Leica onthult mogelijk een nieuwe filmcamera in oktober

FacebookPinterestDelen

Leica’s camera’s behoren tot de meest gerenommeerde in de wereld van de fotografie en zijn dat al tientallen jaren. Deze bekendheid komt van het produceren van enkele van ’s werelds beste apparatuur voor alle soorten fotograferen, en hun reputatie is alleen maar geholpen door langdurige populariteit bij vele, vele beroemde straatfotografen.

Bovendien blijft Leica het enige grote merk dat nog steeds hoogwaardige nieuwe 35mm-filmcamera’s produceert, zoals de MP- en M-A-edities, die zeer worden gewaardeerd binnen hun nichemarkt. Beide werden uitgebracht in de jaren 2000, met de MP die in 2003 opkwam en de M-A die in 2014 uitkwam.

De laatste release vond plaats in een tijd dat de meeste cameramakers de productie van filmapparaten ver voorbij waren. Indrukwekkend genoeg onderhoudt Leica deze modellen nog steeds en zal het zelfs tientallen jaren oude Leica-modellen uit het midden van de 20 repareren.Þ eeuw voor zijn trouwe klantenbestand.

Met dit alles in gedachten wordt speculatie over een nieuwe camera van het iconische merk altijd verwelkomd door fans. De website Leica Rumors heeft onlangs een klein beetje hiervan geleverd door te melden dat informatie die het heeft ontvangen, wijst op een nieuwe Leica-camera die onderweg is voor oktober. Slim bewijs, maar het gaat om een Leica-persevenement, dus het kan uiteindelijk veel betekenen voor vervolgnieuws over Leica-producten.

Het is ook vermeldenswaard dat de speculatie rond de Leica-release in oktober voor een filmcamera is, niet voor een digitaal model. Dit maakt deze geruchten des te interessanter omdat ze inspelen op een heropleving van filmfotografie die wereldwijd aanslaat bij een bepaalde subset van fotografen.

Leica’s MP filmcamera

Leica is een bedrijf dat echt vasthield aan de productie van filmcamera’s, zelfs terwijl een groot deel van de wereld ten onrechte dacht dat dit fotografische medium zou sterven bij consumenten na de ontwikkeling van digitaal. Dit merk is bij uitstek in staat om in te spelen op deze groeiende terugkeer naar film met een uitzonderlijke nieuwe camera.

Wat Leica Rumors specifiek beweert, is dat de aankomende camera een nieuw M-model zal zijn voor filmopnamen en dat het een soort vervanging zal zijn van wat de huidige MP- en M-A-modellen bieden. De site beweert ook dat de camera al is vrijgegeven om fotografen te selecteren voor veldtests.

Eerder in de afgelopen 20 jaar had Leica ook zijn M7-editie filmcamera uitgebracht, die in 2002 verscheen en pas in 2018 werd stopgezet. Dit was echter de meest geavanceerde 35mm camera van het merk en had specs die zelfs de MP en M-A missen.

De aankomende camera kan heel goed functies van de MP, M-A en M7 combineren, maar het kan ook specificaties bevatten van andere grote Leica-cameramodellen zoals de ongelooflijk krachtige M11. Dit specifieke model is digitaal en verpakt maar liefst 60 megapixels full-frame resolutie in een zeer compacte behuizing.

Wat de aankomende camera bevat van deze eerdere modellen of andere Leica-camera’s zal vermoedelijk worden uitgelegd als deze wordt aangekondigd. De Leica persconferentie is gepland voor oktober in Duitsland en het is ook zeer waarschijnlijk dat andere Leica-producten op hetzelfde evenement zullen worden aangekondigd.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer