Govinda Rumi

FacebookPinterestDelen

Hallo allemaal! Ik ben Govinda Rumi en ik ben een trouwfotograaf en heb ook een bestemmingsbedrijf voor huwelijksfotografie opgericht genaamd Terralogical, gevestigd op het prachtige eiland Bali.

Ik zet altijd vrijheid, passie en een kinderlijke aanpak op het aanpakken van huwelijksopdrachten.

Als ik mijn fotografiestijl in één woord zou moeten beschrijven, zou het vrijheid zijn. Niet beïnvloed worden door “de juiste manier om bruiloften te fotograferen”. Al jaren ben ik een DSLR-gebruiker met een halfslachtige neiging om spiegelloos te fotograferen. Ik heb de Fujifilm X-E1 in mijn bezit gehad, Fujifilm X-E2, Fujifilm X-T1, Sony A7S, Sony A7R II, maar ik ben er nooit helemaal zeker van geweest om alleen spiegelloos te gebruiken voor een bruiloft.

Sinds de a9 kwam vorig jaar uit, ik verkocht echter al mijn spullen en converteerde 100% naar Sony. De a9 is wat ik noem een stil beest. Een superieure AF-trackingtechnologie die de verbazingwekkende oogfocus omvat en gepaard gaat met de stille sluiter. Ik heb de ultieme trouw-, straat- en portretcamera in mijn handen.

Het geeft me de vrijheid om me te concentreren op wat het belangrijkst is, namelijk anticiperen op momenten en deze inkaderen in mooie composities. Ik hoef me geen zorgen te maken als een afbeelding onscherp is, en omdat het een elektronische zoeker gebruikt, besteed ik minder tijd aan het controleren van de belichting elke keer dat ik een afbeelding maak. (Zie onze gids voor framing in fotografie hier.)

Dus hoe regel ik mijn opstelling tijdens bruiloften?

Ik gebruik graag twee verschillende combinaties tijdens bruiloften, afhankelijk van de verlichting en locatie.

De lichtgewicht combo is de 28mm f/2 FE samen met de 55mm f/1.8 FE. Dit is mijn standaard combo. Hoe lichter de opstelling, hoe flexibeler ik ben om te bewegen.

De zwaargewicht combo is de 35mm f/1.4 Carl Zeiss FE en de 50mm f/1.4 Carl Zeiss FE. Ik gebruik dit als een locatie slechte verlichting heeft of als een locatie een rommelige achtergrond heeft waar ik het gewoon kan vervagen – als het moet.

De laatste die ik meestal gebruik tijdens ceremonies zijn de 24-70mm f/2.8 GM en de 85mm f/1.8 FE wanneer dingen meestal vrij snel gaan en ik de flexibiliteit van een zoomlens nodig heb.

Andere dingen in mijn kit zijn:

Godox V860 II voor Nikon – Ja, het is een onderdeel van mijn oude uitrusting setup. Ik gebruik nooit flash anders dan after-party’s, dus ik heb niet de behoefte om een nieuwe te kopen voor Sony (Nikon flitsers werken met Sony).

Voor een normale trouwdag gebruik ik meestal twee Sandisk EXTREME Pro UHS-II 64GB 280mbps in de eerste a9 slot en partnering it up met twee Sandisk EXTREME Pro UHS-I 64gb 95mbps voor een jpeg back-up op de tweede a9 slot.

Op bestemmingsopdrachten neem ik mijn Nintendo Switch mee om lange vluchten door te komen. Ik speel momenteel Fifa 18 en Xenoblade Chronicles 2.

Ik heb ook de Bose QC 35 II die goed genoeg zijn om lawaai te neutraliseren voor een rustige vlucht wanneer ik moet slapen.

Lijst van Kit:

Sony A9 x 2
Sony FE 28mm f/2

Sony FE 85mm f/1.8

Sony GM FE 24-70mm f/2.8

Sony Zeiss FE 35mm f/1.4

Sony Zeiss FE 55mm f/1.8

Sony Zeiss FE 50mm f/1.4

Godox V860 II voor Nikon

Sandisk Extreme Pro UHS-II 64GB 280Mbps X2
Sandisk EXTREME Pro UHS-I 64GB 95Mbps X2

Nintendo Switch

Bose QC 35 II

www.terralogical.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer