Carlos Elizondo

Ik ben Carlos Elizondo, een Mexicaanse trouwfotograaf. Ik beschouw mezelf als een visuele verhalenverteller die ernaar streeft om levendigheid, schoonheid en vreugde te documenteren op het moment dat het verschijnt.

Ik hou ervan om, door middel van foto’s, het geluk vast te leggen van koppels die hun leven aan elkaar wijden, de liefde van families en vrienden, en de verbazing van het zijn op zulke magische bestemmingen.

Deze kit is alles wat ik meeneem naar een trouwdag. Ik heb altijd geprobeerd het simpel te houden.

Ik fotografeer met Twee Sony A7III full frame spiegelloze camera’s. Ik ben een paar maanden geleden overgestapt van Nikon DSLR naar Sony spiegelloze camera’s. Wat ik het leukste vind aan mijn nieuwe camera’s is:

  • Het lichtere gewicht van de camerabody’s en hun lenzen. Dit kan een groot verschil maken wanneer ik bruiloften behandel die 10-12 uur lang zijn, of moeten dekken meer kilometers per dag op mijn reizen.
  • Zelden een opname missen vanwege Eye Autofocus.
  • De mogelijkheid om een real-time weergave van de scène in de elektronische zoeker (EVF) te hebben terwijl ik mijn instellingen op de camera wijzig.

Ik fotografeer alleen met prime lenzen en ik wissel regelmatig tussen de Sony 35mm f/1.4 ZA Lens en Sony 55mm f/1.8 lens.

Meestal fotografeer ik met mijn twee camera’s aan mijn zijde met de Holdfast Money Maker, wat alles toegankelijker en comfortabeler maakt.

Ik draag ook de ZEISS Batis 85mm f/1.8 lens, die ik alleen gebruik in de grote kerk soort ceremonies.

De ZEISS Batis 25mm f/2.0 is mijn werkpaard als het gaat om recepties/feesten. Het is een veelzijdige lens die me een verbazingwekkende scherpte geeft bij alle brandpuntsafstanden en me in staat stelt om heel dicht bij de actie te komen.

De flitser die ik gebruik bij de receptie is een Godox TT350S Mini Thinklite TTL Flash voor Sony-camera’s. Ik heb altijd een Manfrotto Lumimuse 8 On-Camera LED Light bij me. Het is handig voor nachtopnames en het is een back-up verlichtingsapparaat voor het geval mijn flitser me faalt.

Ik draag dit alles in mijn VINTA Type II camerarugzak die is ontworpen voor gemakkelijke toegang en om al mijn reisartikelen te beschermen, zelfs in de meest ongunstige omstandigheden. Ik gebruik het Field Pack om extra batterijen, geheugenkaarten en laders in op te bergen.

Als iemand die ooit de beslissing heeft moeten nemen om zijn baan op te zeggen, wil ik graag delen … Wees niet bang om nieuwe dingen te doen, wees nieuwsgierig en misschien vind je een nieuw pad.

www.carlos-elizondo.com | @chelizondo

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer