Ebbenhout Finck

Hallo, mijn naam is Ebony Finck en ik ben een Australische fotograaf. Ik gebruik het medium om door het leven te navigeren en contact te maken met de mensen en plaatsen die voor mij van het grootste belang zijn.

Het is het vermogen van fotografie om menselijke ervaring en emotie te communiceren waar ik me het meest toe aangetrokken voel, en het is deze eerlijkheid en kwetsbaarheid die centraal staat in zowel mijn persoonlijke als commerciële projecten.

Onlangs had ik een openbaring dat fotografie mijn leraar is. Vaak maak ik beelden met weinig bewuste gedachten, meer gedreven door een intuïtie. Het is wanneer ik met de beelden zit en de frames begin te analyseren dat de ideeën en emoties op me beginnen terug te reflecteren, me informeren over mijn positie en mijn relatie tot het onderwerp.

In 2015 studeerde ik af aan het Photography Studies College met een Advanced Diploma en naast deze opleiding begon ik te helpen voor zoveel getalenteerde commerciële fotografen als ik kon vinden. Ik zou in hun kantoren werken om administratie te doen of de stomerij te doen en koffie te zetten. Ik werkte me op tot het retoucheren van shoots en uiteindelijk assisteren op sets en het leren gebruiken van hun apparatuur. Ik leerde heel snel dat het niet de uitrusting was die deze mensen uitzonderlijk maakte; het was hun toewijding aan hun vak en hun unieke oog.

Ik houd mijn spullen zo simpel mogelijk. Omdat ik vaak met mijn onderwerp praat terwijl ik fotografeer en snel werk, wil ik helemaal niet aan mijn uitrusting denken. Het moet werken en voelen als een verlengstuk van mij. Daarom is het zo belangrijk om apparatuur te vinden die goed in je hand ligt, in plaats van te stressen over het merk. Door dit te zeggen, ben ik een Canon-meisje. Ik gebruik een Canon 5D Mark III en ik heb een back-up Canon 6D wat fantastisch is voor zijn prijs.

Mijn belangrijkste focus is portretten, dus ik gebruik uitsluitend prime-lenzen, met uitzondering van mijn Brumby-serie uit 2017, die een zoomlens vereiste terwijl ik wilde paarden door nationale parken achtervolgde. De prime lenzen die ik bezit zijn snel en absoluut dromerig voor portretten. Ze zijn niet goedkoop, maar deze jongens zullen voor het leven bij me zijn. 95% van de tijd fotografeer ik met de Canon 50mm f/1.2L of de Sigma 35mm f/1.4 Art Series, wat mijn werkpaard is en geweldig voelt omdat het me in staat stelt om fysiek dicht bij mijn onderwerp te zijn, wat intimiteit bevordert. Ik gebruik ook een Canon 85mm f/1.2L.

Als ik een bruiloft fotografeer, zal ik twee lichamen runnen en een schoudertas dragen, zodat ik snel kan wisselen tussen de primes. Plus ik heb een Yongnuo YN560 IV Speedlite bij me, iPhone SE en een Belkin-batterij, meerdere SanDisk-kaarten en enkele sunnies.

Voor studioshoots ben ik aan het tetheren met een Apple 15″ MacBook Pro en een kleine Wacom Intuos tablet, en ik maak een back-up van alles op mijn vertrouwde WD Element draagbare harde schijven. Ik gebruik alle studiolampen die ik in handen kan krijgen, maar geef de voorkeur aan mijn Elinchrom Rotalux Deep OctaBox 100cm / 39 “softbox. In mijn thuisstudio heb ik grotere versies van de Mac, tablet en harde schijven die minder draagbaar zijn (niet getoond).

Reizen prikkelt me, en ik sjouw niet langer met een enorme DSLR (ik heb het geprobeerd), dus ik draag een Fujifilm x100s en ik heb deze camera elke dag in mijn handtas. Mijn recente toevoeging is de nog kleinere Ricoh GR II (niet uitgelicht omdat ik er mijn uitrusting mee heb geschoten). Ik heb deze camera nog maar een paar weken en het is mijn allereerste Ricoh – maar ik ben verliefd – en het voelt goed. De Ricoh heeft een zeer eenvoudige lay-out en de bestanden zijn fantastisch.

www.ebonyfinck.com

trouwen
8 Hulpmiddelen voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer