DJI Mavic Mini 2 Drone Beoordeling | Nog steeds relevant vandaag?

FacebookPinterestDelen

Als fervent dronepiloot hou ik van de evolutie van drones die klein, lichtgewicht, betaalbaar en toch zeer capabel zijn.

De DJI Mavic Mini 2 is al die dingen en meer.

Je vraagt je misschien af waarom ik de DJI Mavic Mini 2 review terwijl de DJI Mini 3 Pro het nieuwste model is.

Nou, ik vind dat wanneer de nieuwste versie van een stuk uitrusting wordt uitgebracht, de oudere versie in de verkoop gaat en nog meer waar voor je geld heeft!

DJI Mavic Mini 2 |

DJI Mavic Mini 2 |

Indrukwekkende beeld- en videokwaliteit, superstille werking en langer dan gemiddelde vluchttijden – deze drone ter grootte van een handpalm biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Controleer de huidige prijs

Naar mijn mening is de DJI Mavic Mini II een geweldige waarde in 2023.

Natuurlijk heeft de nieuwste versie de coolste toeters en bellen, maar net voordat deze werd uitgebracht, was de DJI Mavic Mini 2 de nieuwste versie, toch?!

Ik vlieg nu al enkele jaren met DJI-drones en naarmate ze kleiner en krachtiger worden, neemt het soort dingen dat je kunt vastleggen alleen maar toe.

Lees verder om erachter te komen waarom ik denk dat de DJI Mini 2 perfect is voor amateurs en professionele fotografen / videografen die hun perspectief willen veranderen.

Bovendien zijn drones gewoon leuk – het is alsof je een echte videogame speelt.

 • DJI Mavic Mini reivew |
 • DJI Mini 3 Pro recensie

Inhoudsopgave

DJI Mavic Mini II Review | Specs

Pros

 • Ultralicht/compact
 • Betaalbaar
 • Raw-bestanden
 • Uitstekend bereik en connectiviteit
 • Uitstekende levensduur van de batterij
 • Zeer laag geluidsniveau
Tegens

 • Sensoren zonder obstakels
 • Beperkte luchtweerstand
 • Geen actieve track
Controleer de huidige prijs
 • Gewicht: 8,8 oz / 249 g
 • Gevouwen afmetingen: 5,4 x 3,2 x 2,3″ / 138,0 x 81,0 x 58,0 mm (L×B×H)
 • Ontvouwd: 9,6 x 11,4 x 2,2″ / 245,0 x 289,0 x 56,0 mm (L×W×H)
 • Max Snelheid: 16 m / s, 36 mph (S-modus)
 • Max Service Vlieghoogte: 2,5 mijl / 4000 m
 • Max Bereik: 6,2 mijlen / 10 km
 • Max vliegtijd: 31 minuten

Bouw &uiterlijk

DJI Mini 2 | heeft een compacte gimbal en schiet 4k video.

Mijn eerste indrukken van de DJI Mini 2 waren erg goed. Het is als een geminiaturiseerde versie van mijn grotere DJI Mavic Pro 2.

Met een gewicht van 249 gram ligt het in de meeste landen onder de gewichtslimiet die registratie bij de overheid vereist.

Professioneel vliegen vereist meestal nog steeds registratie, maar casual hobbyistische dronepiloten hoeven hun drones niet bij de overheid te registreren.

Ik raad je ten zeerste aan om alle wet- en regelgeving te gehoorzamen, maar ik waardeer het dat het kleine formaat van de DJI Mini 2 een deel van de administratieve rompslomp van het vliegen met drones omzeilt.

Afgezien van de overheidsbeperkingen, is het hebben van een superlichte en compacte drone gewoon cool.

Hiermee kunt u het naar plaatsen brengen waar grotere drones omslachtig zouden zijn.

De DJI Mavic Mini 2 is zo compact dat ik nooit aarzel om hem in mijn tas te gooien als ik denk dat er misschien een mogelijkheid is om te vliegen.

Ondanks zijn behendige lichaamsbouw, de DJI Mavic Mini 2 | is zeer goed gebouwd. Het voelt stevig genoeg aan om een milde crash te overleven (vermijd gewoon om het in water te dompelen) en robuust genoeg om jaren van gebruik mee te gaan.

Deze drone bootst het typische vouwontwerp van eerdere DJI-drones na, maar heeft een nieuwe hoes / harnas om alle rekwisieten netjes weggestopt te houden. Opgevouwen past het in de palm van mijn hand en weegt het ongeveer evenveel als een appel.

Aan de voorkant zie je de kleine gimbal / lens die vloeiende 4k 30fps-video en 12-megapixelfoto’s schiet.

De batterij van de DJI Mini 2 steekt netjes in de achterkant van de drone en vergrendelt op zijn plaats. Ik vind het ook geweldig hoe de batterij / oplader de batterijen sequentieel oplaadt via USB-C en ook dienst doet als een batterijpakket in geval dat u de controller of iets anders moet opladen tijdens het reizen.

DJI Mini 2 controller met iPhone XS

Naast de drone en het batterijpakket is de controller goed ontworpen om een comfortabele grip en een gemakkelijke weergave van het telefoonscherm te bieden.

Mijn enige klacht is dat het gezicht een beetje groot is in vergelijking met de compactheid van de rest van de kit.

Desondanks past alles netjes in een schoudertas draagtas. Ik hou van het slanke ontwerp van de behuizing omdat het voelt alsof de hele kit gemakkelijk in een andere tas kan reizen en alleen kan staan als je gewoon naar buiten wilt gaan en vliegen.

Over het algemeen is de bouwkwaliteit van de DJI Mavic Mini 2 uitstekend, vooral voor de prijs.

DJI Fly-app

De interface van de DJI Fly-app is ontworpen om vereenvoudigd en intuïtief te zijn. Parameters zoals signaalsterkte, vliegmodus, hoogte, afstand en batterijniveau zijn gemakkelijk zichtbaar tijdens de vlucht, zodat u altijd toegang hebt tot de nieuwste informatie.

Met een slanke en efficiënte interface biedt DJI Fly een uitgebreid beeld voor compositie en opnamen. Gebruikers kunnen eenvoudig cameraparameters aanpassen met een enkele tik, snel schakelen tussen opnamemodi en de cardanische hoek op het scherm aanpassen.

Fotograferen, bewerken en delen kan allemaal in de app. Gebruikers kunnen ook eenvoudig opslag beheren, met de mogelijkheid om beeldmateriaal rechtstreeks in de app te exporteren of te verwijderen.

Meerdere sjablonen, muziekopties, speciale effecten en meer zijn beschikbaar voor snelle en handige bewerking. Met intuïtieve tijdlijnen kunt u beeldmateriaal flexibel en nauwkeurig bewerken.

De nieuwe editor ondersteunt ook het schakelen tussen portret- en landschapsoriëntatie, zodat u kunt fotograferen en bewerken zoals u dat wilt.

 • Kunnen drones worden gebruikt voor fotografie?

Ergonomie & Handling

DJI Mini 2 past in de palm van je hand!

Handling en besturing zijn essentieel als het gaat om het vliegen met een drone. Het laatste wat je wilt, is dat je geen vertrouwen hebt in je vermogen om je drone rond obstakels te navigeren.

De DJI Mini 2 voelt zeer intuïtief aan als het gaat om ergonomie. Het is duidelijk het resultaat van jarenlange verfijning van het ontwerp. De drone zelf is eenvoudig in te stellen: maak gewoon de prop cover los, verwijder de gimbal cover en vouw de armen uit.

De controller houdt uw telefoon veilig boven de afstandsbediening, waardoor deze gemakkelijk te zien is. Binnen handbereik heb je tal van bedieningselementen, waaronder mijn favoriet, de schakelaar voor de vluchtmodus.

Ik vind het geweldig dat DJI nu een eenvoudige “cine” -modus biedt die het zo eenvoudig maakt om vloeiende video vast te leggen. Als u snel wilt bewegen, zet u het in de “sport” -modus om maximale snelheid te krijgen.

Andere bedieningselementen en functies zijn vrij eenvoudig te gebruiken en zeer vertrouwd als je eerder een DJI-drone hebt gebruikt. Het eenvoudige ontwerp van de controller maakt het gemakkelijk om te genieten van het vliegen met de drone.

In de DJI-app vindt u alle bedieningselementen die u nodig hebt om alle functies van de drone aan te passen. Ik raad aan om wat tijd te besteden aan het vertrouwd raken met de instellingen als dit de eerste keer is dat je een DJI-drone gebruikt.

Er zijn een aantal dingen die u waarschijnlijk wilt aanpassen, afhankelijk van uw stijl van vliegen. Een voorbeeld is het verhogen van de Return to Home-hoogte.

Het laatste wat je wilt is dat je drone tegen hoogspanningslijnen of een boom vliegt nadat je de verbinding met de afstandsbediening hebt verloren.

De Mini 2 biedt Occusync 2.0, wat de drone/controller een rotsvaste verbinding geeft. DJI zal 10 km video-overdracht claimen, maar de realiteit is dat het gewoon een beetje beter verbonden blijft wanneer obstakels zoals bomen tussen jou en de drone komen.

Een andere opmerking is dat deze drone geen obstakelvermijdingssensoren biedt. Sensoren kunnen je helpen crashes te voorkomen, maar zijn niet waterdicht, en ik denk dat het slim is om nieuwe piloten aan te moedigen voorzichtig te vliegen, vooral wanneer ze voor het eerst leren.

Over het algemeen zijn de ergonomie en het rijgedrag van de DJI Mini 2 zeer goed ontworpen. Deze drone is de erfenis van vele iteraties en ik denk dat je er echt van zult genieten.

 • DJI Mavic Air 2 recensie

Vluchtprestaties

DJI Mini 2 | 1/1600 f/2.8 ISO 100

Als het gaat om vliegprestaties, schittert de DJI Mini 2 echt. Het biedt een indrukwekkende 31 minuten vliegtijd en tot ongeveer 30 mph (48 km / u) vliegsnelheid.

In de praktijk vond ik de drone erg responsief en snel. In de Cine-modus vliegt het heel soepel en vermijdt het de schokkerige bewegingen die kunnen afleiden tijdens het filmen.

Je krijgt waarschijnlijk geen volledige 31 minuten vliegtijd, maar de DJI Mini 2 geeft je wel het vertrouwen om verdere afstanden te vliegen en te landen met voldoende batterij over. Ik streef meestal naar 20% batterij over als een veiligheidsmarge voor het geval er problemen zijn.

De gimbal heeft een goed bewegingsbereik en houdt de camera stabiel, zelfs in winderige omgevingen of wanneer hij op topsnelheid naar voren vliegt.

Eerdere DJI-drones hadden vaak moeite om voldoende gimbal-bewegingsbereik te hebben om op topsnelheid vooruit te vliegen zonder de rekwisieten in het gezichtsveld te krijgen of de gimbal naar beneden te laten klikken.

Met de solide controller / drone-verbinding die Occusync 2.0 biedt, zult u waarschijnlijk geen problemen hebben met de transmissie, tenzij u de afstandslimieten van de drone overschrijdt.

Een ding om te overwegen is dat dit een kleinere drone is die geen sterke wind kan bestrijden. Wind kan sterker zijn naarmate je hoger in de lucht komt, dus het is vermeldenswaard dat deze drone geen winden van meer dan ongeveer 25 mph kan overwinnen. Als je in winderige gebieden vliegt, wees je dan bewust en anticipeer op wat je gaat doen in geval van een sterke windvlaag.

Tot slot was ik erg onder de indruk van hoe stil deze drone is. Het was aanzienlijk stiller dan mijn DJI Mavic Pro 2, die de neiging heeft om te klinken als een bijenkorf van bijen.

Zodra de DJI Mini 2 een paar honderd meter in de lucht is, kun je hem bijna helemaal niet meer horen.

Over het algemeen was ik erg onder de indruk van de vliegprestaties van de DJI Mini 2, vooral gezien de grootte.

 • Mavic Pro vs 2 vs Zoom

Prestaties bij weinig licht

DJI Mini 2 | 1/50 f/2.8 ISO 400

Weinig licht is geen sterk pak van de DJI Mini 2. Het vaste diafragma f/2.8 lens op deze drone is het beste voor overdag en golden hour.

Ik zou niet aanraden om boven ISO 400 te fotograferen omdat de 1 / 2.3in sensor meer ruis begint te produceren dan ik zou willen.

Net als bij andere camera’s met een kleine sensor, kun je gewoon niet veel verwachten als het gaat om het vastleggen van beelden in donkere omgevingen.

Dat gezegd hebbende, de meeste interessante dronebeelden worden vastgelegd rond zonsopgang en zonsondergang wanneer deze drone gemakkelijk kan fotograferen met ISO 100. Op dat niveau zien de beelden er geweldig uit en zijn ze erg scherp.

Aangezien het diafragma vast is, kunt u overwegen om enkele ND-filters te kopen als u van plan bent om in een zeer felle zon te fotograferen. Dit kan u helpen dingen goed bloot te leggen en ook de bewegingsonscherpte-effecten te krijgen die uw video er natuurlijker uit laten zien.

Als je het beste wilt in prestaties bij weinig licht van een drone van gemiddelde grootte, bekijk dan zeker de DJI Mavic 3. Als compact formaat belangrijker is, zou ik het bij de DJI Mini 2 houden.

 • Beste ND-filters

Afbeeldings- en videokwaliteit

DJI Mini 2 | 1/80 f/2.8 ISO 100

Als je bedenkt hoe compact de DJI Mini 2 is, zijn de beelden best goed.

Ik vond de 12mp stills erg scherp met een goed dynamisch bereik en contrast. De DNG RAW-bestanden hebben veel ruimte om te bewerken als u professionele software zoals Adobe Lightroom gebruikt.

Als je het liever heel eenvoudig houdt, zien de JPEG-bestanden er geweldig uit, rechtstreeks uit de camera. Met de vaste scherpstelling en het vaste diafragma kunt u foto’s maken zonder u zorgen te maken of de scherpstelling op het onderwerp is vergrendeld.

In termen van videokwaliteit kan deze kleine drone tot 4k 30fps opnemen. Ik was onder de indruk van hoe goed de beelden eruit zagen in termen van kleur, scherpte en dynamisch bereik.

Deze compacte drone pakt een klap uit als het gaat om beeld- en videokwaliteit. Zoals altijd breng je wat offers als dingen kleiner / lichter worden, maar ik was erg onder de indruk van de prestaties van de DJI Mini 2.

DJI Mini 2 Voorbeeldafbeeldingen

Hieronder vindt u een voorbeeld van foto’s die in verschillende omstandigheden zijn gemaakt met de DJI Mini 2.

DJI Mini 2 | 1/400 f/2.8 ISO 100

DJI Mini 2 | 1/60 f/2.8 ISO 100

DJI Mini 2 | 1/4000 f/2.8 ISO 100

DJI Mini 2 | 1/400 f/2.8 ISO 100

DJI Mini 2 | 1/640 f/2.8 ISO 100

DJI Mini 2 | 1/50 f/2.8 ISO 200

DJI Mini 2 | 1/50 f/2.8 ISO 400

DJI Mini 2 | 1/120 f/2.8 ISO 100

DJI Mini 2 | 1/500 f/2.8 ISO 100

DJI Mini 2 | 1/160 f/2.8 ISO 100

Andere handige functies

DJI Mavic Mini II accu oplaadpakket is zeer compact.

De compactheid van de DJI Mini 2 is waarschijnlijk de meest indrukwekkende en nuttige functie die het biedt.

Er zijn momenten waarop je je camerakit moet afslanken, en het hebben van een supercompacte drone maakt het veel gemakkelijker om mee te nemen.

Als ik mijn drone meeneem, ben ik altijd blij dat ik dat heb gedaan, omdat het luchtperspectief gewoon zo cool is. De foto’s die ik maak voelen zo uniek aan en het ontgrendelt vaak de mogelijkheid om te fotograferen vanaf een plek die anders buiten bereik zou zijn.

Zoals ik al eerder zei, kan de oplaadhub voor de batterij ook worden gebruikt als oplader voor andere items zoals je telefoon. Op reis lijkt het altijd wel iets heeft wat sap nodig, dus het is fijn dat dit accupakket twee doelen kan dienen.

Tot slot was ik erg onder de indruk van hoe stil deze drone is. Mensen worden vaak op hun hoede voor fotografen die met drones vliegen en het trekt vaak ongewenste aandacht.

Het rustig kunnen maken van foto’s en video maakt deze drone gemakkelijker te gebruiken op drukke plaatsen waar andere mensen vragen kunnen stellen en je afleiden van je focus.

Waar voor je geld

De DJI Mavic Mini II past in een zeer compacte schoudertas.

Zoals ik aan het begin van dit artikel al zei, is de belangrijkste aantrekkingskracht van de DJI Mavic Mini II de waarde. Met de release van de Mavic Mini 3 zal deze drone waarschijnlijk een prijsdaling zien waardoor hij nog betaalbaarder wordt.

Met ongeveer $ 600 voor de fly more combo (inclusief extra batterijen en oplaadhub), is deze drone een uitstekende waarde.

Het biedt een aantal professionele functies zoals 4k 30fps-video in een ultracompact en lichtgewicht pakket.

Als je net begint met vliegen met drones, is de DJI Mavic Mini II een uitstekend startpunt omdat hij relatief betaalbaar is voor de functies die hij biedt.

Als je een professionele fotograaf of videograaf bent die geïnteresseerd is in een drone, is dit een goede drone om te overwegen.

Ik zal je waarschuwen dat als je begint met de DJI Mavic Mini II, je waarschijnlijk zo dol zult zijn op vliegende drones dat je wilt upgraden naar de krachtigere en duurdere opties waarmee je sneller / verder / etc. kunt vliegen.

DJI Mavic Mini II | Conclusie

Als professionele dronepiloot voelde de DJI Mavic Mini II een beetje als speelgoed toen ik hem voor het eerst uitpakte, maar na verschillende vluchten te hebben gemaakt, ben ik dol op het compacte formaat.

Ik aarzel nooit om deze kleine drone mee te nemen en zal hem waarschijnlijk in mijn tas bewaren. Het is ook een geweldige back-updrone als je professioneel vliegt met de DJI Mavic 3.

Bovendien is dit vanwege het lichtgewicht ontwerp een geweldige reisdrone voor landen die grotere drones beperken (zorg ervoor dat u altijd de lokale voorschriften controleert om ervoor te zorgen dat u binnen de wettelijke limieten blijft).

Als je op zoek bent naar een starterdrone met professionele functies, raad ik je ten zeerste aan om de DJI Mavic Mini II te bekijken.

DJI Mavic Mini 2 |

DJI Mavic Mini 2 |

Indrukwekkende beeld- en videokwaliteit, superstille werking en langer dan gemiddelde vluchttijden – deze drone ter grootte van een handpalm biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen