Ebuka Mordi

Ik ben Ebuka Mordi, een Nigeriaanse portret- en modefotograaf. In de afgelopen zes jaar heb ik actief geleerd en gegroeid van verschillende individuen in mijn vakgebied. Ik ontwikkelde een interesse in fotografie toen ik manieren zocht om de momenten die ons door de natuur zijn gegund op zijn kalme en nostalgische manier te behouden.

Belangrijkste Gear Talk

Ik begon op een iPod 5e generatie voor de eerste paar maanden van mijn carrière. Ik heb toen gespaard voor mijn eerste DSLR de Nikon D60 in 2015. Nou, de camera was echt een stap vooruit voor mij ondanks de throwbacks zoals de neplens die tijdens de levering werd uitgeschakeld en de kwaliteit van de beelden.

Dit dwong me om actief kennis over Photoshop- en Lightroom-bewerking na te streven om de afbeeldingen die ik kreeg te verbeteren. Ik verdiende een beetje geld aan de weinige klanten die ik op de Nikon had en heb vervolgens in 2020 een upgrade uitgevoerd naar de Canon T5i Rebel.

Mijn minimale opstelling roept creativiteit en out of the box denken op. Ik heb onlangs de Canon 6d Mark II gekregen na het verkopen van mijn oude uitrusting. Uitrusting doet er eerlijk gezegd niet toe en zoals een vriend ooit zei: “Er is geen preset voor het vertellen van verhalen”, wat betekent dat ongeacht de uitrusting die je gebruikt, het geen verhalen voor je kan vertellen.

Camera

iPod 5e generatie – Het was alles wat ik toen in handen kon krijgen.

Nikon D60 – Het was alles wat ik me toen kon veroorloven.

Canon T5i Rebel – Ik werd er absoluut verliefd op omdat het een veel grotere upgrade was naar de Nikon D60.

Canon 6D Mark II – Het was gewoon een logische keuze bij het uitkiezen van een full frame camera na jaren fotograferen op crop sensor gear.

Lenzen

Tamron 11-16mm f/2.8 – Dit was de Nikon vatting lens die ik echt goedkoop kreeg van een tweedehands gear winkel terwijl ik de Nikon D60 gebruikte. De groothoekopnames waren waanzinnig en echt creatief.

Tokina 11-16mm f/2.8 – De Canon vatting vervanging van de Tamron die ik uit dezelfde winkel heb gehaald. Groothoekopnames geven ruimte voor veel creatieve input en ideeën.

Canon EF 50mm f/1.8 – Een goedkope prime lens voor bij de full frame camera. Als portretfotograaf is het niet meer dan redelijk om een heleboel prime lenzen in je tas te stoppen.

Verlichting/Triggers

Eirma Led vullampen – Die ik voornamelijk gebruik voor Zoom-gesprekken en een paar creatieve portretten.

Tassen/Riemen

Een casual Nike knapzak.

Statieven

Yuteng statief voor camera’s.

Ustine 7070 staat voor Led light.

Hardware en software

Ik gebruik een HP Pavilion laptop met Adobe Photoshop en Lightroom.

MISC.

Powerbank voor mijn telefoon.

Laatste woorden

Creativiteit is onderhevig aan de reactie van een individu op bepaalde omstandigheden en druk. Geef niet op om te bereiken wat je voor jezelf en een project visualiseert.

www.ebukamordi.com | @ebuka_mordi

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer