Deze externe SSD van Sabrent biedt robuustheid, volume en snelheid

FacebookPinterestDelen

Elke serieuze fotograaf heeft een betrouwbare, duurzame draagbare opslagoplossing nodig voor werk onderweg, en Sabrent biedt daarvoor een externe SSD.

Het merk heeft zijn nieuwe Rocket Nano V2 tweede generatie externe solid-state drive (SSD) -eenheid aangekondigd voor het bewaren van maximaal 4 TB aan opgeslagen foto’s en video’s (of wat je maar wilt opslaan).

Het compacte apparaat biedt volgens de maker ook indrukwekkend hoge overdrachtssnelheden van 1.500 MB /s.

Wat de Nano V2 nog handiger maakt voor reizende fotografen of professionals van alle soorten, is dat het apparaat echt zakformaat is, met slechts 2,85 x 1,3 x 0,6 inch en slechts 1,65 gram weegt, of 54 gram.

Kortom, de afmetingen van de kleine eenheid maken het iets meer dan de helft van de grootte van een creditcard, behalve in dikte.

SSD-opslag naast debetkaart

Met deze minieme vormfactor biedt de Rocket Nano V2 voldoende overdrachtssnelheid om soepel te werken met Ultra HD en zelfs 8K-video via USB-C-connectiviteit. Dit is ook meer dan genoeg om duizenden foto’s met zelfs de grootste resolutie vrij snel op te slaan en te verplaatsen.

Volgens Sabrent: “De Nano V2 is geoptimaliseerd om zo min mogelijk ruimte in te nemen, klaar voor reizen in zware omgevingen, zodat u altijd de beste foto’s kunt maken zonder dat de omvangrijke opslag u belast,”

De maker voegt er ook aan toe dat “Geïntegreerde gezondheidsmonitoring en geavanceerd flashbeheer samenwerken om ervoor te zorgen dat uw gegevens altijd worden beschermd.”

Naast alle opslag- en overdrachtsspecificaties is de kleine SSD-eenheid ook fysiek zwaar. De siliconen hoes en aluminium behuizing maken het uitzonderlijk veerkrachtig tegen stoten en vallen, terwijl het aluminium ook functioneert als een koellichaam dat het hele apparaat koel houdt, zelfs tijdens actief gebruik.

Sabrent merkt op dat de Nano V2 niet alleen van gewoon aluminium is gemaakt, maar eigenlijk een “hoogwaardige aluminiumlegering via CNC-bewerking”, met de siliconen hoes eromheen als bescherming tegen stof, vocht en schokken. Dus ja, klinkt behoorlijk stoer en hightech.

Het is vermeldenswaard dat het bedrijf geen specifieke IP-classificatie voor de nieuwe Nano heeft vermeld, wat betekent dat het misschien een goed idee is om hun claims met ten minste een klein korreltje zout te nemen.

Sabrent heeft ook niet de specifieke lees- en schrijfsnelheden van de Nano 2 gedeeld. Dit betekent dat de geclaimde overdrachtssnelheid van 1.500 MB/s waarschijnlijker is dat het apparaat de maximale burstsnelheid heeft in de leesmodus via de USB 3.2 Gen 2×2-connectiviteitspoort.

Desalniettemin biedt het waarschijnlijk veel, en in ieder geval voor fotografen of mensen die gegevens overbrengen die geen video met ultraresolutie bevatten, zou dat genoeg moeten zijn voor zeer snelle prestaties.

SSD-opslag met USB-C

De V2 in de naam van de Rocket Nano staat voor versie 2, omdat dit het tweede dergelijke apparaat van het bedrijf is. Eerder bracht Sabrent een Nano-model uit dat uitkwam op 100Mb / s burst-overdrachtssnelheden.

Sabrent levert de Nano V2 met USB-C-naar-USB-C en USB-C-naar-USB-A-kabels voor brede connectiviteit met een hele reeks computers en andere apparaten. De interne UFD-controller is ook compatibel met meerdere besturingssystemen, waaronder Windows, Apple, tablets, gameconsoles en smartphones.

Wat de kosten betreft, is de Sabrent Rocket Nano V2 redelijk geprijsd op $ 120 voor de 1TB-editie, $ 200 voor de 2TB-versie en $ 500 voor het 4TB-model.

Ter vergelijking, SanDisks, Pro-G40 Thunderbold SSD verkoopt voor een flinke $ 300 voor slechts 1 TB, hoewel het ook een zeer robuuste duurzaamheid biedt en zelfs waterdicht is voor maximaal 30 minuten op een diepte van 5 voet.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer