Dit is wat we weten over de aankomende GoPro Hero 11

FacebookPinterestDelen

GoPro Hero-camera’s zijn om goede redenen bestsellers. Het grootste deel van deze nu beroemde actievideocamera-line-up is geprezen en geliefd bij gebruikers van alle soorten in de vele Hero-releases tot nu toe. Met behulp van deze Hero-camera’s hebben documentairemakers van sportsterren, natuurverkenners en gewone mensen van alle strepen onnoemelijk veel uren aan video van uitzonderlijk hoge kwaliteit over de hele wereld gegenereerd.

Als je erover hebt nagedacht om een actiecamera te kopen, wil je misschien even wachten met je aankoop. Geruchten over de naderende Hero 11 komen op stoom en ze bevatten speculatie dat deze nieuwste Hero-editie een paar extra, premium functies zal bevatten.

Laten we om te beginnen eens kijken naar wat de CEO van GoPro zelf zei tijdens een jaarlijkse aandelenvergadering in februari . Volgens de GoPro-chef: “Tegen het einde van zijn we van plan om ons hardware-aanbod uit te breiden van twee producttypen die we vandaag hebben, HERO en MAX, naar vier verschillende cameraproducten.”  Woodman werkte dat verder uit, “we verwachten dat tegen het einde van 2023 verder uit te breiden”.

Met andere woorden, voor het einde van dit jaar tenminste, zullen de twee belangrijkste camera-aanbiedingen van GoPro vrijwel zeker een upgrade naar nieuwe versies krijgen. Bovendien zei de CEO van GoPro: “We denken dat het belangrijk is om zeer gedifferentieerde gespecialiseerde oplossingen te bouwen voor verschillende use cases om geheel nieuwe groepen gebruikers aan te spreken”.

Nu zou deze verklaring kunnen verwijzen naar de verdere cameramodellen en edities die GoPro van plan is in het volgende jaar uit te brengen, maar het is mogelijk ook een verwijzing naar nieuwe functies die zullen aankomen met de hero- en MAX-camerareleases van eind .

Het is ook mogelijk dat de Hero 11 op de markt komt in twee verschillende versies, een die “lite” is met verminderde pro-functies en een lagere prijs voor minder veeleisende gebruikers, en een tweede “pro” -editie voor serieuzere videografen.

De release van een lite-versie gebeurde al met de huidige Hero 10-editie van GoPro: in april van dit jaar lanceerde het merk een uitgeklede Hero 10-variant genaamd de Hero 10 Black Bones, die gemakkelijker te monteren was op FPV (first-person view) drones. Dit kan worden herhaald met de Hero 11.

Dat gezegd hebbende, is het mogelijk dat er een lite-versie uitkomt, maar na te zijn voorafgegaan door een nog professioneler georiënteerde Hero 11-standaardrelease. Dit zou de verwijzing van de CEO van het bedrijf weerspiegelen naar het vinden van aantrekkingskracht bij geheel nieuwe groepen gebruikers. Woodman zinspeelt verder op een dergelijke mogelijkheid in andere uitspraken die hij deed. Bijvoorbeeld: “Ik denk dat het soms wordt gemist dat GoPro’s worden gebruikt door professionals over de hele wereld, of het nu voor film, televisie, hun eigen commerciële doeleinden of hun eigen onderzoeksdoeleinden is,”

Met andere woorden, GoPro-camera’s (en hoogstwaarschijnlijk inclusief een nieuwe Hero-release) moeten nog meer aantrekkingskracht creëren voor gebruikers met professionele behoeften. Daarnaast zullen we waarschijnlijk aangepaste versies van de Hero 11 op de markt zien komen dankzij bedrijven zoals de reeds genoemde Black Bones, die aangepaste versies van de huidige GoPro-camera’s biedt met gewijzigde ergonomie, superieure lenstechnologie en zelfs conversies naar infraroodweergave, maar tegen een prijs.

The Hero 11, gelekte afbeeldingen

Speculaties over de aankomende Hero 11-release draaien niet alleen om uitspraken beg van de CEO van GoPro. Er zijn ook fotolekken van de camera geweest. De website Win Future publiceerde er verschillende, die u hierboven en hieronder kunt waarderen, die laten zien hoe de camera uiterlijk erg lijkt op zijn voorganger, met de meeste van dezelfde ontwerpparameters voor het naar voren gerichte scherm, het aanraakscherm aan de achterkant, de aan / uit-knop en de minimalistische externe afwerking.

Intern weten we echter nog steeds niet wat voor soort upgrades de Hero 11 zal bevatten. Daarvoor kunnen we speculeren, zoals andere cameratechnologiesites hebben gedaan, maar alleen een bedrijfsaankondiging en productrelease zullen bevestigen wat wat is.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer