Eenvoudig tapijt

Hallo, wij zijn Bruid en Deci, een man en vrouw bruidsfotografie duo. Belfast is thuis, maar we fotograferen overal in Europa en daarbuiten.

Mijn achtergrond was bandfotografie en die van Brideen was beeldende kunst. Samen met een gedeelde liefde voor tv- en filmcinematografie, is dit een enorme invloed geweest op onze stijl.

We houden van de gekke onvoorspelbaarheid van bruiloften – het documenteren van alle chaos terwijl deze zich ontvouwt. Het is een beetje een adrenaline-buzz en put uit zoveel fotografische disciplines; je moet goed zijn in documenteren, portretteren, landschappen, actie en beeldende kunst.

Als je begin 2018 onze versnellingslijst had gezien, was het totaal anders. Voordat we met Sony opnamen, hadden we Nikon onze hele carrière gebruikt.

Overschakelen naar spiegelloos voelde als een grote sprong voorwaarts en we konden nooit meer terug. Alles is lichter en compacter terwijl het net zo goed is als elke DSLR die we hebben gebruikt.

We houden er niet van om te veel spullen mee te nemen naar bruiloften, alles wat we gebruiken past in een vliegtuigcabinetas. Licht kunnen reizen is erg belangrijk voor ons.

We gebruiken allebei twee camera’s die zijn vastgemaakt aan Holdfast Money-Maker-riemen. Onze standaard lens combo is 35/85 en op veel bruiloften is dit alles wat we gebruiken.

De Sigma 35mm is waanzinnig scherp maar zo zwaar. Ik houd vol voor Sony om een goede 35mm 1.8 om mijn rug te redden… SCHIET OP, JONGENS! Spiegelloze camera’s voelen zeker beter aan met lichtere 1.8 primes.

Sinds mijn overstap naar Sony heb ik veel meer gefotografeerd met een lichtgewicht 25/55 combo die echt discreet is. De 25 Batis kan een echte filmische look geven aan beelden.

We gebruiken onze Nikon Tilt/shift graag met onze Sony’s met een Metabones adapter. Focus peaking/zoomen heeft deze oude lens echt nieuw leven ingeblazen.

Het grootste deel van ons werk is natuurlijk / omgevingslicht, maar we beperken ons er niet toe en dat is waar de dinky kleine Godox-speedlights Kom binnen.

Lijst van uitrusting:
Sony A7III x4
Sigma 35mm F1.4 Kunst X2
Zeiss Batis 25mm f2
Zeiss Batis 85mm f1.8
Sony FE 85mm F1.8
Sony Zeiss FE 55mm F1.8
Nikon 45mm f/2.8D PC-E Tilt Shift
Metabones Nikon F naar Sony E adapter
Godox jaren 350 X2
Godox Xpro Trigger
Videolamp

Miljarden Sandisk Extreme Pro 64GB kaarten

www.simpletapestry.com | @simpletapestry

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer