DXO onthult 1.693 optische modules voor Pro Canon, Sony, Fujifilm gebruikers

FacebookPinterestDelen

Het optische wetenschaps- en digitale fotobewerkingsbedrijf DXO heeft een enorm pakket nieuwe modules onthuld voor gebruikers van zijn software die professionele resultaten willen.

De DXO optische correctietechnologie van het bedrijf is nu bijgewerkt met 1.693 nieuwe modules voor Sony-, Canon- en Fujifilm-camera’s. Deze modules zijn nu beschikbaar in de PureRAW-, PhotoLab-, FilmPack- en ViewPoint-softwareservices van het bedrijf.

Het assortiment modules is geschikt voor de volgende camera- en lenscombo’s en elk van hen is geoptimaliseerd voor een zeer specifieke lens / camera-combo:

  • Canon EOS R6 Mark II
  • Fujifilm X-T5
  • OM Systeem OM-5
  • Sony a7R V
  • Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN | C (L-houder)
  • Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN | C (Sony FE)
  • Sigma 65mm f/2 DG DN | C (Sony FE)
  • Sigma 65mm f/2 DG DN | C (L-houder)
  • Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS S (Sony FE)
  • Tokina ATX-M 11-18mm f/2.8 (Sony E)

Elk van de DXO Optics Modules is gemaakt voor een zeer specifieke camera- en lenscombinatie, wat betekent dat kleine sensorprestatieverschillen meetbaar zijn tussen alle eenheden van die sensor voor het assortiment lensvattingen van een bepaald merk.

Een voorbeeld hiervan zijn de optiekmodules voor Sigma 65mm f/2 DG DN-objectieven, die niet alleen werden gemeten met elke individuele full-frame Sony Alpha-camera, maar ook voor bijna elke Sony-camera die tegenwoordig te koop is.

DXO ondersteunt momenteel maar liefst 80.000 lens- en sensorcombo’s met zijn technologie en deze omvatten correcties van laboratoriumkwaliteit voor zowel high-end lens / camera-combo’s als goedkopere modellen.

Correctiesoftware zoals die van DXO levert digitale verscherpingstools voor het bestrijden van lenszachtheid. Een groot verschil dat DXO echter toepast, is het aanpassen voor de variabele scherpte over de hele beeldhoek in een lens.

voorbeeld van een beeldcorrectiemodule

Met andere woorden, in plaats van alleen algemene verscherping te leveren, ongeacht de variabele zachtheid in een bepaalde lens, passen deze Optics Modules zich contextueel aan voor gebieden met extra of lagere zachtheid, zoals de randen van een lens.

Zoals DXO zelf stelt: “Meestal gebruikt fotobewerkingssoftware een generiek profiel om een globale correctie over het hele beeld uit te voeren op basis van de verscherping die in het midden vereist is,”

DXO aan de andere kant beweert dat “In tegenstelling tot Adobe Lightroom, DxO Optics Modules in staat zijn om correcties geleidelijk te verhogen weg van het midden van het frame, waardoor een scherper totaalbeeld mogelijk is.”

Deze nieuwe modules en andere bieden dus verscherping van rand tot rand, samen met correcties voor vervorming, chromatische aberraties en vignetverwijdering.

voorbeeld van een beeldcorrectiemodule

Een van de populairste softwareproducten van het bedrijf is PureRAW, dat veel fotografen gebruiken om hun RAW-afbeeldingsbestanden eerst te verwerken voordat ze zelfs maar beginnen te bewerken met andere soorten bewerkingssoftware.

DXO heeft een track record van het merkbaar verbeteren van de beeldkwaliteit van een reeks camera’s en lenzen. Het is zelfs bekend dat het werkt met andere soorten camera’s, zoals die in DJI-drones, werken met hun eigen merkspecifieke lenzen volgens de site Fstoppers.

Dit bedrijf heeft deze nieuwe modules uitgebracht om gelijke tred te houden met het groeiende aanbod van spiegelloze camera’s op de markt van een breder scala aan merken dan ooit tevoren. Voor fotografen die graag hun camera- en lenshardware snel upgraden, is dit best handig.

De nieuwe modules van het bedrijf zullen in de komende dagen als automatische upgrade beschikbaar zijn voor bestaande gebruikers van DXO’s software. Nieuwe gebruikers kunnen de softwarepakketten van DXO met deze en andere modules erin verkrijgen op de website van het bedrijf.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer