Fujifilm 55-200mm f/3.5-4.8 Lens Test

Fujifilm heeft een reputatie voor het consequent ontwikkelen van hoogwaardige en goed gebouwde objectieven die onder alle omstandigheden een uitzonderlijke beeldkwaliteit leveren.

Dit was zeker een van de belangrijkste factoren die me naar het X-serie systeem trok – Fujifilm-objectieven zijn gewoon ongeëvenaard.

De Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 valt netjes in diezelfde categorie, omdat hij je een ongelooflijk brandpuntsbereik biedt dat bij elke stap een uitzonderlijke beeldkwaliteit levert.

Deze lens heeft me echt verrast in elk aspect van het beoordelingsproces. Van de ergonomische kwaliteiten en het gebruiksgemak tot de robuuste opbouw in een compacte body die perfect balanceerde met mijn Fujifilm X-T30 of Fujifilm X-T3.

DSCF0263

Fujifilm 55-200mm f/3.5-4.8

Uitstekende optiek en geweldige beeldstabilisatie in een betaalbare zoomlens.

Controleer de huidige prijs

Het bevat ook slimme functies zoals een diafragmaregelingsring en optische beeldstabilisatie om uw vermogen om scherpe beelden vast te leggen bij lange brandpuntsafstanden te ondersteunen.

Als je nieuw bent met zoomlenzen die verder gaan dan de typische 18-55mm kitlens, dan is de Fujifilm 55-200mm f/3.5-4.8 een perfecte manier om de uitgebreide brandpuntsafstanden onder de knie te krijgen terwijl je nog steeds een superieur product gebruikt.

Je zult versteld staan van hoe fotograferen op 200 mm is en evenzeer onder de indruk zijn van de autofocusprestaties tijdens het volgen van bewegende objecten zoals dieren in het wild.

Deze lens zal indruk blijven maken op je foto na opname en zal een hele nieuwe wereld van fotografie voor je openen. Het is ook een van mijn keuzes als de beste Fuji-lens voor landschapsfotografie.

Laten we het eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 Technische Gegevens

Pros

 • Uitzonderlijke bouwkwaliteit en gebruiksgemak
 • Optimale beeldstabilisatie
 • Compact formaat
 • Fantastische prijs-kwaliteitverhouding
Tegens

 • Ongemarkeerde diafragmaring
 • Twijfelachtige duurzaamheid van de zonnekap
Controleer de huidige prijs
 • Fujifilm X Vatting
 • Optische beeldstabilisatie
 • Brandpuntsafstand: 55-200mm (82,5-300mm full-frame equivalent)
 • Opening: f/3.5/f/4 – 22
 • Filter grootte: 62 mm
 • Grootte: 75,0 mm x 118 mm (2,95 ” x 4,65 “) / 75,0 mm x 177 mm (2,95 ” x 6,9 “) volledige zoom
 • Gewicht: 580gm (20.5 oz)

Bouw & Ergonomie

De Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 heeft een solide bouw met doordachte ergonomie.

De Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 is ongelooflijk goed gebouwd en duidelijk gebouwd om lang mee te gaan. Deze lens weegt 580gm (20,5 oz), maar voelt niet overdreven groot aan voor die hoeveelheid massa.

In feite, wanneer de lens alleen wordt gehouden, voelt het lichaam stevig en fors dankzij de relatief korte looplengte en de volledige metalen bouw.

In combinatie met een Fujifilm camerabody zoals de Fujifilm X-T3 of de Fujifilm X-T30 voelt hij niet te zwaar aan de voorkant – vooral gezien het feit dat je de lens met je linkerhand moet vasthouden om de zoomring te bedienen.

Ik was echt onder de indruk van de algehele kwaliteit van de functies op deze lens. De handmatige scherpstelring heeft een mooie glijvlucht met precies de juiste hoeveelheid weerstand, zodat je geen slordige scherpstelproblemen krijgt.

Evenzo heeft de zoomring een rubberen textuur waardoor je een goede aankoop kunt doen met duim en één tot twee vingers om te draaien.

Het kost een beetje moeite om de ring te laten draaien van breed, waar de lens op zijn kortst is, naar lang waar de zoom zich uitstrekt tot de langste brandpuntsafstand.

Deze weerstand zorgt ervoor dat de zoom niet uitschuift wanneer je de camera met de lens naar beneden gericht draagt.

Zoals bij alle Fujifilm objectieven is de 55-200mm f/3.5-4.8 voorzien van een diafragmaring. Deze is echter ongemarkeerd en draait in volle bochten in beide richtingen.

Diafragma kan worden ingesteld op Auto via de kleine schakelschakelaar aan de basis van de lens. Het is gemakkelijk om van het ene station naar het andere te gaan, maar niet los genoeg om te worden geklopt.

Het Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4 objectief is voorzien van OIS en Aperture controle.

Een ander belangrijk kenmerk van dit objectief is dat het beschikt over OIS of Optische Beeldstabilisatie, die ook van uit en aan wordt gezet via een tweede kleine schakelschakelaar.

OIS is een ongelooflijk nuttige functie, vooral wanneer je dieren in het wild van veraf wilt fotograferen.

Deze lens wordt geleverd met een lensdop in het midden van de knijpstijl die eigenlijk vrij goed grip heeft. Het laatste onderdeel is de mooie zonnekap die weliswaar van kunststof is gemaakt, maar van een goede bouw is en vrij diep is.

Over het algemeen heeft deze lens een ongelooflijke hoeveelheid ontwerpgevoeligheid en solide bouwfuncties.

Focus prestaties

Fujifilm X-T30 + Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 | 200mm 1/500 f/8 ISO400

Ik heb de Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 in verschillende omstandigheden kunnen testen terwijl ik aan de Fujifilm X-T30 camera was bevestigd. Deze camera heeft de nieuwste Fujifilm sensor en processor voor een ongelooflijk snelle en scherpe autofocus.

De lens stelde me niet teleur en zelfs bij het volgen van bewegende objecten kon ik mijn onderwerp snel en moeiteloos scherp pakken.

Ik was eigenlijk best verbaasd over hoe goed deze lens in staat was om scherp te stellen. Er was geen teken van jacht of zelfs vertraging bij het beveiligen van mijn doelwit, ongeacht de lichtomstandigheden waarin ik schoot.

Ik was in staat om een vliegtuig te volgen dat door de lucht sneed en een aantal meeuwen die rond een strandstad vlogen.

Beeldkwaliteit

De Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 levert uitzonderlijke beeldkwaliteit ongeacht de brandpuntsafstand of het diafragma.

Dit is een echte Fujifilm lens in die zin dat je altijd kunt vertrouwen op hun lenzen om een fantastische beeldkwaliteit te produceren. Ongeacht het genre fotografie dat je nastreeft, zal deze lens je niet teleurstellen in de beelden die je kiest om te schieten.

Het maakte niet uit met welke brandpuntsafstand ik fotografeerde, ik was in staat om foto’s te maken die scherp waren met een rand-tot-rand scherpte die echt indrukwekkend was.

Of het nu vanaf het breedste punt op 55m was of tot de volledige omvang van de zoomlens op 200mm, elk beeld had dezelfde kwaliteiten – scherpe lijnen, een hoge hoeveelheid detail en een groot contrastniveau.

Ook was er absoluut geen merkbare vervorming in elk beeld dat ik schoot.

Deze lens deed me echt twijfelen aan mijn beslissing om slechts een minimale prime shooter te zijn, omdat ik de kwaliteit van de beelden die een zoomlens als deze zou kunnen produceren niet had verwacht.

Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 Voorbeeldafbeeldingen

Bekijk deze voorbeeldfoto’s gemaakt met de Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8:

Waar voor je geld

De Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 verkoopt voor ongeveer $ 900, en dat is ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding als je kijkt naar de uitstekende beeldkwaliteit die door dit objectief wordt gecreëerd.

De dichtstbijzijnde alternatieve lens in de Fujifilm line-up is de Fujifilm XF 50-140mm f/2.8, die voor ongeveer $ 2000 wordt verkocht. Toegegeven, het is een constante f/2.8, maar bij meer dan het dubbele van de prijs levert het niet noodzakelijkerwijs het dubbele van de waarde.

Als je kijkt naar het brandpuntsbereik dat dit objectief je biedt, de bouwkwaliteit en ergonomische bediening en de relatieve compactheid van het objectief, krijg je een briljante lens voor de prijs.

Controleer de huidige prijs

Fujifilm 55-200mm f/3.5-4.8 Test | Conclusie

Ben je een Fujifilm shooter in de markt voor een zoomlens, dan is de Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 een ideale plek om te beginnen en te eindigen.

Dit objectief heeft een briljante set functies in een superieure bouw waar Fujifilm bekend om staat.

Als je een zoomshooter bent (in tegenstelling tot een prime shooter), dan zou dit objectief ideaal worden gecombineerd met de Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4, die vaker wordt gebundeld als een kitlens met de meeste Fujifilm camerabody’s.

Deze combinatie zou een complete opnamekit bieden om een breed scala aan brandpuntsafstanden en genres te bestrijken.

Persoonlijk ben ik een topschutter en ik vond dat mijn opnamestijl moest veranderen bij het gebruik van deze lens. Ik vond het gebruik van de zoom echter erg leuk en snel om me aan aan te passen, en ik hield van de mogelijkheid om mijn beeldcompositie met gemak te veranderen. Deze lens zorgde voor veel creativiteit die ik niet gewend was.

Tot slot, als je op zoek bent naar een instapmodel Fujifilm zoom voordat je een sprong maakt voor een duurdere optie, dan kun je niet fout gaan met dit briljante objectief.

De kans is groot dat je helemaal niet de behoefte zou voelen om naar een duurdere lens te springen. Uiteindelijk is dit een zeer capabele, goed gebouwde en ongelooflijk betaalbare lens.

DSCF0263

Fujifilm 55-200mm f/3.5-4.8

Uitstekende optiek en geweldige beeldstabilisatie in een betaalbare zoomlens.

Controleer de huidige prijs