Jasmijn de Silva

FacebookPinterestDelen

Hallo! Mijn naam is Jasmine De Silva en ik ben een in Londen gevestigde fotograaf en filmmaker.

Ik ben al bezig met het ontwikkelen van mijn fotografie sinds ik een tiener was, dus meer dan 10 jaar nu! Vorig jaar studeerde ik mijn Master’s Degree in Fashion Photography aan het London College of Fashion (waar ik ook mijn BA studeerde), en toen begon ik te werken aan het maken van korte films en foto’s.

Mijn persoonlijke werk richt zich op het creëren van een doorlopende reeks beelden en films die draaien om het uitdrukken van de ideeën van het menselijke verlangen en de obsessie om perfect te zijn. Ik verbeeld het gevoel van hoe we onszelf voortdurend door een fysieke staat van wederopbouw brengen die grenzeloos en vermoeiend is om te bereiken.

Ik wil dit uitdrukken door middel van surrealistische, retro-futuristische esthetiek en handgemaakt decorontwerp in studio-opstellingen, met een vleugje humor.

Mijn camerakit is om een aantal redenen vrij minimaal. Ten eerste heb ik de afgelopen jaren gestudeerd, wat betekende dat ik het geluk had om toegang te hebben tot meerdere camerakeuzes, zowel digitaal als analoog.

De andere reden is dat ik graag experimenteer met verschillende camera’s om een nieuw gevoel en stemming in de beelden te ontdekken.

Mijn favoriete resultaat tot nu toe is geschoten met een groot formaat Arca Swiss camera met 4×5 Kodak Portra 160 kleurenfilm en een 50mm lens. Mijn werk richt zich sterk op kleur, en deze analoge optie vangt de kleuren op zo’n interessante manier dat ik het niet digitaal kan bereiken, waardoor een dromerig effect ontstaat waarbij de onderwerpen lijken op te vallen. Ooit hoop ik mijn eigen grootformaat camera te hebben!

Fotograferen op middenformaat is de afgelopen jaren ook een liefde van mij geworden. De Mamiya RZ67 met een 85mm lens en Kodak Portra 160 is waar ik mee fotografeer bij gebruik van middenformaat.

Ik fotografeer nog steeds digitaal op mijn allereerste DSLR, een Nikon D90. Mijn grootvader gaf dit aan mij nadat ik klaar was met school. Ik heb een Tamron 24-70mm f/2.8 lens die een perfecte allrounder is voor mode en portret. Mijn favoriete lenskeuze is 85mm, dus ik moet er snel een kopen!

In mijn ShotKit-afbeelding heb ik ook een Bronica ETRsi-middenformaat dat mijn grootvader tweedehands voor mij heeft gekocht. Dit was de eerste middenformaat camera waar ik mee begon te experimenteren, en ik gebruik dit als ik niet het budget heb om een Mamiya te huren.

Omdat ik ben overgestapt op het maken van korte films, fotografeer ik voornamelijk met continue belichting, meestal met Arri. Ik gebruik graag filmverlichting voor stilstaande beelden, omdat het de neiging heeft om een vintage fotografie-esthetiek vast te leggen, vooral wanneer het analoog is gemaakt.

Bij het fotograferen met flits is mijn voorkeurs go-to Profoto D1 Air 1000w.

Ik heb altijd een schetsboek liggen terwijl ik al mijn afbeeldingen eerder schets, waarbij ik de kleuren test die ik denk te willen gebruiken in het decorontwerp, make-up, haar, styling, enz. Dit helpt me om alles te visualiseren voordat ik fotografeer. Als ik mijn schetsen niet heb, dan vergeet ik alles op de set!

www.jasminedesilva.com | @jasmine_desilva

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer