Gebruikers hebben al 10 miljoen afbeeldingen gemaakt met picsart’s nieuwe AI Image Generator

FacebookPinterestDelen

Hoewel Picsart minder dan een maand geleden zijn gratis AI-tekst-naar-beeldgenerator lanceerde, wordt het renderingplatform al meer dan een miljoen keer per dag door mensen gebruikt om hun eigen afbeeldingen te genereren.

Onder al het andere recente AI-beeldweergavenieuws dat de wereld stormenderhand heeft veroverd, zou deze hoeveelheid alleen al voldoende moeten zijn om elke potentiële menselijke illustrator meer dan een beetje pauze te geven.

Picsart kondigde op 2 november zijn nieuwe tool voor het genereren van afbeeldingen aanNd en sindsdien is de AI-aangedreven tool gebruikt om meer dan 10 miljoen visuals te maken.

Hiervan zijn er veel gratis beschikbaar via de gratis te bewerken bibliotheek van de site voor iedereen om te gebruiken zoals ze willen. Die bibliotheek zal de komende maanden zeker enorm groeien.

Een van de belangrijkste redenen waarom het renderingprogramma van Picsart zo’n razendsnelle groei heeft doorgemaakt, is dat het bedrijf al veel meer biedt dan alleen een AI-beeldgenererend programma. Picsart biedt een hele reeks andere foto- en visuele bewerkingsopties aan gebruikers en sommige hiervan zijn ook gratis.

Het helpt dat het ook eerst gemakkelijk beschikbaar werd gemaakt voor iOS-gebruikers, waardoor het een enorme installatiebasis kreeg. Dat de essentiële software gratis te gebruiken is, hielp ook behoorlijk.

De Picsart AI-generator is gebaseerd op het inmiddels beroemde Stable Diffusion AI-algoritme, maar neemt ook zijn eigen elementen op in de mix.

Het is ontworpen om eenvoudige bruikbaarheid, gratis gerenderde afbeeldingen en een vrij hoog kwaliteitsniveau voor de visuele uitvoer te leveren.

Picsart gaf het platform ook een zeer gestroomlijnde bewerkingstool waarmee gebruikers in slechts een paar seconden hun eigen afbeeldingen kunnen maken.

picsart-opties voor het bewerken van afbeeldingen

Natuurlijk is de nieuwe Picsart-tool lang niet de enige dergelijke technologie op de markt, maar de populariteit ervan is vrij uniek.

Tot nu toe is de app voor iOS gebruikt om meer dan 1 miljard fotobewerkingen te genereren en het is ook een van de populairste fotobewerkings-apps ter wereld geworden.

Andere functies die Picsart biedt om zich te onderscheiden van sommige alternatieven, zijn de mogelijkheid om automatisch prompts te selecteren voor gebruikers die niet zeker weten hoe ze hun teksten moeten formuleren, en een selectie van vooraf ingestelde afbeeldingsstijlen die gebruikers kunnen kiezen om hun creatie te stroomlijnen en op te fleuren via tekstprompts.

Volgens de Chief Product Officer van het bedrijf, Mikayel Vardanyan: “We zijn blij met de geweldige respons die deze nieuwe functie in zo’n korte tijd heeft gekregen.”

Hij voegde er ook aan toe: “Het laat echt zien hoe ver Picsart is gekomen en hoe betrokken onze gemeenschap is. Ze zijn echt enthousiast over het idee om generatieve AI te gebruiken voor hun creativiteit.”

Picsart heeft nu ook een Android-versie van zijn app uitgerold voor een nog breder gebruikersbestand. Je kunt hun AI een draai geven via hun website of op je iOS-apparaat.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer