Fujifilm brengt firmware-updates uit voor verschillende camera’s, dit is wat u moet weten

FacebookPinterestDelen

Verschillende van fujfilm’s meest opvallende camera’s hebben firmware-updates ontvangen voor verschillende problemen, bugs, glitches en prestatieverbeteringen.

Deze softwaredownloads zijn nu beschikbaar voor enkele van de best verkochte en bekendste camera’s van het merk, zoals de X100V, de X-S10 en de X-T4. Verderop geven we je een overzicht van hun essentials en hoe je ze kunt downloaden.

Alle updates voor Fuji’s camera’s zijn vrij eenvoudig en eenvoudig te installeren. U kunt ze meestal in uw camera laten werken door de softwarepakketten naar een SD-kaart te kopiëren en ze rechtstreeks in uw camera te installeren.

Fujifilm biedt ook zijn eigen instructies voor het omgaan met uw eigen periodieke firmware-updateproces.

Het is vermeldenswaard dat hoewel dit soort incidentele firmware-downloads misschien een vervelend klein klusje lijken, ze vaak zeer de moeite waard zijn om te doen, simpelweg omdat veel van hen inderdaad echte camerabugs oplossen die willekeurig fotografisch werk in het veld kunnen bederven.

Een andere belangrijke reden voor de firmware-updates is om bepaalde betrokken Fuji-camera’s compatibel te laten zijn met Fujifilm’s nieuwe Fujifilm TG-BT1 statiefgreep, samen met een paar nieuwe lensreleases die direct door de grip kunnen worden bediend wanneer ze op compatibele Fujifilm-camera’s zijn aangesloten.

Deze lens releases van Fujinon zijn de XF 18-120mmF4 LM PZ WR en XC 15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ. De mogelijkheid om ze te bedienen via de statiefgreep hierboven maakt deze modellen nuttig voor het maken van streaming content, vloggen en reisvideo.

Laten we nu beginnen met firmware-details per cameramodel.

fotograaf die fujifilm camera in het veld houdt

Fujifilm X-T4 update versie 1.70, Fujifilm X-T3 update ver. 4.50, Fujifilm X-S10 update ver. 2.60

Fujifilm’s firmware voor alle bovenstaande camera’s biedt dezelfde verbeteringen, waaronder de volgende:

 • Compatibiliteit met Fujifilm’s TG-BT1 Tripod Grip, zodat u zowel het statief als een van de bovenstaande camera’s via Bluetooth kunt verbinden voor het schakelen tussen foto’s en video-opnamen terwijl u de grip vasthoudt.
 • De bedieningsknoppen van de nieuwe Fujifilm grip gebruiken om de elektronische zoom aan te passen op de XF 18-120mmF4 LM PZ WR en XC 15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ (compatibel vanaf januari 2023) hierboven vermeld
 • Algemene kleine bugs en prestatieaanpassingen

Fujifilm X-T30 update versie 1.50, Fujfilm X-T30II update versie 1.20

 • Compatibiliteit met de TG-BT1 Statiefgreep voor Bluetooth-connectiviteit waarmee u rechtstreeks via de greep kunt schakelen tussen opnamen en video
 • Een paar andere kleine bugfixes

De updates voor compatibiliteit met Fuji’s statiefgreep in deze camera’s bevatten geen ondersteuning voor zoomaanpassing via de grip. Fujifilm heeft niet gezegd waarom het dit niet heeft opgenomen.

De firmware-updates voor de volgende camera’s zijn niet specifiek voor Fuji’s nieuwe TG-BT1 Tripod Grip.

Fujifilm X100V update versie 2.13

 • Verhelpt een firmwarefout die ervoor zorgde dat de batterij in deze camera niet werd opgeladen als “USB POWER SUPPLY SETTING” was ingesteld op “OFF”.
 • Verspreid andere kleine bugfixes

Fujfilm X-Pro3 update versie 1.33

 • Dezelfde firmware bug fix als voor de X100V om het probleem met het opladen van de batterij op te lossen.
 • Diverse andere kleine bugfixes.

Fujifilm X-E4 update versie 1.33

 • Oplossing voor firmwarefout die dwarslijnen in RAW-formaatafbeeldingen plaatste als de “SHOOTING STAND BY MODE” van de camera is ingesteld op “ON”.
 • Oplossing voor firmwarefout die de ISO-gevoeligheid veranderde nadat de camera was uitgeschakeld en ingeschakeld.
 • Andere kleine bugfixes.

Fujifilm GFX50SII update versie 1.11

Oplossing voor firmwarefout die ervoor zorgde dat de ontwikkeling van RAW-foto’s mislukte als de instelling “CLARITY” voor RAW-foto’s of voor “FUJIFILM X RAW STUDIO” op elke instelling behalve Nul (0) stond.

Firmware-oplossing voor een bug die dwarslijnen in RAW-formaatafbeeldingen plaatste als de “SHOOTING STAND BY MODE” van de camera is ingesteld op “ON”.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk de 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer