Leica brengt nieuwe luxe camera wrap doek

FacebookPinterestDelen

Leica, een bedrijf dat bekend staat om premium fotografische hardware, brengt ook graag veel luxe accessoires uit voor zijn eigen producten en andere fotografische apparatuur.

Hun nieuwste is een camera-wikkeldoek gemaakt van “Italiaans haar schapen napa leer”. Wat dat ook betekent, het doek zou op zijn minst gedeeltelijk handgemaakt zijn en ideaal voor het beschermen van uw eigen Leica-lenzen, compactcamera’s en compacte verrekijkers.

Camerawikkeldoeken zijn ook een premium en zelfs ouderwets product in het algemeen. De meeste fotografen die met hun eigen apparatuur het veld in gaan, zullen meestal gewoon direct een meer conventionele apparatuurkoffer of tas gebruiken.

Maar voor mensen met high-end cameravoorkeuren lijken leren doeken een goed idee voor een beetje meer waterdichte isolatie tegen stoten en stof.

Als je zo’n fotograaf bent, dan is het Leica-doek zeker iets voor jou. Het biedt inderdaad een duurzame extra beschermingslaag tegen stoten, stof en vocht voor uw camera’s of lenzen, en als een van deze items onder uw apparatuur van het merk Leica is, is het zeker een goed idee om ze te beschermen.

strip van lederen camera wikkeldoek met camera

Andere merken die eerder ook wikkeldoeken hebben geïntroduceerd (van Italiaans schapenleer of anderszins) als accessoires voor hun premium camerahardware zijn Phase One en Hasselblad. Beide staan bekend om hun eigen peperdure camera’s en uitrusting.

In het geval van Leica is het wikkeldoek zowel premium als “multifunctioneel” in zijn ontwerp. Het napa-leer dat erin gaat, staat bekend als zowel zacht als zeer taai en is afkomstig van een producent met een 180-jarige traditie in het maken van handgemaakte lederwaren.

Leica heeft een sterke elastische band aan zijn doek toegevoegd voor het gemakkelijk en nauwsluiten van hardware of lenzen. Bovendien meet de grootte van de enkele naadloze enkele plaat leer 45 x 45 cm (17,5 x 17,5 inch). Dit maakt het groot genoeg om te werken voor een redelijk behoorlijk groot aantal cameramodellen en lenzen.

Volgens Leica: “Met zijn zijdezachte gevoel, praktische functionaliteit en elegante Leica-ontwerp is dit veelzijdige wikkeldoek een stijlvol en duurzaam accessoire,”

Leica heeft het leer ook behandeld om stof af te weren en beweert dat elke eenheid zijn eigen unieke patina zal ontwikkelen voor een “karakteristiek uiterlijk”, voornamelijk vanwege de natuurlijke oorsprong.

Wat betreft de prijs van de Leica wikkeldoek, het zorgt ook voor een vrij duur stuk schapenvacht. Het merk verkoopt ze voor $ 175 per stuk, maar als je al Leica-lenzen en -camera’s bezit, lijkt dat misschien niet zo slecht.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer