Craig Parry

FacebookPinterestDelen

Ik ben nu 15 jaar professioneel fotograaf, gespecialiseerd in natuur/avontuur fotografie.

Sony’s nieuwe a7R III is mijn werkpaard en levert keer op keer epische resultaten voor mij. Het is de benchmark van de spiegelloze revolutie met snelle focus en beeldkwaliteit die me elke keer dat ik hem gebruik versteld doet staan.

De Sony 24-70mm GM lens zo veelzijdig dat ik het gebruik als mijn go-to lens voor de meeste stijlen van fotografie, hetzij onder water, op het land of in een chopper.

Zoals de meeste onderwaterfotografen weten, is het belangrijk om een betrouwbare en scherpe fisheye-lens te hebben. Toen ik voor het eerst mijn Sony fisheye kreeg en 28mm f/2 Ik was sceptisch over de kwaliteit omdat het een uitbreiding is van de 28mm, maar geloof me, ik heb zowel Nikon als Canon’s fisheyes gebruikt en deze lenscombo presteert net zo goed, zoals je kunt zien aan mijn foto’s.

En nu voor de 100-400mm f/4.5-5.6. Toen Sony vorig jaar deze lens uitbracht, vulden ze mijn Wishlist van glas af. Ik gebruik deze lens veel, of het nu op een sportevenement is of in de natuur, het creëert consistente levendige en scherpe bestanden.

Ik gebruik de waterbehuizingen van Aquatech nu al meer dan 6 jaar. Het gewicht en de kosten maken het de beste behuizing voor mijn soort waterfotografie. Met uitzonderlijke bouwkwaliteit en veelzijdigheid voor het upgraden naar de steeds veranderende Alpha-reeks camerabody’s is het een gemakkelijke keuze voor mij.

Mijn ouders ondersteunden mijn obsessie voor fotografie van jongs af aan en van daaruit bloeide het op tot een fulltime carrière en passie. Het winnen van “International Landscape Photo of the year” in 2014 en “Underwater Photo of the year” twee maanden later gaf me het vertrouwen om mijn carrière in natuur- en avonturenfotografie voort te zetten. In 2015 werd ik ambassadeur van Sony Australië, wat me hielp om het volgende niveau van mijn carrière te bereiken, 2 jaar later accepteerde ik de functie als “Global Imaging Ambassador” voor Sony.

Elk jaar neem ik studenten mee naar afgelegen bestemmingen over de hele wereld, mijn meest opwindende workshop wordt gehouden in Tonga, hier leer ik mijn student hoe ik de bultrugwalvis van onder water kan fotograferen.

UITRUSTING:

2 x Sony A7R III

Sony 100-400mm f/4.5-5.6

Sony 85mm f/1.4 GM

Sony 24-70mm f/2.8 GM

Sony 16-35mm f/4

Sony 28mm f/2

Sony Fisheye converter |

Sony 12-24mm f/4

Sony 55mm f/1.8

Aquatech A7 Elite II Waterhuis

Aquatech-poort voor Sony 24-70mm f/2.8

www.craigparryphotography.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer