gadgets / uitrusting!

In mijn achterhoofd wist ik echter dat ik iets creatiefs wilde doen – ik wist alleen nooit zeker wat precies.

Pas enkele jaren later wilde ik echt een DSLR kopen voor mijn vakantie. Een vertraagde vlucht naar New York voor de bruiloft van een vriend en compensatie in de vorm van een zak geld, en ik ging snel naar de belastingvrije winkel om mezelf die DSLR te kopen waar ik al maanden naar keek (Canon 500D).

Natuurlijk was dit het gebruikelijke “ik heb een geweldige camera, maar geen idee hoe ik hem moet gebruiken” scenario en ik heb uiteindelijk verschillende foto’s gemaakt zonder enig idee wat ik aan het doen was. Maar daar begon het mee, mijn liefde voor fotografie en de drive om steeds beter te worden.

Fast forward een paar jaar: ik werd door de baas van mijn vrouw gevraagd of ik hun bruiloft wilde fotograferen! Er gaat niets boven een beetje druk… 😊

Daarna hebben een tweede opname en een paar eigen optredens mijn portfolio opgebouwd, onderweg enorm veel geleerd en nu de afgelopen anderhalf jaar fulltime mijn bedrijf gerund.

Wat ik leuk vind aan het zijn van een trouwfotograaf is dat hoewel er over het algemeen hetzelfde soort dingen aan de hand zijn, er altijd een uitdaging of een kans is om creatief te zijn.

Ik probeer niet steeds hetzelfde te leveren en ik ben altijd mijn setup aan het aanpassen en nieuwe technieken aan het uitproberen, experimenteren met ideeën die al dan niet werken. Waarom heb ik dit niet eerder gedaan!

Ik ben een vrij relaxte kerel (sommigen zeggen horizontaal), dus ik hou ervan om dingen ontspannen te houden op de dag, waardoor dingen zoals de paarfoto’s soepel verlopen en ze samen van dat moment kunnen genieten in plaats van dat ik ze in een rare ongemakkelijke positie poseer.

Een deel van de dag van het stel waar ik echt van geniet, is het feest, waar ik meteen in kan komen op de dansvloer. Het is een deel van hun dag en ik zie niet in waarom je zo snel na de eerste dans zou willen vertrekken. De beste dingen gebeuren later!

Mijn uitrusting:

Canon 5D Mark III – Ik heb er twee. Mijn oorspronkelijke werkpaarden, maar die zit er nu als back-up.

Ik heb altijd genoten van de manier waarop Canon-uitrusting in mijn hand past. Het is comfortabel en gemakkelijk te gebruiken, dus ik ben altijd bij Canon gebleven. Nog steeds een geweldige camera, hoewel ik denk dat ik misschien nog een EOS R krijg of wat Canon’s volgende iteratie van de R-serie ook is.

Canon EOS R – Er is veel haat online voor deze camera, maar ik hou ervan. Ja, er zijn geen twee kaartsleuven, ik weet het! Ik neem verschillende voorzorgsmaatregelen, back-ups, enz., Op dat front. Maar… de AF is sprongen vooruit op de 5D Mark III.

Het voelt ook geweldig in de hand – ik heb de Sony A9 geprobeerd en vond het vooral om die reden niet leuk. Ik heb geprobeerd de Fuji, hoewel niet de nieuwste Fuji X-T3, wat ik leuk vond, maar ik kom nog steeds elke keer terug naar Canon.

Canon EF 24-70mm f/2.8 – Dit was mijn eerste stuk L-glas, dat ik af en toe gebruik als dat nodig is. Ik ben op zoek om dit in te ruilen voor de Canon EF 24mm f/1.4 omdat ik het 24mm-uiteinde tegenwoordig alleen gebruik als de kamer / dansvloer klein is.

Canon EF 35mm f/1.4 – Als ik maar één lens zou kunnen gebruiken, zou dit het zijn. Ik gebruik deze lens waarschijnlijk voor 90% van de dag. Het is gewoon een fantastische lens. Bevestigd aan de Canon EOS R; Ik hou gewoon van deze setup.

Canon EF 85mm f/1.4 – Dit is mijn go-to lens voor portretten. Het is een beest en zoals het op mijn Canon 5D Mark III staat het is zwaar. Maar het maakt het zo mooi!

Canon EF 70-200mm f/2.8 – Ik gebruik deze lens zelden, maar ik draag het ding nog steeds met me mee. Het heeft me de laatste tijd uit een paar krappe plekken gehaald waar ik naar de achterkant van de kerk ben gedegradeerd of te horen heb gekregen dat ik niet van mijn plek mag verhuizen tijdens de kerkceremonie. Dus hoewel ik het blijf verkopen, blijf ik situaties hebben waarin het me meer dan eens heeft gered. Misschien durf ik het op een dag te verkopen.

Godox V850 II – Ik heb er vier, maar gebruik over het algemeen alleen three tenzij ik echt de setup moet uitbreiden. Ik denk dat ik TTL maar één keer in mijn leven heb gebruikt, dus daarom heb ik gekozen voor handmatige flitsers.

Het beste aan deze is de levensduur van de batterij – het gaat eeuwen mee en als ze moeten worden opgeladen, zijn ze snel. Ten tweede hebben ze ingebouwde ontvangers, dus er zweven geen aparte ontvangers rond in mijn tas. Allemaal aangestuurd door de Godox X Pro C.

Magmod – Deze modifiers zijn zo’n geweldige uitvinding. Ik gebruik de roosters voornamelijk en af en toe de gels en MagSphere. Ze zijn erg flexibel, zodat u er gemakkelijk meerdere bij elkaar kunt optellen. En dan kunnen ze aan het einde van de nacht in mijn tas worden gestopt zonder dat ik me zorgen hoef te maken dat ik ze zou breken. Ik heb meer MagMod-spullen nodig! 😊

Manfrotto 1051BAC Mini Compacte Statieven – Deze stands zijn echt duurzaam en relatief licht van gewicht; een van de beste investeringen die ik in de loop der jaren heb gedaan. Ze hebben me nog niet in de steek gelaten.

Spider Holster SpiderPro DCS V2 – Ik heb hier een haat/liefde verhouding mee. Het is geweldig omdat mijn schouders en rug niet worden vernietigd aan het einde van een volledige trouwdag. Maar ik moet het ding constant aanspannen, en het vindt het ook leuk om mijn broek naar beneden te trekken, afhankelijk van hoe ik het om mijn middel heb. Nu heb ik gewoon één camera op mijn schouder en één op mijn heup vastgehouden door deze holster, die beter lijkt te werken.

Zaklamp – Wordt gebruikt om te helpen scherpstellen voor nachtopnamen, als deze pikzwart is. En dan voor het vinden van onze weg terug naar de locatie.

Dell XPS 15 – Ik ben geen Apple-fanboy; Ik hou van de iPhone en de iPad, ze werken goed, maar Mac OS zorgt ervoor dat ik het ding uit het raam wil gooien. Bovendien is de kosten-vermogensverhouding van deze machine een koopje in vergelijking met alles met een glanzend Apple-logo erop.

Oh, en wanneer ik mijn besturingssysteem upgrade zodat het Lightroom niet kapot maakt!

Koffiefles – Ik zou serieus niet kunnen overleven zonder koffie. Ik hou van mijn koffie! Wat dat betreft, tijd voor een kopje koffie…

www.davidcullimore.com | @david_cullimore

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer