DJI’s RS 3 Mini levert pro-specificaties in een compact frame

Dronemaker DJI kondigde onlangs de release aan van zijn RS 3 Mini-camerastabilisator, een uitbreiding op zijn vorige RS3-lijn van stabiliserende gimbals.

In tegenstelling tot zijn voorgangers heeft de RS 3 Mini dat woord echter niet zonder reden in zijn naam; de kleine stabilisator weegt slechts 1,7 (795 gram) pond, ondanks het feit dat hij een camera / lens combo-belasting van maximaal 4,4 lbs kan vervoeren.

DJI gaf de RS3 Mini een “alles-in-één” ontwerp dat zeer compact is en tegelijkertijd sterk en zeer draagbaar is volgens het bedrijf.

Het lichte en kleine formaat maken deze stabilisator stick 40% lichter dan zijn RS 3 voorganger en uiteraard vertalen de lichtheid en het kleinere formaat zich in veel gemakkelijker slepen in het veld, evenals gemakkelijker gebruik met één hand.

foto van dji camera stabilizer

Omdat de RS 3 Mini nog steeds veel cameragewicht kan vervoeren, is hij meer dan in staat om een breed scala aan moderne spiegelloze en zelfs DSLR-camera / lenscombo’s aan te kunnen.

DJI noemt er specifiek veel, waaronder het grootste deel van Sony’s Alpha-camera-line-up, verschillende Fujifilm X-serie camera’s en een groot deel van Canon’s oudere DSLR en huidige spiegelloze camera line-up.

Dit zijn slechts enkele van de vele andere cameramerken, lenzen en modellen in de uitgebreide compatibiliteitslijst van DJI, die het bedrijf heeft gepubliceerd op de website van de RS 3 Mini.

Ingebouwd in de RS 3 Mini is een compact gimbal-mechanisme dat gebruik maakt van de nieuwste stabilisatietechnologie van DJI.

Dit is de derde generatie van deze technologie van het merk en DJI heeft voldoende tijd gehad om het heel mooi te verfijnen, daarom is exact dezelfde technologie ook beschikbaar in DJI’s RS 3 Pro-stabilisator. Met andere woorden, kopers van de 3 Mini krijgen de professionele, high-end versie van zijn meest cruciale functie.

Deze gimbal biedt “uitstekende prestaties” volgens DJI. Het bedrijf beweert dat het zichzelf soepel kan hanteren in een hele reeks bewegingsscenario’s, waaronder zelfs dingen als rondrennen of omhoog houden vanuit een zeer lage hoek.

Zoals DJI stelt:

“Wanneer gebruikers rond menselijke onderwerpen fotograferen, bereikt de RS 3 Mini moeiteloos vloeiende camerabewegingen. Gebruikers hoeven niet te veel aandacht te besteden aan voetenwerk en tempo, omdat de RS 3 Mini mensen gestaag kan volgen en kan schakelen tussen hoge en lage hoeken voor een meer divers bereik van opnamen, “

DJI beweert ook dat de Dynamische 360 graden rotatiebeelden van de rs 3 Mini uitstekende beelden en “opvallende foto’s” kunnen maken.

Met de RS 3 Mini kunnen fotografen en videografen verticale video’s maken zonder verdere accessoires te hoeven gebruiken. Het bereikt dit door een dubbellaagse quick-release plaat op te nemen die aan de verticale arm van de stabilisator wordt bevestigd.

Dit formaat biedt ook veel meer speelruimte door de rotatiehoek van de gimbal niet te beperken op manieren die gebruikelijk zijn bij de meeste verticale opnamemodi.

De RS 3 Mini wordt ook geleverd met een nieuwe gebogen plaatsingsgeleider, die is ontworpen om een camera stevig op zijn plaats te houden, zodat deze niet losraakt of uit positie begint te draaien.

foto van DJI camera stabilizer

In termen van de connectiviteitsfuncties van de RS 3 Mini, wordt deze geleverd met DJI’s eigen Wireless Bluetooth Shutter-technologie, die werkt met de meeste reguliere cameramodellen en met name met spiegelloze edities.

Met deze draadloze technologie kunnen gebruikers video- en foto-opnames in hun camera’s rechtstreeks bedienen vanaf de opnameknop van de 3 Mini op de gimbal zodra een camera en de RS 3 Mini zijn gekoppeld.

Met name bij Sony-camera’s kunnen gebruikers met de RS 3 Mini optische en digitale zoom bedienen op cameralenzen die worden ondersteund door Sony-camera’s. Deze bedieningselementen kunnen worden gemanipuleerd via de voorste draaiknop van de 3 Mini.

De RS 3 Mini wordt ook geleverd met een 1,4-inch kleurentouchscreen en de M-mode-knop op de gimbal laat gebruikers schakelen tussen drie aangepaste modi.

De batterijkracht van de RS 3 Mini is ook niet al te armoedig. De meegeleverde batterij kan tot 10 uur opnemen op een volledige lading en kan volledig worden opgeladen in ongeveer 2,5 uur.

DJI heeft de RS 3 Mini ook connectiviteit gegeven met de Ronin-app van de maker, waarmee gebruikers zaken als timelapse-video’s, panoramamodi en trackopname via hun telefoons kunnen bedienen en afhandelen.

De RS 3 Mini van DJI is nu verkrijgbaar voor een gematigde prijs van $ 369.

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer