Erica Kurth

Ik ben een trouw- en familiefotograaf gevestigd op het pittoreske schiereiland Coromandel in Nieuw-Zeeland – een van de mooiste kustlijnen die ik heb meegemaakt. Natuurlijke elementen uit mijn omgeving komen consequent terug in mijn werk.

Ik ben relatief nieuw op de huwelijksscène en heb net mijn tweede volledige seizoen voltooid. Het is voor mij een enorme leerervaring geweest. Ik heb gemerkt dat nooit 100% tevreden zijn en consequent streven naar het verbeteren van mijn vaardigheden me dwingt om interessante afbeeldingen te maken.

Bruiloften bieden beperkingen die je snel laten denken en improviseren om creatief te worden. Iets dat druk lijkt te creëren, kan prachtige resultaten opleveren. Ik hou ervan om grenzen te verleggen en de klassieke regels te doorbreken, zodat je iets unieks kunt krijgen.

Ik laat mijn onderwerpen bewegen en kletsen, en ik vraag ze om het moment en de omgeving in me op te nemen en dit resulteert in een aantal prachtige natuurlijke beelden. Ook ik heb plezier! Het is hun trouwdag. Mensen willen terugkijken met herinneringen aan vreugde en gelach.

Ik fotografeer Canon en ik leerde op film in 1995. Ik kocht mijn eerste spiegelreflex Canon in 2000 en heb zelfs al mijn reisopnames op film staan. Mijn volgende stap in mijn professionele ontwikkeling zou zijn om terug te gaan naar film en beide te fotograferen.

Mijn uitrusting

Canon 5D Mark III
Ik ben dol op deze camera – mijn eerste camera-aankoop voordat ik begon en het is een trouwe vriend geweest. Een maand nadat ik het had gekocht, brachten ze het infuus uit, dus ik zal upgraden naar een volgend seizoen.

Canon 6D
Dit is mijn tweede lichaam en ik heb het gekocht omdat het een goedkope optie was bij het instellen, maar ik hou van de beelden die het produceert. Het is een stevige wee camera en ik kan hem verslaan en hoef me geen zorgen te maken. Soms geef ik de voorkeur aan de eenvoudige lay-out aan de achterkant van de camerabediening om scherpstelpunten te verplaatsen.

Sigma 35mm f/1.4 Kunst
Deze lens was in het begin lastig om mee te werken. Ik dacht dat ik er nooit aan zou wennen omdat ik veel focus miste. Nu gebruik ik het meer dan welke andere lens dan ook. Het is stevig en betrouwbaar. Een negatief is de lensflare bij het fotograferen in de zon.

Canon 85mm f/1.2 L serie
Een prachtige portretlens voor bruiloften en geweldig voor close-ups op recepties. Deze lens blijft de hele dag op mijn camera om mensen vast te leggen en in de buurt te komen voor emotie op een bruiloft. Ik denk dat het soms iets te veel bijsnijdt, maar de beeldkwaliteit is verbluffend met romige bokeh.

Canon 24-105mm f/4 Kit objectief
Dit heeft een upgrade nodig naar een f/ 2.8, maar het is handig voor familiefoto’s op een bruiloft wanneer je begint, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over scherptediepte voor groepsfoto’s. Laat de lenssnobs je niet afschrikken – deze lens produceert prachtige beelden totdat je het geld kunt verdienen om te upgraden.

DJI Mavic Pro
Ik heb deze drone net gekocht en ben dol op het experimenteren met prachtige trouwbeelden vanuit de lucht. Het geeft een heel nieuw perspectief, maar het eerst componeren van shots in je hoofd is een geheel nieuw proces.

GODOX V860II X2
Geweldige kleine flitsers voor een concurrerende prijs bij het bouwen van uw kit. Ik zou graag niet eens flitsen gebruiken en gewoon natuurlijk licht gebruiken, maar soms is dat gewoon niet mogelijk, en deze jongens doen het trucje mooi.

www.ericakurthphotography.com | @ericakurthphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer