Dominic Lemoine

FacebookPinterestDelen

Hallo! Ik ben Dominic, een Frans-Canadees, oorspronkelijk uit Montreal. Ik woon al bijna tien jaar in Wales, Verenigd Koninkrijk. Ik leg liefdesverhalen vast in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland.

Zoals veel mensen begon ik aan de universiteit voordat ik wist wat ik wilde doen in het leven. Het resultaat? Een graad in onderwijs en een halfbakken doctoraat in de filosofie.

Het werd interessant toen ik mijn handen op mijn eerste camera legde, een tiener D3100, ik was meteen verslaafd. Ik leerde door vallen, en veel te veel fouten om te tellen, dat was in 2012.

Als ik bruiloften fotografeer, wil ik het verhaal krijgen zoals het gebeurt. Het vertelaspect is absoluut primair, en dan is het een kwestie van het mooi en betekenisvol maken door compositie, licht, enz.

Ik zou mijn werk omschrijven als humeurig, filmisch en intiem. Ook al zijn ze geregisseerd, mijn paar foto’s passen hier perfect in: natuurlijk zoals de rest.

Ik begon te fotograferen op Nikon en keek nooit meer achterom. Ik ben erg blij met hun producten – vooral het flippy scherm op de D750 die ik absoluut graag gebruik voor de voorbereiding.

‘S Nachts hou ik ervan om unieke en interessante portretten te maken met behulp van flits en wat we nog meer tot onze beschikking hebben – of het nu gaat om het kraken van een rookgranaat, het blazen van de regen met licht of het combineren van luchtfoto’s met off-camera flitsfotografie.

Versnelling:

Nikon D750 (x3)
Twee op mij, één reserve in de tas. Deze jongens zijn zo goed, zo veelzijdig en de grip! Ik fotografeer bruiloften voor 17-18 uur per keer en ik word niet moe van het vasthouden ervan. Klinkt oppervlakkig, maar het zou zijn alsof je 30 mijl loopt in schoenen die te klein zijn voor je voeten.

Mijn enige kritiek op de D750 is de maximale 1/4000e sluitertijd, niemand is perfect!

Nikon 35mm f/1.4G
Dit is DE lens. Ik gebruik het naast mijn 85mm, maar deze krijgt 70% van de liefde. Ik gebruik het de hele tijd, overal. Ik hou absoluut van hoe scherp het is tijdens het schoppen van een aantal epische, zachte bokeh, zelfs in vrij brede scènes.

Nikon 85mm f/1.8G
Dit is de sidekick van de 35mm. Ik heb stiekem gehoopt dat het zou sterven (een natuurlijke dood!) en de Nikon 85mm f/1.4 zou krijgen, maar het gaat nog steeds goed na 150 bruiloften. Deze heeft een eigen persoonlijkheid ontwikkeld en zal soms even weigeren zich te concentreren, net nog niet genoeg voor een nieuwe aankoop!

Ik gebruik de 85mm op dat moment moet ik de scène prachtig comprimeren, wanneer ik in de buurt moet komen van die gast die me onvermijdelijk zal zien als ik dichtbij was, of wanneer ik gewoon niet snel genoeg kan rennen om bij de actie te komen!

Sigma 24mm f/1.4 Kunst
Deze is een recente toevoeging aan mijn kit. Ik kocht het in eerste instantie als reactie op kleine kamers voor de voorbereiding. Het past perfect in deze niche, hoewel ik er nog een paar toepassingen voor heb gevonden.

Het is geweldig voor een brede opname van de ceremonie en voor extreem brede paarfoto’s – kleine mensen, grote scène. Ik heb geprobeerd het te gebruiken als vervanging voor de 35mm f/1.4, maar het is gewoon te breed naar mijn smaak.

Nikon 60mm Macro f/2.8G |
Mijn enige lens voor eenmalig gebruik. Je raadt het al: de ringfoto.

Nikon 18-35mm f/3.5-4.5G
De enige zoomlens in de kit. Hoewel het net zo goed op 18mm kan blijven hangen – Lightroom vertelt me dat 99% van de opnamen met deze op 18mm zijn! Ik gebruik het uitsluitend voor het feest. Ik vind het geweldig hoe de tonvormige vervorming dansscènes nog gekker maakt. Daarmee kom ik heel dichtbij (en vaak gevaarlijk!) om een visceraal gevoel voor de dansvloer te krijgen.

Holdfast Moneymaker Harnas
Geeft me het gevoel dat ik de cowboy ben die ik echt ben. Ik hou ervan hoe het me in staat stelt om twee lichamen tegelijkertijd te dragen, terwijl ik het gewicht gelijkmatig op mijn rug balanceer.

Magmod MagGrid en Magbeam
Ik werk veel met een flitser en de Magmod systeem heeft het een stuk eenvoudiger gemaakt. Het MagGrid’s eenvoudige bediening bespaart schoten, vooral op de dansvloer. Als ik het signaal “Grid off!! Nee, op!!” schakelen we over van het schieten van een groep naar het isoleren van een wannabe Jon Bon Jovi – in een seconde.

Ik gebruik de MagBeam voor de toespraken. Geplaatst aan de andere kant van de kamer, heroriënteert het de flitser in een nette ovaalvormige spot. Het betekent dat ik kan werken met plat en slecht licht en toch geweldig uitziende spraakfoto’s kan maken.

Joby Gorillapod 5K Statief
Mijn beste vriend voor de voorbereiding, ook al ziet het eruit als een grappig soort robot. Ik gebruik het met de cold shoe flash mount. Ik kan het vrijwel overal inpakken en gebruiken in mijn eeuwige strijd tegen plat licht (gids). Ik gebruik het ook om de jurk of onderwerpen te isoleren met de MagGrid. Het is ook essentieel voor de beruchte “spray shot”.

DJI Mavic Pro 2 Hasselblad Drone
Ik moet aannemen dat dit apparaat werkt door echte magie. Het gaat omhoog, blijft waar het is (zelfs in 40 + mph wind!) en krijgt de foto’s die ik wil. Het is bewezen uiterst betrouwbaar te zijn en de 20MP-sensor is goed genoeg om me de ruwe kracht te geven die ik nodig heb om de bestanden te verwerken. Niet zoals die van de Nikon, maar hé, hij vliegt!

Het is ook stabiel genoeg om het te kunnen synchroniseren met flitsen op de grond.

Yongnuo YN560 IV(x3) met YN560-TX Transceiver
Schaamteloos! Gezien de hoeveelheid flitswerk in mijn portfolio zouden veel mensen aannemen dat ik dure en geavanceerde eenheden zou gebruiken. Hoewel het idee van high-speed sync me geweldig klinkt, heb ik het nog niet hard genoeg nodig gehad.

Ik breek meestal één Yongnuo per jaar, en ze zijn super goedkoop om te vervangen. Ze zijn ook opmerkelijk betrouwbaar geweest.

Peak Design Field Etui
Het ding over Peak Design is het even hoge belang dat ze hechten aan vorm en functie. Deze draagt de Snickers, twee Nikon EN-EL15, een 4x AA accu, paracetamols, een lensreinigingsdoekje, een driehoekig prisma en soms een Enola Gaye rookgranaat.

Peak Design Range Pouch – Medium
Dit is waar mijn Sigma 24mm f/1.4 Art brengt het grootste deel van zijn dagen door. Het leuke is dat ik hem er met de zonnekap op in kan doen.

MISC.
Qua eten is er altijd een reep Snickers die meestal 30 minuten voor de ceremonie uit de zak gaat, dan Tic Tacs. Voor de late rit terug naar huis gaat er niets boven een vol blik monsterdrank om te voorkomen dat ik in slaap val.

De Boom Stick. Met een flitser erop is het een geweldig veelzijdig hulpmiddel op de dansvloer. Het verandert in een kraan en verlicht de hele scène met een druk op de knop.

Pyrotechniek. Ik heb Enola Gaye rookgranaten gebruikt voordat het zelfs maar in de mode was. Ze werken altijd en gaan meestal lang genoeg mee voor ons om twee verschillende opnamen op dezelfde brandwond te maken.

www.dominiclemoinephotography.co.uk | @dominiclemoinegrams

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer