Fujifilm’s Instax Square biedt instant smartphoneafdrukken

FacebookPinterestDelen

Voor fans van instant afgedrukte fotografie die niet terug willen naar de tijd van Polaroid-camera’s, heeft Fujifilm nog een ander leuk klein apparaat gemaakt dat zou kunnen helpen.

De Instax Square Link smartphoneprinter is zojuist onthuld en doet precies wat zijn naam impliceert. Met de Instax Square Link kunnen mensen direct vierkante edities afdrukken van de foto’s die ze zojuist met hun telefoon hebben gemaakt.

Dit is niet het eerste dergelijke apparaat op de markt of zelfs van Fujifilm zelf. Eerder had het bedrijf de Instax Mini Link 2- en Instax Link Wide-apparaten uitgebracht die beide hetzelfde doen, maar met verschillende fotoformaten en -formaten.

Fotoafdrukken van deze nieuwste editie van het toestel zijn 1,5x groter dan die van de Instax Mini.

Hoewel de afdrukkwaliteit en -grootte van de foto’s van de Instax Square Link niet bepaald op galerijniveau zijn, is het een geweldig hulpmiddel voor telefoongebruikers en smartphonefotografen die gewoon een snelle, mooi uitziende 1: 1-bijgesneden foto van een gedenkwaardig moment willen.

De beeldverhouding van de foto’s is ook opzettelijk, omdat het het uiterlijk en het formaat oproept van typische afbeeldingen op sociale media, zoals die je op Instagram zou plaatsen.

Het bijzonder coole aan de Instax Square Link is niet alleen de mogelijkheid om gebruikers direct een foto van hun telefoon te laten afdrukken. Het wordt ook geleverd met andere functies.

Het meest opvallende van de andere voordelen van de Instax Square Link is een functie genaamd Augmented Reality (AR). Hiermee kunnen gebruikers speciale effecten, animaties, andere afbeeldingen en doodles toevoegen aan hun afgedrukte foto’s.

Terwijl die foto’s worden afgedrukt, wordt er een QR-code aan toegevoegd en kan deze door een andere smartphone worden gescand om de vooraf toegevoegde augmented reality-inhoud in de fotoafdruk te ontgrendelen. Ontvangers hoeven alleen via hun camera en scherm naar de afdruk te kijken.

Onder de meegeleverde AR-presetmodi is er een genaamd “Special FX” voor doodle-achtige objecten zoals verjaardagstaarten, bubbels en regenbogen.

Een andere modus heet “Tekst toevoegen” en laat fotomakers een digitale tekst schrijven die aan een ontvanger wordt getoond wanneer ze de QR-code voor een foto scannen.

Andere modi zijn “Foto toevoegen” voor het plaatsen van een digitale foto in de fysieke foto en “Achtergrond toevoegen”, wat vrij vanzelfsprekend is.

Een andere functie van de Instax Square Link is een ding genaamd Instax Connect, waarmee gebruikers telefoonfoto’s digitaal kunnen delen via de Square Link-app.

Met de app kunnen mensen veel van de hierboven beschreven effecten en anderen toevoegen aan deze digitaal gedeelde afbeeldingen voordat ze deze rechtstreeks met anderen delen.

Via de app laat het kleine afdrukapparaat gebruikers ook beeldcorrecties aanbrengen voor bijsnijden, contrast en kleine kleurwijzigingen. Zodra deze op de telefoon zijn voltooid, kunt u verbinding maken met de printer zelf en uw foto naar keuze afdrukken met een eenvoudige veegbeweging naar boven.

Andere functies van de Instax Square Link zijn videoprint; voor het afdrukken van foto’s van telefoonvideo’s; Frame Print, voor het afdrukken van foto’s met decoratieve randen, en Collage Print voor het afdrukken van een reeks favoriete foto’s die kunnen worden samengevoegd voor een afdrukcollage.

De Instax Square Link is een zeer eenvoudig uitziend apparaat ondanks het verrassende scala aan functies en is ontworpen om extreem eenvoudig fysiek en via de bijbehorende app te gebruiken. Dit zou het redelijk populair moeten maken bij een brede basis van gebruikers van verschillende leeftijden.

Fujifilm brengt de Instax Square Link half november uit voor een Britse prijs van £ 129,99, een Australische prijs van AU $ 219 en een Amerikaanse verkoopprijs die nog niet helemaal is bevestigd.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer