David Overwinning

FacebookPinterestDelen

Ik ben David Victory en ik fotografeer modefotografie in Los Angeles. Ik doe dit al zeven jaar exclusief, en dat komt omdat mode zowel cyclisch als seizoensgebonden is. Hoe goed mijn foto’s ook zijn van seizoen tot seizoen, de merken gooien de foto’s weg en komen terug voor meer!

Ik produceer ook modevideo’s die te wijten zijn aan mijn start-up carrière als filmcameraman toen film echt koning was.

Dus ik heb langzaam elk ander genre van fotografie en film laten vallen en me gewoon gericht op mode met de grote vraag van mijn klanten en de markt. Mijn vasthoudendheid voor succes tegen alle verwachtingen in houdt me in deze branche.

Ik kreeg mijn eerste camera op vijfjarige leeftijd, het was een Diana-camera met plastic lens die honderdtwintig filmrol nam. Het had een rood raam aan de achterkant waar je de kozijnen kon tellen, en voor mijn leeftijd was het de enigmamachine.

Ik ging op de trap zitten en klikte op de sluiter en vroeg me af hoe dat stuk metaal dat op en neer bewoog een foto maakte.

Met het omslaan van de kalenderpagina’s, op achtjarige leeftijd, ontwikkelde ik mijn eerste zwart-witbeeld in de donkere kamer terwijl ik een dienblad Dektol in mijn handen hield. Het was dit magische moment dat mijn leven veranderde en mijn carrière in de jaren zeventig bezegelde.

Ik heb het genoegen gehad om met veel merken camera’s te fotograferen, zoals Panavision, Mitchell, Arri, Sinar, Hasselblad, Nikon, Canon, Sony, Fuji en anderen.

Voor mij is een camera als een tijdmachine, en ik hou van ze allemaal omdat het het enige is dat mijn eindeloze creativiteit mogelijk maakt.

Mijn Canon 5D III is onlangs verlopen, dus nu zijn het de Canon EOS 80D en Canon EOS 60D. Ze zijn licht van gewicht en veel goedkoper, dus ik hoef geen verzekering meer te dragen. Ze breken mijn pols of mijn rug niet als ik de hele dag fotografeer, soms in en uit helikopters.

Ik huur al het andere omdat ik het nodig heb en gaf het camerabestelspel op toen ik mijn laatste dure kocht, de Canon 1DC, die een dure uitgave was van elfduizend dollar.

Ik vind het niet leuk meer om de nieuwste en beste camera te kopen en mijn foto’s zijn het bewijs dat een goede fotograaf een goede camera nodig heeft. Een geweldige fotograaf kan met elke camera fotograferen.

De behind-the-scenes camera die vaak in handen is van mijn assistenten is een Sony RX100 IV; wie zei dat goedkoop niet goed is?

Het uit productie zijnde Canon 80D dynamisch bereik is nog steeds op peil en voor veel van mijn modelleringssessies op sociale media fotografeer ik uitsluitend op mijn 108 megapixel Android. Ik heb nu de neiging om geld uit te geven aan zakelijke marketing en SEO-werk; voor mij is dat waar het om gaat.

In vier decennia heeft een klant me nog nooit gevraagd: Hey David, met welke camera fotografeer je of waar ben je afgestudeerd?

Mijn beide Canon camera’s zitten aan de limiet van hun sluiteraantal, dus er is waarschijnlijk een Canon R5 aankoop voor mij in de niet al te verre toekomst.

Canon EF 50mm f/1.4 – mijn favoriete eCommerce studio mode fotografie lens. Bij f/6.3 is hij scherp en heeft hij minimale vervorming.

Canon EF 100mm f/2.8 L macro – superscherp, geen vervorming bij een F Stop. Ik gebruik het voor mode, portretten en producten.

Canon EF 18-135mm f/3.5-5.6 – als het gek is, en het fotograferen op klaarlichte dag uit de hand loopt, zal ik de neiging hebben om het te gebruiken. Lightroom kan de vervormingen temmen, maar het is nog steeds een van de slechtste lenzen die ooit door iemand is gemaakt.

Tamron 24-70mm f/2.8 – alleen gebruikt in handmatige modus voor gecontroleerd studio eCommerce werk, meestal productfotografie.

Tokina 11-16mm f/2.8 – een van de beste modefotografielenzen, scherp en breed genoeg zonder er raar uit te zien.

Nikkor 105mm f/2.5 – een klassieke portretlens, een echt juweeltje!

Nikkor 35mm f/1.4 – als je wijd open schiet, zie je het glas!

Nikkor 28mm f/2.0 – meestal gebruikt in de studio.

Voor lampen pak ik alleen de Canon 600EX-RT Speedlite die wordt geactiveerd met een YN-E3-RT. Ik begon met een mix van vijftien eenheden van Canon en Yongnuo, waarvan er nog maar acht worden afgevuurd. Voorbij zijn de dagen van zware studioflitsers.

Ik heb 100 Eneloop AA batterijen die in de koelkast bewaard worden en twee Powerex smart chargers. Geen problemen met een van deze voor vijf jaar.

Arri 4 x 650 wolfraam kit
3 x Ikan led panelen met temp control
3 x zeven voet inklapbare reflectoren
3 x diepe zeven voet parabolische paraplu’s

Delkin SD-kaarten die ik uiterst betrouwbaar vind.
8 x E6 batterijen
Tiffen glasfilters
Zhiyun 5 gimbal |
Rode – Sennheiser microfoons
Shure mixer |
Leatherman gereedschap
Veel grip en ondersteuning.

Tamrac soft bags is alles wat ik gebruik om dit spul rond te krijgen, wat ik duurzaam en ruim vind.
Een Joby-bandje doet het werk voor mij.

Voor statieven heb ik een Oben glasvezel plus een Gitzo, Sachtler vloeistofkop en een Chrosziel matte doos op maat gemonteerd via CNC.

Tegenwoordig kan ik al mijn spullen plus twee passagiers in een gewone SUV kwijt!

Voor het bewerken heb ik een aangepaste watergekoelde pc-toren met 70 TB opslagruimte plus een MacBook Pro, gebouwd om lang mee te gaan.
Ik gebruik Lightroom, dat voortdurend verbetert en uiteindelijk net zo goed zal zijn als Capture One, en natuurlijk heb ik een Photoshop-suite.

Het is niet wat je hebt, het is wat je ermee kunt doen.

De beste camera ter wereld is degene die om je nek is vastgebonden.

www.vrset.com | @ fashion.photographer.la

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer