De GoPro Hero 11 arriveert op 14 september

FacebookPinterestDelen

GoPro heeft nu via een YouTube-teaservideo bevestigd dat de langverwachte Hero 11-editie van de beroemde cameralijn op 14 september komtÞ. We weten nu dat de specificaties en andere details van de actiecamera vanaf 9 uur Eastern Time (New York City, U.S Eastern Seaboard) zullen worden onthuld.

Zoals we eerder al vermoedden, onthult de video van GoPro ook dat het bedrijf niet slechts één maar twee nieuwe versies van de camera zal uitbrengen. Een nieuw standaard vlaggenschipmodel zal beschikbaar worden gesteld voor kopers en zal vergezeld gaan van een kleinere versie die geen scherm aan de voorkant heeft.

Je kunt de video over de aankomende onthulling hieronder zelf bekijken, maar houd er rekening mee dat het vrij schaars is over verdere details, hoewel het de moeite waard is om te bekijken.

Om een beetje samen te vatten op eerdere geruchten en hints over waar GoPro zich op zou kunnen richten met zijn Hero-plannen voor , laten we beginnen met enkele woorden tijdens een aandelenvergadering in februari van de CEO van het bedrijf, Nick Woodman: “Aan het einde van zijn we van plan ons hardware-aanbod te vergroten van twee producttypen die we vandaag hebben, HERO en MAX, naar vier verschillende cameraproducten. We verwachten dat eind 2023 verder uit te breiden”.

Wat dit lijkt aan te geven, is dat GoPro een soort “lite” -versie van de actiecamera zal leveren voor algemeen consumentengebruik en een professioneel model dat misschien meer in trek is bij gebruikers met serieuze behoeften voor het maken van actiedocumentaires. Een andere verklaring van Woodman suggereert dit sterk: “We denken dat het belangrijk is om zeer gedifferentieerde gespecialiseerde oplossingen te bouwen voor verschillende use cases om geheel nieuwe groepen gebruikers aan te spreken”.

De “gespecialiseerde oplossingen” in kwestie betekenen vrijwel zeker prestatiespecificaties en functies die professionele actievideo-opname in het algemeen beter en gemakkelijker maken met de camera. Dit zou inderdaad nuttig zijn, gezien het feit dat eerdere Hero-releases klachten van sommige gebruikers hebben veroorzaakt over het feit dat ze te rijk zijn aan functies of niet genoeg professionele functies hebben.

Door twee verschillende camera’s uit te brengen die tegemoetkomen aan totaal verschillende behoeften, kan GoPro eenvoudig tegemoetkomen aan beide gebruiksscenario’s, terwijl de verkoop mogelijk wordt verhoogd en zijn toch al sterke reputatie verder wordt versterkt. Het bedrijf deed dit tot op zekere hoogte al in april van dit jaar toen het een vereenvoudigde versie van zijn Hero 10-model onthulde, dat was ontworpen voor dronegebruik.

Voor het professionele einde van het gebruikersspectrum hebben Hero-fans de mogelijkheid van een aangepaste versie zoals die tegen premiumprijzen worden verkocht door het bedrijf Black Bone, met speciale toevoegingen zoals verbeterde lenzen en infraroodopnamen. Dit is echter niet hetzelfde als een formele Hero-camerarelease van GoPro zelf met allerlei nieuwe pro-specificaties erin gebakken.

Wat u nog meer kunt verwachten met de Hero 11

De nieuwste huidige editie van de Hero 11 biedt 5,3K-opnamen met 60 fps en 4K UHD-video met 120 fps. Het is waarschijnlijk dat de Hero 11 dingen zal verhogen om op zijn minst hogere opnamesnelheden te bieden voor beide resoluties. GoPro kan zelfs zijn 5.3K een tandje hoger stoten naar 6K, maar we zullen zien of ze dit doen of gewoon een resolutie tussen de twee kiezen.

Een andere belangrijke verbetering zouden de prestaties bij weinig licht zijn. Bij alle soorten actiecamera’s is dit vaak een groot probleem vanwege hun kleine formaat en dus kleine sensoren. Als GoPro dit kan verbeteren door middel van een iets grotere sensor of een andere technische verbeteringen aan zijn lens en verwerkingstechnologie, zou het een prachtig ding zijn, vooral voor het maken van serieuze documentaires.

Wat betreft het uiterlijk van de aankomende Hero 11, van wat de video en bepaalde gelekte afbeeldingen hebben laten zien, zal het vergelijkbaar zijn met de Hero 10. Qua prijs zal het waarschijnlijk bescheiden meer kosten dan de Hero 10 deed, maar we zullen zien hoe dit uitpakt tussen de twee verschillende versies die op de markt komen.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer