Fujifilm Instax Mini LiPlay Recensie

Ik ben altijd gefascineerd geweest door instant filmverwerkingscamera’s. Ik herinner me dat ik als kind een paar foto’s maakte met de originele polaroid van een familievriend en verbaasd was over het vermogen om binnen enkele minuten een volledig verwerkte foto te maken.

Het lijkt erop dat de fascinatie niet is verdwenen…

Instant filmcamera’s bestaan al sinds de late jaren 1940 en hun populariteit heeft tot op de dag van vandaag standgehouden.

De nieuwste uitvoering van zo’n camera is de Fujifilm Instax Mini LiPlay, gericht op de selfie-jongerenmarkt. (Niet dat daar iets mis mee is! Ik heb hier en daar ook een selfie gemaakt…)

DSCF6654

Fujifilm Instax Mini LiPlay

Hybride digitale/instant camera die zowel functioneel als leuk is, met een unieke audiofunctie.

Controleer de huidige prijs

De Mini LiPlay is de kleinste en netjesste van het uitgebreide assortiment Fujifilm Instax camera’s.

In tegenstelling tot eerdere Fujifilm Instax-modellen die een beetje ‘speelgoedachtig’ presteerden, is deze een hybride digitale / instant camera die de beperkingen van een anders analoog product ontgrendelt.

Deze belangrijke functie zorgt voor meer interactie en creativiteit bij het maken van een afbeelding ruim voordat u op de afdrukknop drukt.

Met een nominale hoeveelheid ondersteuning en interactie met een smartphone-app, past het perfect bij zijn doelgroep.

Laten we eens kijken naar de Fujifilm Instax Mini LiPlay test om te zien of het de beste instant camera van is.

Veel dank aan Instax Australië voor het leveren van de review unit.

Inhoudsopgave

Fujifilm Instax Mini LiPlay | Specs

Pros

 • Klein en netjes in grootte en gewicht
 • Het hybride digitale systeem zorgt voor veel meer creatieve controle
 • Leuke functies dankzij de interactie met de Mini LiPlay-app
 • Mogelijkheid om rechtstreeks vanaf een smartphone af te drukken
Tegens

 • Het is even wennen
 • De sluiterknop kan een beetje aanraakgevoelig zijn
 • Kosten van de Fujifilm Instax film
 • 1/5-inch. CMOS met een primair kleurenfilter
 • Ingebouwd geheugen met extra micro SD / micro SDHC-geheugenkaart (apart verkrijgbaar)
 • Brandpuntsafstanden van 28 mm (35 mm filmequivalent) met F2-diafragma
 • Ingebouwde flitser
 • 82,5 mm (3,25″) x 122,9 mm (4,84″) x 36,7 mm (1,45″) (exclusief uitsteeksels)
 • Weegt 255gm (9oz) (exclusief film pack en geheugenkaart)
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

Fujifilm Instax Mini LiPlay in Blush Gold is gemakkelijk vast te houden en te fotograferen met

Ondanks zijn Blush Gold afwerking (ook verkrijgbaar in Elegant Black en Stone White) en sprankelende uitstraling, is de Fujifilm Instax Mini LiPLay stevig opgebouwd uit een stijf aanvoelend plastic.

Niets voelt los of rammelend aan bij het hanteren van de camera, vooral de grote deur waar de Fujifilm Instax Film in is geladen. Dit is van cruciaal belang, aangezien de deur zorgt voor geen lichtpenetratie om de film binnenin bloot te leggen.

Fujifilm Instax camera’s hebben altijd vreemde ontwerpkeuzes gehad en ik moet toegeven dat de meeste omvangrijk en bolvormig lijken.  Een voor de hand liggende reden hiervoor is om de bus van 10 Fujifilm Instax filmdia’s recht tegen het voorste element en sluiter te laten drukken.  Alle andere functies van de camera zijn gebouwd rond die kernstructuur.

De Fujifilm Instax Mini LiPlay is niet anders. Het is echter waarschijnlijk de meest minimale van het Fujifilm Instax-assortiment in de huidige generatie.

Het is meestal rechthoekig met verzachte randen en hoeken. De camera wordt eigenlijk verticaal gehouden met kleine plastic noppen op de basis om de camera op een plat oppervlak te kunnen plaatsen.

De voorkant van de camera is voorzien van een sluiterknop, audio-opnameknop en een verhoogd platform voor de flitser, het frontelement en een bolle selfiespiegel.

Aan de zijkant zijn drie aanpasbare functieknoppen samen met de aan / uit-knop. Achterop de camera bevindt zich de Fujifilm Instax filmtoegangsdeur. Deze deur is iets verhoogd om plaats te bieden aan het LCD-scherm scherm samen met de menuknoppen en selectieknop.

Er is ook een verhoogde nub voor je duim om tegen te rusten wanneer je de camera omhoog houdt voor een opname. Aan de bovenkant bevindt zich de vilten opening waar de Instax-film doorheen kan glijden zodra de opname is gemaakt.

De Mini LiPlay wordt geleverd met een USB / USB mini-oplaadkabel en een kleine nylon polsband.

Ergonomie & Handling

Het Digital Hybrid-systeem van de Fujifilm Instax Mini LiPlay maakt het mogelijk om afbeeldingen te bekijken voordat ze worden afgedrukt

Toen ik de LiPlay voor het eerst oppakte, vond ik het ongelooflijk onhandig om vast te houden en te fotograferen – vooral omdat het verticaal moest worden gehouden in plaats van horizontaal zoals ik gewend ben in mijn dagelijkse interacties met camera’s. Maar zoals met alle tools, gebruik ze genoeg en ze worden een tweede natuur.

De Mini LiPlay heeft twee grote speelse knoppen aan de voorkant die smeken om ingedrukt te worden. Als er iets was, vond ik dat de sluiterknop een beetje licht op de tast was terwijl ik foto’s maakte die ik niet van plan was te maken.

Gelukkig is dit een digitale hybride camera en kon ik het bestand gemakkelijk verwijderen in plaats van een blindgangerafdruk te ondergaan.

De knoppen en commandoring op de achterkant van de Mini LiPlay hebben een perfect formaat en hebben gemakkelijk te begrijpen pictogrammen erop gedrukt. Hetzelfde geldt voor de aanpasbare functieknoppen aan de zijkant.

Er zijn twee delen van het menusysteem, waarbij de eerste camera-instellingen kunnen worden gewijzigd en de tweede is om de opdrachtring te gebruiken om beeldwijzigingen zoals filters en frames te selecteren.

Weten hoe je de Fujifilm Instax-film in de achterkant van de LiPLay laadt, is zeer intuïtief met een duidelijk gele markering die aangeeft waar de film wordt geplaatst en uitgelijnd. De deur heeft een zeer goede pasvorm om ervoor te zorgen dat er geen lichtlekkage is om de film bloot te leggen.

De Mini LiPlay is gemakkelijk in de ene hand te houden (alleen rechterhand) dankzij de manier waarop je hand rond de zijkant van de camera krult terwijl je duim weer goed zit en de duimklomp op de achterkant. Je opnamevinger heeft de neiging om perfect uit te lijnen met de vrij grote ontspanknop aan de voorkant.

Aangezien het een gepolijst en sterk afgerond lichaam heeft, is het verstandig om ervoor te zorgen dat u de meegeleverde polsband gebruikt. Hoewel de mogelijkheid om de camera vast te houden comfortabel is en zorgt voor een goede grip, is het geen zeer veilige grip, waardoor het niet ideaal is als een camera voor kinderen met hun kleinere handen.

Focus prestaties

Fujifilm Instax Mini LiPlay | F/2 28mm – Foto’s gemaakt en afgedrukt met Mini LiPLay

De Fujifilm Instax Mini LiPlay heeft een effectief autofocussysteem dat bij goed licht scherpstelt met minimale jacht.

Met een halve druk op de sluiterknop raakt de autofocus het doel in het midden van de sensor en bevestigt vervolgens met een effen groen vierkant op het scherm.

Met de sluiterknop half ingedrukt kan de focus worden vastgehouden totdat de sluiter helemaal naar beneden wordt gedrukt en het beeld wordt vastgelegd.

Bij minder licht kan de Mini LiPLay moeite hebben om snel scherp te stellen en in sommige gevallen op zoek gaan naar focus. Als het geen schone focus kan krijgen, zal het dat bevestigen met een effen rood vierkant in het midden van het scherm.

Gezien de sensorgrootte is dit te verwachten en iedereen die met een instant camera fotografeert, moet weten dat het niet de bedoeling is om zonder flitser bij weinig licht te worden opgenomen.

Prestaties bij weinig licht

Fujifilm Instax Mini LiPlay | F/2 28mm – Beelden vastgelegd bij weinig licht

Zoals gezegd is de Fujifilm Instax Mini LiPlay niet ontworpen met het soort sensor en processor om omstandigheden met weinig licht te bestrijden. Het heeft echter wel een paar trucs in petto om dit te bestrijden …

De eerste is dat de ingebouwde flitser op de Mini LiPlay ook dienst doet als Autofocus Illuminator. Dit helpt bij het bereiken van een geweldige autofocus bij weinig licht, vooral met objecten dichter bij de camera.

De tweede functie om te helpen bij prestaties bij weinig licht is met de instelbare belichtingscompensatiefunctie. Hierdoor kon de belichting handmatig twee stops licht omhoog of omlaag worden gewijzigd met stappen van 1/3.

Fujifilm Instax camera’s hebben in het verleden altijd geworsteld met weinig licht en het is mooi om te zien dat Fujifilm dit aanpakt met slimme oplossingen die zijn ingebouwd in de Mini LiPlay.

Hoe dit alles de beeldkwaliteit beïnvloedt, is moeilijk te bevestigen, omdat de afbeeldingen die zijn afgedrukt met de Mini LiPlay zo klein zijn dat het moeilijk is om ruis of beelddegradatie te detecteren.

Het is belangrijk om te weten dat de sluitertijd en ISO volledig geautomatiseerd zijn door de processor van de camera. Hierdoor zijn de beelden die bij weinig licht zijn gemaakt soms wat donkerder.

Beeldkwaliteit

Fujifilm Instax Mini LiPlay | Foto’s gemaakt op iPhone Xs en bedrukt met Mini LiPLay

De opnames gemaakt met de Fujifilm Instax Mini LiPlay hebben een goede kwaliteit van scherpte en contrast. Nogmaals, het is echter moeilijk om precies te zeggen omdat de resolutie van het beeld op het scherm vrij laag is.

De afgedrukte beelden van de Mini LiPlay hebben een betrouwbare consistentie zoals bij alle Fujifilm Instax camera’s. De beelden hebben voldoende scherpte en contrast om beeldherkenning mogelijk te maken, terwijl ze toch die ‘vintage-vibe’ behouden waar Instax-gebruikers zich toe aangetrokken voelen. Iemand die deze camera gebruikt, kan natuurlijk geen afdrukken met een hoge resolutie verwachten.

De Mini LiPlay en de Mini LiPlay smartphone app, zorgen voor een directe printfunctie. Hiermee kunt u een van de afbeeldingen uit de afbeeldingsbibliotheek van uw smartphone kiezen om rechtstreeks naar de afdrukfunctie op de Fujifilm Instax Mini LiPlay te worden verzonden.

Dit is een slimme toevoeging gezien het marktpubliek voor deze camera. U kunt een voorbeeld zien in de bovenstaande afbeelding.

Algemene prestaties

De Fujifilm Instax Mini LiPlay presteert uitzonderlijk goed en verraste me eigenlijk met enkele van zijn slimme en creatieve functies.

Er is een stevige betrouwbaarheid die wordt geleverd met het Instax-assortiment.  Hun doel en concept zijn heel eenvoudig – maak leuke kleine afbeeldingen en heb onmiddellijke bevrediging met een afgedrukte afbeelding.  Dat is wat me aantrok in de instant filmcamera’s die ik als kind heb meegemaakt.

Het is belangrijk op te merken dat de Mini LiPlay niet is gebouwd om een goed presterende camera te zijn. Snelheid en verwerking zijn geen belangrijke overwegingen voor de aankoop van een dergelijk product.

Het is ontworpen en gemaakt om een leuk product dat verrassende resultaten oplevert, en daarin heeft de Instax Mini LiPlay de verwachtingen overtroffen.

Andere handige functies

Fuji Instax remote shooting

Fujifilm Instax Mini LiPlay App op iPhone Xs

Gezien het feit dat de Fujifilm Instax Mini LiPlay is gericht op een jeugdmarkt, laten alle advertenties en boxart voor dit product zien dat jonge vrouwen het geweldig hebben met kleine groepen mensen. Het is eerlijk om te zeggen dat dit product perfect is afgestemd op die demografie.

Tijdens het schrijven van deze review van de Instax Mini LiPlay vond mijn 17-jarige dochter de camera en werd er op slag verliefd op.

Om de gebruikerservaring verder te verbeteren, zit deze camera boordevol extra functies om de gebruikerservaring te verbeteren.

De belangrijkste kenmerken is dat de camera een bijbehorende app beschikbaar heeft voor smartphones. Met de Mini LiPlay-app kunt u rechtstreeks verbinding maken met de camera.

Van daaruit kunt u de app gebruiken om de camera te bedienen voor opnamen op afstand.  Als je een groepsfoto wilt maken en wilt worden opgenomen, kun je de camera op een plat oppervlak plaatsen en in de opname komen. Activeer vervolgens de camera vanuit de Mini LiPlay-app.

Foto’s gemaakt in de Fujifilm Instax Mini LiPlay print direct en volledig ontwikkelen zich in een paar minuten

Verder kan de Mini LiPlay-camera fungeren als een printer voor afbeeldingen te verzenden vanaf uw smartphone bestaande beeldbank, via de Mini LiPlay-app.

Dus als je een geweldige foto op je telefoon hebt en een kopie ervan op je koelkast wilt plakken, is het een eenvoudig en snel proces om die foto af te drukken.

Een andere waardige vermelding van de Mini LiPlay-app is dat deze kan worden gebruikt om de drie sneltoetsen aan de zijkant van de Mini LiPlay aan te passen. Deze snelkoppelingen kunnen worden gebruikt om een van de zes toe te voegen creatieve filters voordat u fotografeert, en een van de 30 creatieve frames voor de afbeelding voor of na het maken van de opname.

De Fujifilm Instax Mini LiPlay wordt geleverd met een kleine hoeveelheid ingebouwd geheugen waarmee ongeveer 45 beelden op de camera kunnen worden opgeslagen.  Het geheugen kan eenvoudig worden uitgebreid door een microSD-kaart toe te voegen via de sleuf aan de zijkant van de camera. Afbeeldingen kunnen worden geselecteerd verwijderd of het volledige volume kan uit het geheugen worden verwijderd.

Een van de gekste functies van de Mini LiPlay is de mogelijkheid om geluid opnemen. Dat klinkt misschien gek als je geneigd bent je af te vragen waarom een filmfotografiecamera geluid aan een beeld moet toevoegen. Of je kunt zelfs vragen hoe dat mogelijk is.

De Mini LiPlay heeft een ingenieuze functie waarbij je een korte soundbite aan een foto kunt toevoegen terwijl je de foto maakt of nadat je deze al hebt gemaakt.

De camera print dan een QR-code in de hoek van de afbeelding.  Met een QR-codelezer op een smartphone kan de ontvanger van die afgedrukte afbeelding de code scannen en een geluidsbericht van 10 seconden krijgen!

Met de QR-codelezer kan audio worden afgespeeld op een smartphone.

Waar voor je geld

Gezien het feit dat de Fujifilm Instax Mini LiPlay op de markt wordt gebracht bij jongvolwassenen, is de verkoopprijs eerlijk en betaalbaar, vooral gezien het volledige scala aan zeer wenselijke functies voor die markt.

Voor ongeveer $ 220 is de Mini LiPLay perfect geplaatst in de middelste prijsstelling voor het Fujifilm Instax-assortiment.

Ik heb altijd gevonden dat de grootste kostenoverweging voor de aanschaf van een Fujifilm Instax camera de film. Fujifilm Instax film wordt geleverd in een verpakking van tien vellen om tien afgedrukte afbeeldingen te maken.

In het verleden waren Fujifilm Instax-camera’s geen digitale hybrides, dus wat je fotografeerde, werd altijd afgedrukt, wat er ook gebeurde. Nu kunt u tenminste met de Mini LiPLay selecteren welke afbeeldingen u echt wilt afdrukken om afdrukafval te minimaliseren.

Bij de aanschaf van folie voor de Instax zou ik aanraden om op zoek te gaan naar bulkverpakkingen zoals dit Film Value Pack van 60. Ze zullen veel goedkoper per vel op de lange termijn dan alleen het kopen van een doos per keer.

Het is ook belangrijk om alle accessoires in de gaten te houden die beschikbaar zijn voor het Fujifilm Instax-assortiment. Er is een breed scala aan verschillende films met gekleurde en thematische frames. Er is ook een pak Fujifilm Instax-film dat monochroom is met een zwart frame, zoals dit.

Als je op zoek bent naar originele fotografiecadeaus, of zelfs om er zelf een op te halen, is de Mini LiPlay een geweldig klein product.

Controleer de huidige prijs

Fujifilm Instax Mini LiPlay Review | Conclusie

Ik vond het erg leuk om alle eigenzinnige instellingen op de Fujifilm Instax Mini LiPlay te leren kennen en ermee te spelen.

Ik heb een paar echt vreselijke selfies gemaakt waarvan je ze nooit zult zien. Ik heb ook een aantal leuke foto’s gemaakt in huis.

Verder vond ik het leuk om een aantal van mijn afbeeldingen van mijn smartphone te kunnen selecteren en ze rechtstreeks via de Mini LiPlay-app af te drukken.

Bij de Mini LiPlay draait alles om de fun factor en het documenteren van geweldige herinneringen. Het is ontworpen voor een demografie met een serieuze reeks sociale behoeften en verwachtingen en de Fujifilm Instax Mini LiPLay voldoet zeker aan die behoeften … zo erg zelfs dat ik er nu een moet kopen voor mijn dochter!

DSCF6654

Fujifilm Instax Mini LiPlay

Hybride digitale/instant camera die zowel functioneel als leuk is, met een unieke audiofunctie.

Controleer de huidige prijs