Jeremy Haren

Ik ben een redactionele en trouwfotograaf gevestigd in Atlanta, GA.

Ik werk al 20 jaar als fotograaf. Ik werd verliefd op fotografie op de lagere school toen mijn leraar me zijn Nikon F2 leende en ik schoot diafilm.

Camera

Leica M10 – Ik hou van de bestanden van deze Leica body – ze doen me denken aan Kodachrome 64. De eenvoud van de besturing en body doen me denken aan mijn oude M6.

Leica M9 – Ik hou echt van de bestanden van deze Leica Gem. De CCD-sensor is echt filmachtig; wanneer je veel licht hebt zijn de vijlen romig en de tonen mooi!

Leica Q – De sensor in dit lichaam heeft ongeveer 12 stops aan informatie, wat fenomenaal is. Ik fotografeer het altijd full frame en de bestanden hebben zoveel details in zich.

Lenzen

Leica Noctilux M 50mm f/95 – Deze lens kan praktisch zien in het donker en is buitengewoon wanneer het wijd open wordt geschoten.

Leica Summilux 35 f/1.4 – Een van Leica’s scherpste lenzen en een perfect perspectief voor veel van het redactionele werk dat ik doe.

Leica Macro Elmar 90mm f/4– Ik hou van deze lens omdat je hem kunt gebruiken als een macro of een telefoto.

Diana – Ik hou van filmen met deze camera: de lichtlekken en de lukraakheid van de beelden lenen zich voor unieke beelden.

Zak

Filson Magnum tote – Ik ben dol op deze tas omdat hij waterdicht, lichtgewicht en veel zakken heeft.

Ander

Ik hou van Ambachtsman en Kunstenaar bandjes omdat ze zeer goed gemaakt en comfortabel zijn.

B+W filters, UV en Closeup – Beste filters naar mijn mening.

Ik heb ook een Shinola-monogramjournaal bij me om belichting en andere notities vast te leggen.

Leica Visoflex type 020 – Een must bij het fotograferen van de Noctilux wijd open.

Ik heb fotografie geleerd met behulp van film, dus mijn presets zijn gebaseerd op dezelfde ingangen die ik gebruik wanneer ik mijn film scan.

Ik geloof dat het leveren van tijdloze beelden aan mijn klanten zuiverheid vereist en niet het photoshoppen en overbewerken van bestanden. De trend van gisteren was om bestanden te overbelichten en alle blanken te verliezen; de trend van vandaag is om te onderbelichten en beelden donker en humeurig te maken – geen van beide zijn fotografisch correct.

De trends zullen komen en gaan, maar tijdloosheid vereist zuiverheid en niet het volgen van de nieuwste verwerkingstrends.

Een Cartier-Bresson, Erwitt of een Koudelka beeld blijft trouw aan fotografische normen en blijft dus tijdloos.

www.harwellphotography.com | @harwellphoto

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer