Sarah Toomey

Ik ben Sarah Toomey, gevestigd in een dorp genesteld tussen de heidevelden en de zee in Zuidwest-Devon in het Verenigd Koninkrijk. Ik hou echter wel van reizen – vooral als er eetavonturen bij komen kijken.

Ik ben een voedselfotograaf (evenals een lifestyle- en huwelijksfotograaf onder mijn andere bedrijf, Sarah Lauren Photography).

Ik fotografeer voornamelijk voor merken, restaurants, foodiebedrijven, chef-koks en gezondheidswerkers. Ik geef ook op maat gemaakte workshops over voedselfotografie en styling.

Ik ben al zo lang als ik me kan herinneren verliefd op alles wat met eten te maken heeft. Ik hou ervan om nieuwe restaurants uit te proberen, markten te bezoeken, smaken te verkennen en recepten te maken, en waar reizen bij komt kijken, des te beter. Mijn favoriete keukens zijn Indiaas, Mexicaans en Japans.

Ik begon mijn carrière in marketing voor een paar foodmultinationals. Mijn aanvankelijke liefde voor voedselfotografie werd op dit punt aangewakkerd, ook al informeerde ik de fotografen die de foto’s niet maakten.

Fast forward 10 jaar… een paar kinderen later en jaren van het vastleggen van bruiloften, levensstijl en gezinnen … en hier zit ik aan de andere kant van de lens eten te fotograferen.

Gedurende deze tijd ben ik ook opgeleid tot voedingstherapeut, wat enorm nuttig is geweest bij het samenwerken.

Voor mij is foodfotografie net zo soulvol en vloeiend als mijn portretwerk. Achter elk voedselbeeld zit een verhaal dat verteld moet worden, of dat nu de oorsprong van het voedsel is, de teler, de manier waarop het wordt geproduceerd, bereid, verkocht of gekookt.

Er zijn eindeloze manieren om een voedselverhaal te documenteren en de toevoeging van rekwisieten, de styling van het eten en de keuze van de verlichting dicteren verder de stijl en het gevoel van het beeld.

Voedselfotografie vereist vaak veel planning van tevoren, omdat de meeste gerechten er meestal op hun best uitzien voor een eindige hoeveelheid tijd. Alles klaar hebben is cruciaal om het potentieel van de opname te maximaliseren. Sorbet en bevroren desserts zijn hier een goed voorbeeld van, omdat ze snel smelten. Zoals hierboven vermeld, kan het smelten van het gerecht echter net zoveel van het verhaal vertellen als het perfect afgewerkte artikel. Het hangt echt af van het scenario en de context van de opname.

Mijn eerste DSLR camera was een Canon EOS 400D die snel werd vervangen door een paar Canon EOS 5D Mark II Camera. Deze werden opgewaardeerd tot de Canon EOS 5D Mark III Modellen. Toen ben ik in 2018 overgestapt op het Sony spiegelloze systeem en heb ik niet meer achterom gekeken.

Ik heb echt moeite gedaan om mijn kit behoorlijk gestroomlijnd te houden sinds de omschakeling, omdat mijn Canon-collectie lenzen enigszins uit de hand liep.

Mijn huidige kit is:

Sony A7III: Ik hou van deze camera’s en vooral de nauwkeurigheid van de scherpstelling en de beeldkwaliteit. Het kunnen zien van belichtingsaanpassingen in realtime Live View is een veel efficiëntere manier om foto’s te maken. Ik hou ook van het gewicht van de camera’s en mijn rug en nek zijn dankbaar voor de schakelaar.

Mijn favoriete lenzen zijn:

Sony Zeiss 55mm f/1.8: Ik hou van deze brandpuntsafstand en het is meestal mijn eerste go-to lens voor platte lay-outs en overhead shots waarbij ik probeer om nogal wat elementen vast te leggen. Wanneer u een tekstelement wilt toevoegen als een overlay en negatieve ruimte de sleutel is, is deze lens ideaal voor voedselfotografie.

Zeiss Batis 85mm f/1.8: Ik hou van alles aan deze lens en ik geniet er echt van om het te gebruiken als ik liever een tikje dichterbij kom dan mijn 55mm. Het is ideaal voor het maken van portretten, dus ik maak van deze gelegenheid gebruik om meer mensen vast te leggen in mijn voedselverhalen. Ik hou ervan om menselijke elementen toe te voegen aan mijn voedselafbeeldingen vanwege de verhalend aspect dat het biedt.

Zeiss Batis 25mm f/2: Hoewel ik deze lens niet veel gebruik voor foodshots, kan hij toch handig zijn tijdens een shoot bij het maken van bredere foto’s van het restaurant/de locatie.

Mijn volgende aankoop zal ongetwijfeld nieuwe macro lEns. Ik heb mijn vorige verkocht Canon EF 100mm f/2.8 toen ik overstapte naar Sony. Ik was geen enorme fan van die lens, dus ik ga op zoek naar iets speciaals.

Flitspistolen: Ik geef zoveel mogelijk de voorkeur aan natuurlijk licht voor mijn commerciële werk. Als ik ooit een beetje flits nodig heb, gebruik ik een paar Godox TT350’s.

iPhone: Ik zal dit vaak gebruiken tijdens het opzetten van een opname om te zien hoe de dingen eruit zien. Ik ben ook een enorme fan van muziek en bewerk veel vrolijke funky deuntjes om dingen leuk te houden terwijl ik aan mijn bureau zit. Ik heb daarom mijn TaoTronics Noise cancelling draadloze hoofdtelefoon meegeleverd die meestal tijdens het bewerken aan mijn hoofd zijn geplakt.

Driepoot: Ik gebruik een Manfrotto Aluminium 3 Sectie Statief met XPRO Balhoofd + 200PL plaat. Het heeft een horizontale arm die kan worden verlengd voor het fotograferen boven het hoofd. Ik gebruik een statief veel omdat het mijn handen vrij laat voor het perfectioneren van de opstelling en ook opnamen met langere sluitertijden mogelijk maakt.

Diffusers en reflectoren: Ik gebruik veel diffusers en reflectoren om het licht te regelen en gebruik voornamelijk natuurlijk licht bij het fotograferen van voedsel.

Houd Fast Money Maker dubbele camera lederen band: Ik hou van de manier waarop mijn camera’s zitten en mijn handen vrij laten.

Kaart Portemonnee: De Think Tank Pixel Pocket Rocket is een handige opvouwbare portemonnee voor 10 geheugenkaarten die gemakkelijk in mijn zak past of aan mijn tassen kan worden bevestigd.

Rekwisieten en achtergronden: Dit is voor mij een van de beste onderdelen van het fotograferen van eten. Sommige klanten zullen vaak hun eigen servies etc hebben om te gebruiken of ik zal werken met een prop stylist. Ik bezit echter ook een grote collectie van mijn eigen rekwisieten, waaronder bestek, servies en gewassen linnengoed. Ik besteed veel tijd aan het online en in liefdadigheidswinkels voor karaktervolle accessoires. Ik bezit ook veel tafelbladen en oppervlakken om op te schieten (beton, hout, metaal en steen), en gehavende bakplaten, enz. Ik schilder soms mijn eigen achtergronden en dit helpt me om de exacte verfkleuren te mengen die nodig zijn.

Food styling accessoires: Mijn kit bevat een pincet voor het herschikken van voedsel op een bord, een fles olie voor het toevoegen van glans en om licht te reflecteren, een spuitfles vol zoet water om gebladerte, kruiden, groenten en fruit er fris uit te laten zien en een doek voor het reinigen van druppels op het bord.

NAKD-staven: een gezonde manier om vol te blijven op een shootdag, want laten we eerlijk zijn, het is moeilijk om voedsel te fotograferen als je honger hebt.

www.lifeonaplate.co.uk | @life_on_a_plate_

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer