Carlos Lans

FacebookPinterestDelen

Hallo! Mijn naam is Carlos Lance en ik ben gepassioneerd door mode en sociale fotografie. Ik ben gespecialiseerd in bruidsfotografie, maar ik ben documentaires gaan maken voor een tijdschrift genaamd Viajar.

Ik koos voor bruiloften omdat ze me in staat stellen om verhalen vertellen en reizen te combineren – mijn twee passies.

Toen ik klein was maakte ik al foto’s van mijn speelgoed met een wegwerpcamera en op 17-jarige leeftijd begon ik met mijn studie.

Een van de dingen die ik het leukst vind, is analoge fotografie, en zelfs als ik niet al mijn apparatuur bij me heb naar elke bruiloft, probeer ik in ieder geval mijn Pentax67 te nemen met een 160/400 Kodak-film.

Camera

Canon R5 – Deze camera heeft de manier waarop ik werkte volledig veranderd. Met de zoeker kun je elke foto spijkeren. Het is een snelle camera die dankzij zijn 45mp geweldig blijkt te zijn voor modeshoots.

Canon 5d Mark IV – Het komt met mij naar elke bruiloft als een back-up camera. Ik ben er zeer tevreden over. De kwaliteit van de foto’s is geweldig en ik hoop dat het me een aantal jaren meegaat.

Canon 1V – Deze analoge camera staat altijd aan mijn zijde. Dankzij de EF-vatting kan ik elke Canon-lens die ik bezit gebruiken. Ik hou er gewoon van.

Leica C1 – Deze automatische analoge camera is een knaller. Ik gebruik het meestal in situaties die ik wil vastleggen, maar heb niet veel tijd om de hoeveelheid licht te meten.

Polaroid SX-70 – Naar mijn mening is dit de beste Polaroid die beschikbaar is vanwege de prismazoeker en autofocus.

Lenzen

Canon 100mm f/2.8L IS Macro – Dit is mijn go-to lens voor details. Een van de voordelen is het gewicht. Extreem veelzijdig.

Canon 85mm f/1.2 L – Dit gaat meestal met mijn achteruitrijcamera tijdens de ceremonie. Ik gebruik dit ook voor portretten. Ik hou van hoe helder en scherp het is.

Canon 24mm TS- f/3.5L – Hoewel oorspronkelijk gemaakt voor architectuur, zal dit objectief altijd een plekje in mijn tas hebben. Het effect dat je kunt bereiken is gewoon magisch. Omdat het volledig handmatig is, gebruik ik het normaal gesproken in open foto’s wanneer ik de tijd heb om met de instellingen te spelen.

Canon 35mm f/1.4 L – Een van mijn favoriete objectieven. Ik zou er een hele bruiloft mee kunnen fotograferen. Geweldige kwaliteit en scherpte.

Canon 17-40mm f/4 L – Voor groepsfoto’s, algemene foto’s van het banket, danstijd…

Verlichting/Triggers

Profoto A1 X2 – Ik beschouw mezelf als een fotograaf die natuurlijk licht gebruikt. Ik ben altijd op zoek naar de beste plek. Maar als er simpelweg niet genoeg licht is, helpen deze flitsen me om het te creëren. Ik gebruik ze tijdens dans- en feesttijd.

Hardware en software

Macbook Pro 16″ – Het zit altijd in mijn rugzak, zodat ik alle inhoud in mijn camera’s kan downloaden en een back-up kan maken.

SSD 512GB Sandisk – Ik gebruik dit voor de back-upkopieën die ik maak op de dag van het evenement. Zeer praktisch en neemt geen ruimte in beslag.

Laatste woorden

Wees jezelf en maak veel foto’s.

carloslance.com | @carlos_lance_

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer