Te veel lenskeuzes? Deze video legt uit wat belangrijk is

FacebookPinterestDelen

Anthony Gallo op het YouTube-kanaal contentmakers heeft onlangs een video gehost met de titel “Kijk VOORDAT je een cameralens koopt voor filmmaken”.

Het behandelt een van de basisvragen die veel fotografen en videomakers hebben, vooral als ze beginners zijn.

Gallo begint met een vrij goed en visueel duidelijk overzicht van wat de belangrijkste specificaties in diverse lenstypen betekenen.

Hij benadrukt dit ook met specifieke visuele voorbeelden die zijn punten echt naar huis brengen.

Aan het begin van de video benadrukt Gallo bijvoorbeeld dat het allerbelangrijkste om in gedachten te houden de brandpuntsafstand van een lens is.

Hoewel ik het hier misschien niet helemaal mee eens ben voor alle situaties, is het over het algemeen handig om in gedachten te houden bij het overwegen van wat je gaat filmen en hoe (of in welke context je van plan bent om ook foto’s te maken).

De focus van de uitleg op hoe de brandpuntsafstand beelden op specifieke manieren kan vervormen, is uitzonderlijk nuttig voor zaken als scène- en portretfotografie, terwijl het ook gericht is op videowerk voor verschillende genres.

In dezelfde sectie gaat Gallo’s video ook in op het belang van sensorgrootte bij het veranderen van de brandpuntsafstand voor lenzen, en hij behandelt het nut van prime-lenzen met hun variabele brandpuntsafstanden voor veelzijdige opnamen.

De rest van de video gaat vervolgens verder met de essentiële details van diafragma, vattingstabiliteit, autofocus en hoe je verschillende lenzen flexibel kunt gebruiken. Hij benadrukt ook dat je je geen zorgen hoeft te maken over het altijd kopen van lenzen van hetzelfde merk als je camera.

Over het algemeen is dit een introvideo die zeer de moeite waard is om te bekijken, deels omdat het behoorlijk informatief is, maar ook omdat de informatie zo duidelijk wordt gepresenteerd. Als je een beginner bent, raad ik het zeker aan.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer