Dmytro Sobokar

FacebookPinterestDelen

Hallo! Mijn naam is Dmytro Sobokar. Ik ben een trouwfotograaf gevestigd in New York, VS. Ik raakte al op 15-jarige leeftijd geïnteresseerd in fotografie, direct na mijn afstuderen aan de kunstacademie. Ik probeerde verschillende richtingen en stijlen van fotograferen, maar stopte bij het fotograferen van een portret.

Een portret is een presentatie van een persoon en een paarportret is een presentatie van een relatie. Daarom werk ik graag met koppels en mensen in het algemeen.

Ik fotografeer romantische koppels die ongewone foto’s op prachtige plekken willen. In mijn werk maak ik maximaal gebruik van de geometrie van de omringende ruimte, lichtstralen, reflecties, kleurencombinaties.

Door met een stel te werken, probeer ik de meest comfortabele sfeer te creëren waarin mijn modellen zich volledig vrij kunnen voelen. Dit stelt hen in staat om hun gevoelens voor elkaar te uiten zonder enige beperking.

En hier is mijn fotoapparatuur, die me in alles helpt:

– Canon 1Dx
– Canon 35mm f/1.4 L objectief
– Canon 70-200mm f/2.8 L objectief
– Canon 580EX II flitser
– Pentax 645Z
– Pentax 645 150mm f/2.8 lens
– Pentax 645 55mm f/2.8 lens
– Pentax 645 25mm f/4 lens
– Retlight 4

Ik ben al heel lang fan van middenformaat. Deze camera’s onthullen het volume veel vollediger in vergelijking met gewone camera’s. Ook tonen ze een completer kleurenbeeld en hebben ze een matrix met een hogere resolutie. Hiermee kun je het beeld veel breder manipuleren. Daarom kocht ik de Pentax 645z.

Ik heb de camera uitgerust met een set lenzen die in staat is om een breed scala aan taken op te lossen, zoals: portretfotografie – Pentax 645 150mm f/2.8; fotograferen landschappen en interieur schieten – Pentax 645 25mm f/4; universele lens – Pentax 645 55mm f/2.8.

Helaas heeft deze camera voor mij als trouwfotograaf een belangrijk nadeel – hij is traag om mee te werken en laat het niet toe om vrij te werken met reportagemomenten.

Omdat bruiloften meestal uit zulke momenten bestaan, heb ik een Canon 1Dx speciaal voor dit doel, dat een uitstekende, snelle autofocus en snelle bestandsopname heeft.

Inbegrepen, ik heb een Canon 70-200mm f/2.8 L zoomlens, die goed is bij het fotograferen van snel veranderende gebeurtenissen, en een groothoek canon 35mm f/1.4 l met groot diafragma, wat een hele mooie bokeh geeft en je in staat stelt om te fotograferen bij slechte lichtomstandigheden.

Ik heb ook een Canon 580EX II flash om het probleem van slechte verlichting of fotograferen ’s nachts op te lossen. Het laatste item op mijn lijstje is Retlight. Dit is een klein verlichtingsapparaat – ik gebruik het wanneer ik in interieurs werk om mijn modellen te markeren, de details van de achtergrond te benadrukken en prachtige schaduwen te creëren. Ik heb twee van zulke apparaten.

Ik raad alle fotografen aan om op zoek te gaan naar iets nieuws in zichzelf en om hen heen en nooit te stoppen. Dit geldt in de eerste plaats voor het artistieke deel van de opname, maar de technische kant van het proces is ook erg belangrijk in deze lijn van werk.

Elke dag ontwikkelen experts nieuwe technieken die problemen op een nieuw niveau kunnen oplossen. Je moet vooruit kijken en iets nieuws proberen, de snelste scherpstelling, snelste geheugenkaarten, lenzen met het snelste diafragma gebruiken. en het belangrijkste is om van fotografie te houden!

www.sobokar.com | @sobokar

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer