Elisabetta Marzetti

Ciao! Mijn naam is Elisabetta – Ik ben een Italiaanse trouwfotograaf met een achtergrond in mode. Mijn carrière als trouwfotograaf volgde geen recht traject. Mijn eerste fotografie-optredens waren in de backstage van modeshows, fotograferen op catwalks en in de straten van Milaan, Parijs, Londen en New York tijdens hun beroemde modeweken.

Ik hield van modewerk, totdat het op een dag tot me doordrong dat ik iets miste – verbinding, het onderwerp begrijpen en hun verhalen kennen.

Toen ik mijn inspanningen begon af te leiden naar huwelijks- en lifestylefotografie, veranderde er iets in mij. Ik realiseerde me dat ik een meer menselijke kant van mijn fotografie ontwikkelde, een die me dichter bij mijn onderwerpen brengt en me in staat stelt ze te leren kennen.

Fotografie is voor mij niet alleen een portret van wat ik zie – het is een mix tussen realiteit en mysterie. De twee versmelten samen waardoor ik de sterke en zwakke punten van mensen tot leven kan brengen, de diepte van de details voor me, de nuances van licht, verhalen, once in a lifetime momenten … dit zijn de dingen die mij elke dag inspireren.

Ik reis veel met mijn apparatuur, zowel voor reizen als vrije tijd, dus het is cruciaal voor mij dat het zo licht mogelijk is. Ik fotografeer altijd digitaal, met slechts één body – een Nikon D750. Ik zorg er echter altijd voor dat ik een tweede body heb, ook een Nikon D750., als back-upplan. Het objectief waar ik mee begin (en soms eindig ik ook mee) is een Sigma 35mm f/1.4 Art.

Ik hou er niet van om voortdurend van lens te wisselen, vooral als ik begin met de 35 mm – de autofocus is extreem responsief, stil en nauwkeurig, ongeacht de lichtconditie. Ik mag het binnen en buiten gebruiken en ik bereik altijd de resultaten die ik wil, ongeacht het licht. Dankzij deze lens heb ik ook geleerd om niet bang te zijn om dicht bij mijn onderwerp te komen.

Als ik besluit om van lens te veranderen, is dat meestal voor een Nikon 50mm f/1.8 of een 85mm f/1.8. Vroeger was ik meer dol op deze lenzen, maar om eerlijk te zijn gebruik ik ze nu steeds minder. 🙂 Over het algemeen gebruik ik alleen vaste lenzen omdat ze me dwingen om te bewegen en op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven en composities.

Ik hou van natuurlijk licht – ik rek mijn ISO zo ver mogelijk uit, en wanneer ik de limiet bereik, gebruik ik uiteindelijk mijn geliefde Nikon SB-910 flitser, die binnenkort uit mijn kit zal verdwijnen ten gunste van Profoto A1.

Dit alles gezegd hebbende, is mijn idee van fotografie minder technisch en romantischer: het gebruik van mijn camera gaat meer over persoonlijk gevoel en intuïtie dan over camera-instellingen. Waar ik echt naar op zoek ben als ik mijn camera oppak, is ervoor zorgen dat mijn beelden een echte weerspiegeling zijn van wat ik op dat specifieke moment voel.

www.elisabettamarzetti.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer