Set.a.light 3D Review: verlichtingssimulator voor fotografen en filmmakers

Toen ik begon met verlichting, had ik één groot probleem: modellen vinden die bereid waren om 2-3 uur stil te zitten terwijl ik alles leerde configureren.

Meestal heb je een krap budget in je vroege fotografie-leerfasen.

Het krijgen van modellen kost geld en het is onwaarschijnlijk dat ze op TFP-basis met je samenwerken als je gewoon de kneepjes van het vak leert.

Voor de meeste beginnende fotografen betekent dit dat je vertrouwt op familieleden of een begripvolle partner om je biedingen te doen (mogelijk wat omkoping voor de kinderen, als je die hebt).

Dat werkt maar een tijdje, en je bent weer terug bij het betalen van modellen of het gebruik van een paspop.

Elixxier hoopt u te helpen met een oplossing genaamd set.a.light 3D.

Elixxier zet een lampje

set.a.Light 3D

Revolutionaire lichtsimulatiesoftware die studiofotografie en filmmaken stroomlijnt.

Gebruik code SHOTKIT10 om 10% te besparen.

CONTROLEER DE HUIDIGE PRIJS

met set.a.light 3D kunt u een voorbeeld van de lichteffecten bekijken voordat het model arriveert. Dit heeft een veelzijdig voordeel.

Ten eerste, als u de verlichting kunt zien bij het toevoegen van verschillende modifiers, helpt dit u te begrijpen of het kopen van die modifier u aanzienlijk ten goede zal komen.

Laat je niet misleiden door te denken dat set.a.light 3D gericht is op beginners.

Beginners zullen er aanzienlijk baat bij hebben, maar gevorderde fotografen (en filmmakers) zullen hiervan profiteren met klant- of modelconfiguraties.

In de studio is tijd geld en het testen van resultaten voordat de modellen aankomen, levert aanzienlijke besparingen op.

Ten tweede helpt het u vast te stellen hoe goed bepaalde combinaties zullen werken.

Meerdere kleuren gels kunnen wisselvallig zijn; soms is de enige manier om te experimenteren.

Zodra u een paar configuraties hebt opgeslagen en getest, kunt u van de ene scène naar de volgende gaan, wetende dat de resultaten dicht bij wat u wilt (in theorie) moeten liggen.

Dat klinkt allemaal net iets te makkelijk, en daar komt deze set.a.light 3d review om de hoek kijken.

Inhoudsopgave

Wat is Elixxier set.a.light 3D?

Pros

 • Enorme selectie van lichten en modifiers
 • Mogelijkheid om het model uitgebreid aan te passen, inclusief outfits, make-up, accessoires, poses en lichaamsvorm
 • Inclusief lensselecties met diafragmaregeling
 • Veel sjablonen en voorbeelden beschikbaar in de community
Tegens

 • Geen TTL of automatische belichting, wat handig zou zijn voor beginners die proberen de belichting goed te krijgen
 • Het is niet geschikt voor sommige van de flitsers met een lager vermogen, zoals de AD200
Controleer de huidige prijs
Gebruik code SHOTKIT10 om 10% te besparen

In een notendop, Elixxier set.a.light 3D is een virtueel verlichtingssoftwareprogramma waarmee u studio-indelingen kunt maken met een model.

Je kunt virtuele studiolampen rond de set plaatsen met een model op het scherm, poses of outfits veranderen, modifiers van verschillende grootte testen en zien hoe de uiteindelijke foto eruit zal zien.

Het is een snelle manier om meer te weten te komen over verlichting, te experimenteren met modelhoudingen en specifieke verlichtingsscenario’s te testen voordat het model arriveert.

Maar in werkelijkheid is het ook zoveel meer dan dat – dus ik stel voor dat je verder leest.

Functies

 • Lichten en modifiers

Elixxier set.a.light 3D-lampen en modifiers

Het assortiment lampen en modifiers is enorm, inclusief enkele van de meer unieke merken zoals Spekular.

Om te zeggen dat de selectie van lichten en modifiers uitgebreid is, is een understatement. set.a.light 3D heeft bijna elke modifier die je maar kunt bedenken.

Niet veel zijn specifieke merken, maar maten en vormen komen allemaal aan bod, al zie je wel enkele merken waar de lichte stijl uniek is. Spekular maakt bijvoorbeeld een continu stervormig licht dat is opgenomen in de lichtopties hier.

Het veranderen van de lichtpositie in set.a.light 3D is net zo eenvoudig als klikken op het licht en het verplaatsen of verhogen.

Yu kunt uw vermogen en lichtopbrengst wijzigen of schakelen tussen stroboscoop en continue verlichting. De lichtrichting kan worden aangepast en de rode lijn geeft het middenpad van het licht aan.

Tot slot, als je wilt experimenteren met gels, zijn er gels beschikbaar. Deze omvatten creatieve gels en meer traditionele.

Als ik zou moeten muggenziften over de verlichtingsopties, is het het gebrek aan flitsers met een lager vermogen. Het minimale stroboscoopvermogen is 250W, terwijl de Speedlight max 56W is.

Dit laat een gat tussen 250W en 56W, en sommige populaire flitsers zitten in dat bereik. De AD200 is een populaire instapflitser die precies het niveau is van de gebruiker die baat zou hebben bij set.a.light 3D.

 • Camera en lens selectie

Camera en lens selectie

Met de camera- en lensselectie kunt u een reeks sensorformaten, brandpuntsafstanden en diafragma’s gebruiken.

Hoewel de lichtselectie geweldig is, moet je, als je wilt repliceren hoe een opname eruit zal zien, de brandpuntsafstand en het diafragma minimaal begrijpen.

Elixxier is een stap verder gegaan, waardoor je de sluitertijd en ISO kunt inbellen, wat betekent dat je een set in zijn geheel kunt repliceren, inclusief het testen van de sluitertijd voor de stroboscoopsterkte die je hebt.

Voor veel fotografen betekent dit dat je op de set kunt aankomen met voorbereide foto’s, wetende wat de vereiste kracht van elke stroboscoop is, de gebruikte modifiers en de camera-instellingen.

Opties voor sensorgrootte omvatten middenformaat en een verscheidenheid aan kleinere sensoren zoals APSC of MFT.

De diafragma-aanpassingen hebben ook invloed op de scherptediepte van het model, waardoor beginners beter kunnen begrijpen hoe het diafragma foto’s beïnvloedt.

 • Modelwijzigingen

Met de interface kunt u modellen aanpassen als hun standaard uiterlijk niet aan uw vereisten voldoet.

Met de interface kunt u modellen aanpassen als hun standaard uiterlijk niet aan uw vereisten voldoet.

Toen ik voor het eerst met de software begon te spelen, besefte ik niet hoe uitgebreid de modelaanpassingen waren. Pas toen ik naar de gemeenschappelijke ruimte ging, besefte ik dat je de mogelijkheid had om dergelijke aanpassingen te doen.

Je kunt zelfs naakten doen, wat uitstekend is voor degenen die geïntimideerd zijn door dit genre. De naakten zijn minus de NSFW-elementen.

Elixxier biedt verschillende presets, maar het niveau van maatwerk dat beschikbaar is, is indrukwekkend. U kunt het volgende wijzigen:

 • Poseren
 • Lichaamsvorm
 • Gezicht
 • Kapsel en kleuren
 • Kleding inclusief boven- en onderkant afzonderlijk
 • Stof
 • Sokken/kousen
 • Schoenen
 • Bril
 • Ogen
 • Huid
 • Make-up

Er zijn veel bewerkingsopties alleen voor modellen, en de meeste zijn van toepassing op zowel mannen als vrouwen.

U kunt ook meerdere modellen tegelijkertijd op de set zetten, zodat het testen van groepsopnamen in de applicatie kan worden uitgevoerd.

 • Decors, rekwisieten en achtergronden

De selectie van rekwisieten omvat alles van voedsel tot muziekinstrumenten

De selectie van rekwisieten omvat alles van voedsel tot muziekinstrumenten

Net als de bovenstaande modelopties is de selectie van rekwisieten bijna eindeloos. Elixxier categoriseert ze in het volgende:

 • Basic – poserende items, trappen, dummy camera’s, achtergronden en spiegels
 • Meubilair – banken, bedden, krukken, bureaus en stoelen, wastafels, toiletten en badkuipen
 • Accessoires – tapijten, muziekinstrumenten (drums, gitaren, enz.), radio’s, telefoons, gordijnen, planten, houten kratten, kerstbomen, geschenken, kluisjes, trapladders, golfclubs, auto’s en fietsen
 • Eten – snijplanken, keuken, stokbrood, selectie van brood, pizza, cake, wraps, worstjes, biefstuk, kaasplanken, fruitschaal, borden
 • Fitness – gymnastiekapparatuur, yogamatten, trampolines, gewichthefapparatuur, basketbalring en -ballen, tennisuitrusting

Houd er rekening mee dat de opties die onder elk opsommingsteken worden vermeld, geen volledige lijsten zijn, maar eerder voorbeelden, dus de uiteindelijke lijsten zijn veel uitgebreider.

 • Wat is de beste fotografieachtergrond?

Installatie & Setup

De installatie is eenvoudig voor set.a.light 3d

De installatie is eenvoudig en probleemloos voor zowel Windows als Mac OS

set.a.light 3D is beschikbaar om rechtstreeks van de website van Elixxier te downloaden.

Elixxier biedt een proefversie aan – dezelfde download als de gelicentieerde versie. De bestandsgrootte is 2,3 GB voor de Windows-versie en 2,8 GB voor de Mac OS-versie en registratie is niet vereist om de software te downloaden.

De installatie van de Mac-versie was eenvoudig, zoals verwacht. Na de installatie vraagt de software u om de proefversie te starten, te kopen of te activeren, zoals gebruikelijk ish toepassingen.

Er is ook een optie om lid te worden van de Elixxier-community om ideeën en configuraties te delen. De Windows-versie duurt iets langer om bestanden uit te pakken, maar volgt een vergelijkbaar oncomplex proces.

Bij het openen van de software krijgt u de mogelijkheid om de kamergrootte te selecteren om u op weg te helpen. Van daaruit ben je op weg.

Bruikbaarheid

Bruikbaarheid is geweldig. De software maakt het eenvoudig om versnelling in te stellen en te verplaatsen. De software benadrukt de instelbare elementen van de verlichtingsuitrusting wanneer u deze selecteert en biedt pijlen die u een indicatie geven van de verschillende manieren om aanpassingen aan te brengen.

Sommige items kunnen verwarrend zijn wanneer u begint, maar het komt erop aan om te wennen aan de oplossing. Soms, wanneer u bijvoorbeeld lampen op het scherm hebt gestapeld, kunt u de verkeerde lichten selecteren. De oplossing is om het scherm iets te draaien, zodat je ze op het scherm kunt scheiden.

Over het algemeen is de software echter niet perfect, maar verlichting is een vrij complex gebied en het zou een ontmoedigende taak zijn om dit gemakkelijker te begrijpen te maken.

Er zijn een aantal kleine dingen waarvan ik denk dat ze zouden helpen, bijvoorbeeld het hebben van TTL om de eerste blootstelling goed te krijgen, maar het is geen deal-breaker.

Ik denk ook dat toegang tot sjablonen rechtstreeks in de applicatie de leercurve veel gemakkelijker zou maken.

Basis vs Studio

Er zijn twee versies van set.a.light 3D. Hier zijn de belangrijkste dingen die ontbreken in de basisversie bij het vergelijken met de Studio-versie:

 • Geen kleurtemperatuur (kelvin) voor lampen
 • Geen permanent licht
 • Geen gobo
 • Geen multicamera
 • Geen eigen texturen voor kleding
 • Geen eigen logo op het setplan
 • Slechts drie kamers (klein, middelgroot, groot)
 • Geen mogelijkheid om studio presets te bouwen
 • Max. 5 flitsen in de set
 • Max. 7 eigen fotowanden (geen PNG’s)
 • Rendering max. 1200px

Wat betreft welke optie het beste voor u is, dat is waarschijnlijk iets waar alleen u over kunt beslissen. Ik zou verwachten dat het basismodel een goed startpunt is voor beginners.

Nauwkeurigheid

Een voorbeeld uit de praktijk van een foto gerepliceerd in set.a.light 3D.

Een voorbeeld uit de praktijk van een foto gerepliceerd in set.a.light 3D.

Het vergelijken van foto’s met echte situaties kan soms een beetje flauw zijn. Vertrouw me nou maar; dit is geen kritiek op de software; het is het feit dat de meeste studio’s de graad voor lichtvervuiling niet halen.

Ik ontdekte dit uit de eerste hand tijdens het spelen met de software en besloot om thuis wat testopnames te maken met mijn dochter als onderwerp. Het gangbare tarief voor gerelateerde onderwerpen is lager dan voor professionele modellen.

Ik maakte een opstelling, repliceerde deze op de computer en besloot enkele testopnames af te vuren. De opnamen waren redelijk dichtbij, behalve een lichte schaduw aan de rechterkant van haar mond die niet verscheen in Elixxier Set.a.Light 3D.

De schaduw aan de rechterkant (onze linkerkant) van haar mond is een voorbeeld van lichtinterferentie die je in de foto's moet repliceren voor nauwkeurigheid.

De schaduw aan de rechterkant (onze linkerkant) van haar mond is een voorbeeld van lichtinterferentie die je in de foto’s moet repliceren voor nauwkeurigheid.

Bij afwezigheid van verduisterende jaloezieën waren er extra schaduwen van het resterende raamlicht met een witte jaloezie. Als gevolg hiervan moest ik dit raamlicht repliceren met een Lastolite HiLight, die mijn resultaten onmiddellijk op mijn camera repliceerde.

Onder normale omstandigheden zou je dit balanceren met een reflector of mogelijk een vorm van lichtblokker.

Toch laat het zien hoe u zelfs de mildste lichtbronnen als interferentie moet beschouwen en ze in de toepassing moet tegengaan als u nauwkeurige resultaten wilt. In dit geval veranderde dat de foto’s.

De toepassing maakte me ook bewuster van deze lichtvervuiling in omgevingen waar ik van oudsher een beetje lui ben totdat ik testopnames heb gemaakt.

Waar voor je geld

Er zijn niet veel alternatieven om deze prijsstelling mee te vergelijken, omdat het aanbod van Elixxier vrij uniek is.

Gezien de uitgebreide aard van de software, verwachtte ik dat het redelijk prijzig zou zijn, maar ik denk dat het redelijk is voor de functionaliteit. De basisversie kost ongeveer US $ 120, terwijl de studioversie ongeveer US $ 230 kost.

Gezien het feit dat een enkele modelleringssessie u meer zou kosten dan de software, is het redelijk om te zeggen dat de prijs goed is.

(U kunt ook 10% besparen door hier te tikken en de code SHOTKIT10 te gebruiken.)

Gemeenschap

Er is een breed scala aan voorbeeldscenario's in de Elixxier-community

Er is een breed scala aan voorbeeldscenario’s in de gemeenschapiteit.

Ik heb dit toegevoegd omdat het een belangrijk onderdeel van de software is. Bij conventionele software is de installatie van de software waar deze eindigt.

Omdat studiosoftware gaat over het experimenteren met verschillende opstellingen, wordt de community een belangrijk onderdeel van het delen van informatie. Dit is precies wat Elixxier heeft gecreëerd met set.a.light 3D.

In de Elixxier-app is er een tabblad genaamd community waar je een brede selectie van opstellingen vindt die mensen al hebben gemaakt.

Er is ook een selectie filters waarmee u kunt filteren op basis van uw installatievereisten of uitrusting. Het heeft geen zin om drie lichtopstellingen te zien als je er maar twee bezit, of continue verlichtingsopstellingen als je alleen flitsers bezit.

Met de filters kunt u zoeken naar specifieke scenario's die voor u relevant zijn.

Met de filters kunt u zoeken naar specifieke scenario’s die voor u relevant zijn.

Er is ook de mogelijkheid om naakten te filteren als je niet wilt dat ze op je scherm verschijnen, of het nu om persoonlijke redenen is of omdat je geen naaktfoto’s maakt.

Elixxier stelt u ook in staat om uw configuraties te uploaden om uw lessen met de community te delen.

Het is een geweldige aanvulling op de applicatie en een belangrijke voor beginners.

 • Wat is het beste on-camera licht voor video?

Elixxier set.a.light 3D Review | Conclusie

set.a.light 3D is een softwareproduct dat u verrast. Ik verwachtte niet veel, maar ik was overweldigd door de resultaten.

Wat het voor jou is, kan veel dingen zijn, afhankelijk van waarom je het nodig hebt. Voor degenen die niet veel werk met modellen hebben gedaan, is het de mogelijkheid om ervaring op te bouwen en je shoots met modellen minder zenuwslopend en productiever te maken.

Voor die meer ervaren fotografen en filmmakers is het de mogelijkheid om sets te maken en te experimenteren, dus wanneer modellen aankomen, kunt u bereiken wat u nodig hebt zonder tijd te verspillen.

Ik zou zelfs zo ver gaan om te zeggen dat het zelfs geweldig is om naar modellen te sturen, zodat je ze precies kunt laten zien wat je probeert te bereiken, inclusief de poses.

De communitysjablonen dragen bij aan het avontuur voor beginners en meer gevorderde gebruikers, zodat u kunt zien wat andere fotografen verkennen en experimenteren met nieuwe ideeën.

Als dat je aanspreekt, dan is Elixxier set.a.light 3D misschien wel de juiste oplossing voor jou.

Elixxier zet een lampje

set.a.Light 3D

Revolutionaire lichtsimulatiesoftware die studiofotografie en filmmaken stroomlijnt.

Gebruik code SHOTKIT10 om 10% te besparen.

CONTROLEER DE HUIDIGE PRIJS