Estelle Lefevre

Hallo, ik ben Estelle, een Franse fotograaf die nog steeds in de 30 is, maar vaker voel ik me 10 jaar oud. Mijn favoriete onderwerpen in de fotografie zijn kinderen, van de vroege jaren tot volwassenen. Ik vind het leuk om pasgeborenen, baby’s, kinderen en gezinnen op een openhartige manier te fotograferen, thuis of overal waar ze bewegen.

Ik heb 15 jaar met Canon-apparatuur gewerkt, maar ik heb onlangs mijn manier van werken veranderd en ben overgestapt naar Fuji.

Ik fotografeerde mijn familie en persoonlijke leven met Fuji X-T1, vervolgens geüpgraded naar Fuji X-T2 en ik was verbaasd over de kwaliteit. Elke keer dat ik de camera naar een complexere locatie of licht duwde, antwoordde hij beter dan ik had verwacht, dus begon ik er professionele sessies mee te fotograferen.

Vandaag fotografeer ik met mijn Fuji X-T3 en mijn Fuji X-T2 is een achteruitrijcamera. Die camera’s zijn zo licht en zo klein, het is erg comfortabel! Ik heb 6 jaar geleden een scootercrash gehad en ik had soms wat moeite om mijn Canon 5D Mark III stabiel te houden. Vandaag ben ik altijd stabiel en comfortabel. Ze zijn speciaal ontworpen voor mijn hand.

Ik hou ook van ze omdat ze helemaal stil kunnen zijn. En als ik het dagelijks leven fotografeer, helpt het me veel. Tijdens sessies vergeten mensen soms dat ik fotografeer, dus ze zijn natuurlijker.

Spiegelloze camera’s hebben ook een comfortabel voordeel met de zoeker en de gezichtsherkenning is gewoon gek. De AF is veel reactiever.

Omdat ik meerdere hoeken moet bestrijken, gebruik ik verschillende lenzen.

Ik gebruik de Fujinon XF 18mm f/2 R voor 90% van de fotoshoots in het dagelijks leven. Ik vind het leuk omdat het klein is en het een grote hoek bedekt. Het werkt heel goed voor openhartige scènes, zowel buiten als binnen.

Wanneer ik pasgeborenen fotografeer, gebruik ik de Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MACRO om alle kleine details zoals vingernagels, voeten, mond of haarlokken vast te leggen. Ik vind het leuk om alle kleine dingen vast te leggen die deel uitmaken van de persoonlijkheid van het kind.

Om gezinnen te fotograferen, werk ik met de Fujifilm XF 35mm f/1.4. Ik kan een groep close-up fotograferen met wat context in mijn frame. En als ik wat geposeerde portretten van elk lid wil, gebruik ik de Fujifilm XF 56mm f/1.2 en isoleer ik het onderwerp van de achtergrond.

Voor nu ben ik erg blij met deze minimale kit!

www.in-wonderland.fr | @the_spice_of_my_life

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer