Deze AI-site creëerde 100.000 foto’s van mensen die niet bestaan

FacebookPinterestDelen

AI-beeldweergavetechnologie wordt steeds beter. Het kan nog steeds veel gebreken hebben bij het genereren van afbeeldingen en foto’s – vooral van mensen – maar de technologie is nog steeds zo nieuw dat het niet helemaal eerlijk is om het potentieel ervan te bekritiseren.

In feite heeft een nieuw AI-programma precies dat soort nuttige capaciteit aangetoond om fotosimulatie en generatie goed te doen.

Het platform, genaamd Generated Photos, heeft 100.000 volledig realistische full body-and-head shots van niet-bestaande mensen vrijgegeven. De AI achter het platform maakte ze allemaal.

Foto credit: Gegenereerde foto’s

Een ander interessant ding over deze afbeeldingen en het platform erachter is dat ze volledig gratis beschikbaar zijn gesteld voor niet-commercieel gebruik door anderen, zolang ze een link terug naar gegenereerde foto’s delen.

Zoals het bedrijf achter deze “foto’s” op zijn homepage zegt: “Superrealistische afbeeldingen van het hele lichaam. Gebruik ze waar je maar wilt en maak je geen zorgen over de juridische dingen.”

Bovendien zijn deze full-body beelden foto’s van de hele lichamen en gezichten van denkbeeldige mensen, allemaal naar voren gericht en zien er heel realistisch uit.

Gezien de voorliefde voor bizarre weergavefouten die veel AI-platforms hebben, is dit realisme een sterke prestatie van Generated Photos.

Sommige van de 100.000 afbeeldingen zijn al commercieel en privé gebruikt voor verschillende dingen, zoals gaming-avatars, referentiemateriaal, menselijke afbeeldingen voor quizzen over geestelijke gezondheid of zelfs als NFT-kunst.

Zoals Artem Kan, een vertegenwoordiger van Generated Photos opmerkt: “Full-body foto’s kunnen alle bovenstaande dingen doen en veel meer dan alleen gezichten,”

Kan licht toe: “Er zijn veel speculaties en vooroordelen tegen content die door AI wordt gegenereerd. Veel mensen zien dat uitsluitend als deep fakes, desinformatie en gerelateerde kwaadaardige dingen. Maar dezelfde mensen kijken naar films met overleden acteurs die door computertechnologieën zijn herrezen en gaan naar ABBA-concerten .”

Deze realistische simulacrums van mensen hebben ook de wetshandhaving geholpen bij het zoeken naar verdachten in zedendelinquentenzaken, hoewel de details hierover vaag zijn vanwege lopende onderzoeken.

Generated Photos reageerde ook op deze laatste use case: “Onze foto’s helpen wetshandhavers om online roofdieren en overtreders te vangen. We kunnen hierover niet veel details delen, omdat het gaat om persoonlijke informatie en zaken met een hangende juridische status, “

Een andere merkwaardige use case is van een oudere voormalige bibliothecaris die de pagina voor gezichtsweergave op Gegenereerde foto’s gebruikte om een jongere versie van zichzelf op te zwepen die ze gebruikte om een baan op afstand te krijgen.

Zoals we eerder hebben onderzocht, hebben AI-gerenderde afbeeldingen veel vooruitgang geboekt in de fotografie- en kunstwereld. Ondanks recente verboden door sommige stockfotosites op het uploaden van weergaveplatforms van derden, lijken bedrijven en gebruikers steeds meer geïnteresseerd te raken in het verkennen en gebruiken van AI-foto’s.

Een grote stockfotosite, Shutterstock, heeft zelfs plannen aangekondigd om inkomsten te genereren met het renderen van foto’s door AI-platforms. Om dit te doen, werkt de site samen met OpenAI, het bedrijf achter het beroemde DALL-E-beeldgenererende platform.

De twee bedrijven doen dit om gerenderde foto’s te verkopen die aan elkaar zijn genaaid op basis van inzendingen van de vele fotografen van Shutterstock.

Shutterstock is van plan om de inkomsten uit deze verkopen te delen met kunstenaars en fotografen wiens werk door het OpenAI-algoritme werd gebruikt voor training.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer