Ruan Redelinghuys

FacebookPinterestDelen

Ik ben Ruan, een Zuid-Afrikaanse trouwfotograaf die in ons kleine paradijs aan de kustlijn van de Garden Route, Zuid-Afrika woont.

Zoals de meesten begon mijn carrière bij toeval, nu bijna 11 jaar later krijg ik de kans om enkele hartverscheurende momenten te ervaren en ongelooflijke locaties met mijn klanten te delen.

Een achtergrond in grafisch ontwerp is een grote invloed geweest op mijn composities en helpt bij het creëren van een look en feel die bij elk moment past. Het is gek dat ik dit mijn fulltime carrière kan noemen en dit alles bijna wekelijks meemaak.

Mijn werkpaard camera’s zijn twee Canon 5D Mark III‘s. Ik ben volledig ondergedompeld in de oceaan en stond in de stromende regen terwijl deze twee werkpaarden gewoon bleven schieten. Als professional is dit voor mij waarschijnlijk de belangrijkste factor: spullen die ongeacht de situatie leveren.

Ik fotografeer meestal een prime lens combinatie van de Sigma 35mm f/1.4, Canon 50mm f/1.2L, Canon 135mm f/2 en dan een Canon 16-35 f/2.8 II voor de avond en bepaalde portretlocaties overdag.

De meeste van mijn foto’s zijn gemaakt met de Sigma 35mm f/1.4, de brandpuntsafstand werkt zo goed voor de verhalende beelden gedurende de dag en ik hou van de scherpte in de beelden van de Sigma 35mm f/1.4.

Portretopnames zijn gevarieerd tussen de Canon 135mm f/2 en de Canon 50mm f/1.2. De Canon 135mm f/2 is mijn go-to lens voor portretten. De boterzachte bokeh en minimale vervorming zijn perfect om een intieme bruidslook te creëren.

Bijna alle foto’s met achtergrondverlichting en beelden waar ik een creatievere look met lensflare nodig heb, zijn gemaakt met de Canon 50mm f/1.2. Deze lens kan heel goed omgaan met licht en creëert een specifieke creatieve en romantische look die geen enkele andere lens opnieuw kan creëren.

Wanneer het feest begint, wordt de Canon 16-35mm f/2.8 II de hoofdlens, vooral als je dicht bij de actie komt en zo dicht mogelijk fotografeert om zoveel mogelijk informatie in het frame op te nemen.

Dat combineer ik met de snelle synchronisatie- en zoommogelijkheden van de Canon 600 EX-RT. speedlights en gebruik de Phottix Saldo 200 Compact lichtstandaards om de hoogte te krijgen die nodig is voor de zweterige dansvloerbeelden.

Tussendoor maak ik gebruik van de Rotolight Neo zowel als lichtbron tijdens bruiloftsrecepties als als creatief licht tijdens detail- en portretfoto’s.

Ik experimenteer voortdurend met verschillende lichtmodifiers en gebruik het basisglasprisma, de oude mobiele telefoon en een heleboel kleurgels om licht in het beeld te veranderen, te diffracteren en te reflecteren, om elementen toe te voegen of af te trekken van het frame.

Beide camera’s worden bij elkaar gehouden met een Blackrapid RS-DR1 Double harnas en ik draag mijn spullen in een Lowepro Flipside 500 AWII, veruit de meest betrouwbare camerarugzak.

www.ruanredelinghuys.com | @ruanredelinghuys

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer