Sony a6600 Beoordeling

Met de release van de Sony a6600 is mijn interesse in APS-C sensor camera’s weer aangewakkerd! Sony heeft zich gericht op hun full-frame camera-line-up zoals de A7-serie, maar heeft eindelijk een waardige kanshebber uitgebracht in de categorie crop sensor camera’s.

De Sony a6600 is een uitstekende allround camera met een aantal grote verbeteringen ten opzichte van eerdere versies, voornamelijk de nieuwe Z-serie batterij.

Sony A6600 op tafel

Sony A6600

Met 4k-video en scherpe beeldkwaliteit verpakt deze compactcamera geweldige functies in een kleine behuizing.

Controleer de huidige prijs

Dit is een uitstekende camera voor iedereen die op zoek is naar de beste prestaties in het kleinste pakket.

Als een avontuurlijke fotograaf die bergsporten, outdoor lifestyle en reisbeelden fotografeert, is deze camera erg aantrekkelijk omdat het compacte formaat me in staat stelt om sneller / lichter te gaan.

Het kan ook profiteren van enkele van de beste Sony-lenzen die perfect bij zijn grootte passen.

Lees verder om meer details te krijgen over specifieke kenmerken van de Sony a6600 en waarom ik denk dat het de beste compactcamera op de markt is !

Inhoudsopgave

Sony a6600 Technische Gegevens

Pros

 • autofocus snelheid / tracking
 • Batterijleven
 • dynamisch bereik
 • compact / lichtgewicht ontwerp
 • waar voor je geld
Tegens

 • prestaties bij weinig licht
 • geef de voorkeur aan drie speciale belichtingsknoppen
 • Snelle autofocus met 425 fasedetectie AF-punten/425 punts automatisch contrast
 • 5-assige beeldstabilisatie
 • 24,2-megapixel Exmor® CMOS-sensor
 • FPS: 11 met continue autofocus en belichtingstracking.
 • 4K-filmopname met volledige pixeluitlezing / geen pixel binning
 • ISO voor stilstaande beelden: 100-32000 (tot ISO 102400 in uitgebreid ISO-bereik.)
 • Levensduur van de batterij: Ca. 810 opnamen (zoeker); 350 (LCD-monitor)
 • Eye AF verkrijgbaar met AF-C
 • Stof- en vochtbestendig
 • Max resolutie 6000 x 4000
 • Lensvatting: Sony E
 • GPS: Geen
 • Formaat: MPEG-4, AVCHD, XAVC S
 • Geleed LCD-scherm: kantelbaar 180 graden voor selfies
 • Max sluitertijd: 1/4000 seconde
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

Sony A6600 review

De Sony a6600 biedt een geweldige combinatie van compact formaat en kracht.

De Sony a6600 verbeterde ten opzichte van eerdere ontwerpen en biedt de nieuwste bouwkwaliteit. De toegenomen gripgrootte en vereenvoudiging hebben grote verbeteringen in handling en duurzaamheid.

Een van de grootste verbeteringen aan de Sony a6600 is de langere accuduur. Het deelt nu dezelfde batterijen als de camera’s uit de A7-serie, waardoor het veel waarschijnlijker is dat het een hele dag meegaat met fotograferen – de Z-batterijen gaan lang mee!

De Sony a6600 lijkt erg op eerdere generaties, maar heeft zeker een aantal gebruiksvriendelijke verbeteringen. Meer over die veranderingen hieronder in de categorie ergonomie en handling.

Het zou geweldig zijn geweest om een nieuwe sensor in deze camera te zien, maar ik denk dat we moeten wachten op de volgende generatie. De a6500 sensor (zelfde als a6600) is nog steeds zeer capabel en levert uitstekende kwaliteit – zie mijn Sony a6500 review voor meer daarover.

Ondanks het gebruik van de oudere sensor heeft deze camera wel een nieuwe processor die maximaliseert de beeldkwaliteit uit de originele sensor.

Ergonomie & Handling

Net als bij andere Sony spiegelloze camera’s kan de a6600 worden opgeladen via micro-USB. Er is ook een externe microfooningang.

Een bepalende factor in hoeveel ik van een camera geniet, is gebruiksgemak. De Sony a6600 levert in deze categorie enkele substantiële verbeteringen op.

Namelijk de toevoeging van een derde aangepaste knop was een welkome verbetering. De plaatsing biedt gemakkelijke toegang tot een overvloed aan aanpasbare opties.

Ik heb er altijd van gehouden hoe je dingen echt je eigen kunt maken met de aangepaste knoppen op Sony-camera’s.

[Related: best Sony camera guide]

Ik vond deze derde knop het meest geschikt om de achterste draaiknop te schakelen van het bedienen van shuiterste snelheid om het diafragma te regelen. Op deze manier ingesteld, kunt u snel alle drie de belichtingsinstellingen regelen: diafragma, sluitertijd en iso (ingesteld op het bedieningswiel).

Het kan een belemmering zijn om geen drie draaiknoppen te hebben, maar de Sony a6600 maakt een goed compromis door het achterwiel zowel sluitertijd als diafragma te laten zijn, samen met die schakelbare C3-knopaanpassing.

Het verwijderen van de pop-up flitser op de Sony a6600 was voor mij een no-brainer. De prestaties bij weinig licht zijn onopvallend genoeg om de wimpy op cameraflitser op de a6500 grotendeels overbodig te maken.

Een andere populaire functie die aan de a6600 is toegevoegd, is het 180 graden kantelbare flip-scherm (ook bekend als selfie-scherm). Hiermee kun je gemakkelijk selfies inlijsten en zien wat je krijgt, in plaats van een paar keer op de sluiter te drukken en te hopen dat het lukt!

Andere kleine upgrades die ik waardeer zijn iets meer tactiele knoppen en een diepere grip (door grotere batterij) waardoor je minder kans om de camera te laten vallen.

Sony APS-C camera’s hebben altijd een beetje klein gevoeld in mijn handen, maar de a6600 is zeker de meest comfortabel en gemakkelijkst te gebruiken tot nu toe!

Focus prestaties

Sony A6600 + Sony 16-55mm f/2.8 | 1/640 f/4 ISO3200

Focussnelheid en prestaties zijn een van mijn topprioriteiten als actiesportfotograaf en de Sony a6600 levert een aantal geweldige nieuwe functies op dit gebied.

Een erg handige functie is de toevoeging van een soort hybride AF-functie die het midden houdt tussen Flexible Spot en Tracking. Hiermee kunt u een klein vak gebruiken om uw onderwerp te vergrendelen en terwijl u de af-on-knop ingedrukt houdt, blijft het dat object volgen totdat u de focus loslaat.

Deze functie is iets waar ik al bijna een decennium op wacht in camera’s. Hiermee kun je zoiets als een hond volgen die met gemak rondrent! U selecteert gewoon wat u wilt volgen en het vergrendelt met ongelooflijke nauwkeurigheid.

In andere scherpstelstanden was de scherpstelling erg pittig en ik kan zien dat Sony veel werk heeft gestoken in hun AF-systeem op de a6600.

Met snelheden tot 0,02 seconden om de focus te vergrendelen, voelde het bijna direct in de meeste omstandigheden.

Bij weinig licht was de scherpstelling wat langzamer maar nog steeds erg functioneel. Ik had nooit het gevoel dat ik een opname miste omdat de camera’s moeite hadden om scherp te stellen. Dit geldt vooral als je een snellere lens gebruikt.

Over het algemeen was de autofocus ongelooflijk bevredigend om mee te werken!

Prestaties bij weinig licht

Sony A6600 + Sony 16-55mm f/2.8 | 1/200 f/2.8 ISO3200

Omdat hij dezelfde sensor heeft als de Sony a6500, kan de Sony a6600 mooi omgaan met weinig licht. Ik hoopte op een nieuwe sensor en enkele verbeteringen in de prestaties hier, maar ik denk dat je niet alles kunt hebben.

Ik vond de Sony 16-55mm f/2.8 lens een geweldige metgezel voor de a6600, waardoor ik in bijna alle omstandigheden naast de absoluut donkerste scènes kon fotograferen.

De maximale ISO waar ik me comfortabel bij voelde om te fotograferen was 6400, maar als je dingen wilde pushen, weet ik zeker dat deze camera een grotendeels bruikbaar bestand kon produceren bij ISO 12800.

Als prestaties bij weinig licht erg belangrijk voor je zijn, raad ik je aan om enkele van de snelle prime-lenzen te bekijken die beschikbaar zijn voor deze camera, zoals de Sony 24mm f / 1.8.

Met behulp van een snelle prime kun je het meeste uit deze camera halen bij weinig licht.

Beeldkwaliteit

Sony A6600 + Sony 16-55mm f/2.8 | 1/400 f/4 ISO80

De beeldkwaliteit van de Sony a6600 is indrukwekkend voor een APS-C camera! Het produceert ongelooflijk scherpe, kleurnauwkeurige en beelden met een hoog dynamisch bereik.

Een grote verandering ten opzichte van de vorige versies van deze serie camera’s is de kleurwetenschap. De a6600 lijkt qua kleurnauwkeurigheid op gelijke voet te staan met de a7III.

Ik vond dat de a6500 en a7II beide een beetje een groene tint hadden en de huidtinten niet zo mooi weergaven als andere camerafabrikanten (met name Canon). Dit is verbeterd met de a6600.

De Sony a6600 maakt nu prachtige beelden van elke scène, ongeacht het licht. Ik vond dit ook erg handig bij het gebruik van de a6600 als back-upcamera omdat mijn afbeeldingen overeenkwamen met de kleur van mijn hoofdlichaam, de Sony a7III.

Net als de a6500 biedt de a6600 ook ongelooflijk dynamisch bereik. Het is geweldig om zo’n krachtpatser van een camera in zo’n klein pakket te hebben. De beelden hadden zoveel detail, zelfs in het meest contrastrijke middaglicht.

De RAW bestanden van de a6600 waren erg scherp en scherp. Ik vond dat ze ongelooflijk goed bewerkten, zelfs beter dan ik had verwacht van een crop sensor camera.

[Related: RAW vs JPEG]

Algemene prestaties

Sony A6600 + Sony 16-55mm f/2.8 | 1/320 f/2.8 ISO1600

De Sony a6600 is een werkpaard! Het levert zoveel geweldige functies verpakt in een klein lichaam.

Ik vind het geweldig dat het 11 fps kan opnemen en tot 46 RAW-bestanden kan bufferen bij 14bit-uitvoer. Het is voldoende snel genoeg en in staat om bijna elke sport of onderwerp te fotograferen.

Wat vooral indrukwekkend is, is dat het zo snel kan schieten met behoud van continue autofocus en automatische belichting!

Het enige dat me een beetje vertraagde tijdens het gebruik van deze camera, was dat ik geen drie speciale wielen had voor het aanpassen van de belichtingsinstellingen.

Er is een tijdelijke oplossing hiervoor met behulp van de aangepaste C3-knop (zoals hierboven vermeld), maar het is gewoon niet zo snel als het hebben van drie wijzerplaten zoals de camera’s uit de A7-serie.

Ondanks dat nadeel is deze camera volledig capabel als een back-up naar een full frame primaire camera, of zelfs als een compactere optie voor lichte/snelle activiteiten waarbij minimale grootte/gewicht van cruciaal belang is.

Andere handige functies

Het scherm aan de voorzijde is een geweldige functie om te vloggen!

Er zijn zoveel opvallende en handige functies op alle Sony Mirrorless-camera’s.

Met name de Sony a6600 is vooral goed in het leveren van topfuncties in een compacte body. Ik heb echt genoten van de tracking autofocus en de eye autofocus. Beide functies maken het krijgen van scherpe beelden een non-issue.

Bovendien vond ik de wifi-bediening en overdracht van afbeeldingen leuk. Met deze functie kunt u snel afbeeldingen delen met klanten of op sociale media.

Zoals ik eerder al zei, was het hebben van de z-batterij kruiscompatibiliteit met de camera’s uit de A7-serie ook een belangrijk kenmerk.

Een andere functie om op te merken als je een videoshooter bent, is de opname van een hoofdtelefoonaansluiting om audio te controleren. Deze toevoeging is zeer nuttig bij het verifiëren van de geluidskwaliteit.

Waar voor je geld

Qua waarde is de Sony a6600 uit de hitlijsten. Het levert zoveel pro-level functies in een goedkope behuizing! Bekijk hier de laatste prijs.

Bij het winkelen voor een nieuwe camera is de Sony a6600 een van de voordeligste compacte spiegelloze camera’s op de markt . Het overtreft andere aanbiedingen op het gebied van beeldkwaliteit, autofocussnelheid, dynamisch bereik en zoveel andere functies.

Bovendien zijn er een heleboel lensaanbiedingen die overeenkomen met de waarde die deze camera biedt.

Sony bouwt al jaren aan hun line-up van APS-C spiegelloze lenzen, dus er zijn een heleboel geweldige opties.

Als je een compacte maar krachtige camera wilt, raad ik je ten zeerste aan om de Sony a6600 te bekijken.

Controleer de huidige prijs

Sony a6600 Review | Conclusie

Het komt erop neer dat de Sony a6600 een van de beste APS-C sensor camera’s op de markt. Het biedt veel waar voor uw geld en een heleboel functies in een zeer compact en lichtgewicht ontwerp.

Ik zal deze camera houden als de beste optie voor activiteiten wanneer klein is en licht van cruciaal belang is.

Ik ben ook van plan om deze camera te gebruiken als een levensvatbare back-upcamera die in staat is om te presteren in de meest veeleisende omstandigheden.

Het heeft een ongelooflijke autofocussnelheid en tracking, een uitstekende levensduur van de batterij en een verbazingwekkende beeldkwaliteit (vooral dynamisch bereik). Ik denk dat het enige dat het niet zo goed kan doen als duurdere aanbiedingen, is het bijhouden van prestaties bij weinig licht.

Als je een camera wilt die geschikt is om te reizen en je leven te documenteren, is de Sony a6600 een geweldige optie!

Sony A6600 op tafel

Sony A6600

Met 4k-video en scherpe beeldkwaliteit verpakt deze compactcamera geweldige functies in een kleine behuizing.

Controleer de huidige prijs