Fujifilm Instax SQ20 Recensie

Met de release van de Fujifilm Instax SQ20 eind 2018 werd het instant printing cameraspel voorgoed veranderd.

Deze unieke digitale hybride instant filmcamera biedt fotografen een breed scala aan creatieve vaardigheden, evenals de nieuwe optie om in staat te zijn om kies wat u wilt afdrukken.

(Hiervoor bood de SQ6 een puur analoge opname-ervaring, wat betekent dat wat je hebt geschoten, is wat je hebt afgedrukt – er waren geen opties om afbeeldingen te bekijken of wijzigingen aan te brengen voorafgaand aan het afdrukken.)

DscF7075
Fujifilm Instax SQ20

Superfunctioneel en leuk digitaal/instant hybride waarmee u uw afbeeldingen kunt bewerken voordat u afdrukt.

Controleer de huidige prijs

Daarnaast schiet de Fujifilm Instax SQ20 met Instax Square film die grotere prints levert dan de traditionele Fujifilm Instax Mini films.

Het kan vastleggen heldere en scherpe beelden, gebruik een aantal postproductietools om ze uniek te maken en druk ze vervolgens direct af.

Deze afdrukken ontwikkelen zich in een paar minuten en maken het mogelijk om afbeeldingen te gebruiken in projecten, te delen met vrienden en familie of gewoon te bewaren om de koelkastdeur te vullen met herinneringen.

Ongeacht het doel van het gebruik van de Instax SQ20, het is een product dat geschikt voor elke gebruiker ongeacht de fotografische vaardigheden – het is ook een goede eerste camera voor een kind.

Veel dank aan Instax Australië voor het leveren van de review unit.

Fujifilm Instax SQ20 Technische Gegevens

Pros

 • Strak design en vorm
 • Uitstekende beeldkwaliteit en prestaties bij weinig licht
 • Uitgebreid scala aan creatieve opnamemodi en filters
 • Video op een instant camera
 • Opties voor het bewerken van foto’s voorafgaand aan het afdrukken
Tegens

 • Ik kan er geen enkele vinden
Controleer de huidige prijs
 • 1/5″ CMOS Sensor met 1920 x 1920 effectieve pixels
 • Ingebouwd geheugen & MicroSD geheugenkaart
 • Vast als 33,4 mm (equivalent in 35 mm-formaat) met F/2.4
 • Belichtingsregeling -2,0 tot +2,0 in stappen van 1/3
 • Zelfontspanner 10 seconden / 2 seconden
 • 119 mm x 50 mm x 127 mm (4,7″ x 2″ x 5″)
 • 390 g/13,8 oz. (exclusief filmverpakking en geheugenkaart)
 • 4x digitale zoom

Bouw &uiterlijk

Close-up van de Fujifilm Instax SQ20

De Fujifilm Instax SQ20 heeft een strak en stijlvol design met een geweldige ergonomie.

Naar mijn mening is de Fujifilm Instax SQ20 een van de best uitziende Instax camera’s die Fujifilm heeft geproduceerd.

Ongeacht de hoek die u kiest om naar de Fujifilm Instax SQ20 te kijken, hij heeft een zacht en vloeiend ontwerp dat zowel aantrekkelijk als modern is. Het smeekt om opgepakt, vastgehouden en doodgeschoten te worden.

Bij 440gm (15.5oz) met de filmcartridge vol, heeft de camera een mooi stevig gewicht in handen van de gebruiker. De build zelf is allemaal plastic, maar het voelt op geen enkele manier als een dun materiaal.

In feite voelt de SQ20 echt heel solide aan, van de dubbele duimsteunen aan de achterkant tot de uitklapbare deur die toegang biedt tot de MicroSD- en USB-mini-verbindingspoort.

De algehele vorm van de camera is die van een zacht vierkant met de voor- en achterkant met de meest prominente kenmerken.

Aan de voorkant van deze Instax bevindt zich een groot verzonken cirkelvormig gebied dat de digitale zoombesturingsgids en de lens omringt. Door de cirkelvormige bedieningsgeleider te draaien, kunt u overschakelen van een groothoekperspectief (het standaard 33,4 mm full-frame equivalent) naar een telezoomperspectief.

In het midden van deze bedieningsknop bevindt zich het objectief zelf en natuurlijk zou geen Fujifilm Instax Camera compleet zijn zonder de bolle selfiespiegel naast het objectief.

Het midden van de Instax SQ20 is een flitser – deze camera heeft echter geen optische zoeker als gevolg van het LCD-scherm aan de achterzijde.

Aan elke kant van het verzonken cirkelvormige gebied zijn er Twee ontspanknopen thin het begin merkte ik het niet eens totdat ik per ongeluk een foto maakte.

De reden voor het hebben van twee sluiterknoppen is om maak rechts- of linkshandig fotograferen mogelijk evenals voor comfortabelere selfie-opnamen met beide handen.

De achterkant van deze camera is het zakelijke einde omdat het beschikt over een 2,7 “, 230K-dot LCD-scherm dat wordt gebruikt als de elektronische zoeker, testscherm voor het bewerken van afbeeldingen en ook voor alle menufuncties.

Het scherm is helder, zelfs in heldere omstandigheden en met een handige zoomfunctie kunt u een voorbeeld van uw afbeelding op grotere schaal bekijken of zelfs bijsnijden voordat u afdrukt – deze is hoog en in het midden op de uitklapbare deur gemonteerd waarmee u de Fujifilm Instax Square-filmcartridge kunt installeren en verwijderen.

De onderste helft van de achterkant van de camera is gewijd aan een cirkelvormige reeks bedieningselementen.

De eerste is een schakelaar met drie stations die van Uit naar Beweging gaat (voor het opnemen van korte videoclips van 15 seconden) en vervolgens naar Foto voor het vastleggen van stilstaande beelden. Dit is goed ontworpen met een solide klik op elke locatie.

Daaronder zit een ring van zes gelijkwaardige bedieningsknoppen voor verschillende camera-instellingen en -functies. Daarbinnen bevindt zich een cirkelvormig instelwiel dat vrij ronddraait om toegang te krijgen tot menufuncties en opnamestijlen.

Ten slotte, daarbinnen, is een grote ronde Menu / OK-knop die een geruststellende klik geeft wanneer erop wordt gedrukt.

Deze combinatie van het scherm en de ronde menu-instellingen geeft de Fujifilm Instax SQ20 de algehele uitstraling van een zeer modern product ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd.

Ergonomie & Handling

Fujifilm SQ20 LCD scherm

Het LCD-scherm van de Fujifilm Instax SQ20 neemt de plaats in van een zoeker en maakt het ook mogelijk om foto’s te bekijken voorafgaand aan het afdrukken.

Fujifilm heeft veel aandacht besteed aan de ergonomie van de Fujifilm Instax SQ20.

Om de camera in beide handen te houden is comfortabel dankzij het slimme gebruik van de verzonken ring aan de voorkant van de camera en de gegoten duimsteunen aan de achterkant.

Hoewel de grote verzonken ring in eerste instantie meer een ontwerpelement lijkt te zijn, is het perfect om twee of drie vingers in te laten rusten om je algehele grip te versterken.

Dit werkt voor links- en rechtshandig schieten, iets waar niet veel camera’s rekening mee houden.

Hetzelfde kan gezegd worden voor de twee sluiterknoppen die perfect uitgelijnd voor je wijsvinger om tegen te rusten en te drukken om een shot te maken… en gezien de greep met twee handen, kunt u de camera vol vertrouwen in de ene hand houden terwijl u met de andere hand toegang krijgt tot de menuknoppen.

De ronde reeks functieknoppen aan de achterkant van de SQ20 is slim ontworpen om gemakkelijke toegang en gebruik te garanderen.

De Off/Motion/Photo slide heeft precies de juiste hoeveelheid weerstand en klikt vol vertrouwen op zijn plaats. Deze schuifregelaar heeft een geribbelde textuur voor meer controle en nauwkeurigheid bij het maken van een selectie.

De zes functieknoppen die een ring vormen zijn Filter, Helderheid, Afdrukken, Terug, Afspelen en Vignet. Het binnenste ronde instelwiel heeft een geribbelde textuur en laat de draaiknop draaien om door menu’s te bewegen.

Het is ook weer in vier richtingen klikbaar, waardoor de verdere stroom van menu’s en het afspelen van afbeeldingen mogelijk is. De menu / OK-knop zit hierin.

Dankzij de lay-out van de functieknoppen en instelwielen is het navigeren door zowel het setup- als het hoofdmenu gemakkelijk en natuurlijk te volgen.

Focus prestaties

Fujifilm instant foto's

Foto’s gemaakt op de Fujifilm Instax SQ20 bij 2x en daarna 4x zoom.

De Fujifilm Instax SQ20 is erg snel scherp te stellen bij zowel fel als weinig licht. De camera jaagt heel weinig op scherpstelling en wanneer de focus is bereikt, maakt hij een klein geluid, gevolgd door een groen vierkantje dat op het LCD-scherm verschijnt.

Als de scherpstelling niet wordt bereikt, bijvoorbeeld wanneer een object te dichtbij is, gebruikt de camera de flitser als laatste poging om het gebied te markeren en verschijnt er vervolgens een rood vierkantje op het scherm.

De scherpstelprestaties zijn ook even sterk bij gebruik van de digitale zoomfunctie van de camera. Wanneer de camera echter volledig is uitgezoomd, is deze veel meer merkbaar dan wanneer deze zich in de vaste groothoek bevindt.

De minimale scherpstelafstand voor deze Instax is ongeveer 10cm en dit zorgt voor geweldige close-up opnames.

Prestaties bij weinig licht

Dit is een gebied dat indruk op me maakte met deze camera. Instant filmcamera’s zijn traditioneel niet erg capabel bij weinig licht, maar deze verraste me.

Na veel verschillende Fujifilm Instax camera’s te hebben getest, heb ik kan vol vertrouwen zeggen dat de Fujifilm Instax SQ20 het beste presteert bij weinig licht. Het heeft een Auto ISO-bereik van 100 – 1600, wat opnieuw het beste bereik is dat wordt aangeboden in een camera van deze stijl.

De camera beschikt ook over een belichtingscompensatieregeling met -2,0 tot +2,0 in stappen van 1/3.

De laatste extra ondersteuning voor opnamen bij weinig licht is de ingebouwde flitser die kan worden ingesteld op: (i) ‘automatisch vuren’ afhankelijk van de lichtomstandigheden; (ii) gedwongen om elke keer te schieten, ; (iii) onderdrukt om überhaupt een flitsbrand te voorkomen.

In combinatie met de Auto ISO en de Belichtingscompensatie kan deze camera bij weinig licht behoorlijk goed presteren.

De beelden die onder dergelijke omstandigheden worden gemaakt, zullen natuurlijk variëren, maar de kansen om een geweldige foto te maken zijn veel beter.

Beeldkwaliteit

De Fujifilm Instax SQ20 fotografeert en print beelden met een hoog detailniveau en scherpte.

De beelden geproduceerd door de Fujifilm Instax SQ20 zijn van geweldige kwaliteit, hoewel natuurlijk correcte belichting de sleutel is tot succesvolle opnamen.

De beelden zijn helder en helder en, in tegenstelling tot andere instant filmcamera’s, zal een beeld zeer zelden worden beïnvloed door camerabewegingen.

Ik heb deze camera getest op een reeks verschillende onderwerpen en elke keer was ik echt onder de indruk en tevreden met de resultaten.

Zelfs beelden die zijn vastgelegd met de 4x digitale zoom produceren mooie, duidelijke resultaten die slechts licht worden aangetast door de zoomfunctie. Door een object op ongeveer 10cm afstand te fotograferen, kon ik een goede hoeveelheid detail, helderheid en contrast vastleggen.

Een van de geweldige functies van de Instax SQ20 is dat u deze via een USB-verbinding op een computer kunt aansluiten en de afbeeldingen rechtstreeks naar uw computer kunt downloaden. Dit opent de mogelijkheid voor verdere postproductiebewerking om kleur, scherpte, enz. Te verbeteren.

Dit is een briljante toevoeging aan het Instax-assortiment en zorgt voor een geheel nieuw niveau van creativiteit. Het kunnen bewerken van uw instant filmafbeeldingen op Lightroom of een andere afbeeldingseditor is erg leuk, om nog maar te zwijgen van uniek.

Deze foto is gemaakt op de Fujifilm Instax SQ20, geïmporteerd in Lightroom en bewerkt.

Algemene prestaties

Over het algemeen is deze Fujifilm Square Instax een fantastische camera met een enorme hoeveelheid bruikbaarheid als gevolg van het scala aan opname- en afdrukopties.

De mogelijkheid om alle opnamen te bekijken en zelfs filters toe te passen voordat u afdrukt, zorgt ervoor dat u geen afdrukken verspilt aan opnamen die niet de moeite waard zijn om te bewaren.

De camera werkt ongelooflijk goed, vooral dankzij zijn verbeterde prestaties bij weinig licht en de mogelijkheid om duidelijke en gedetailleerde beelden te maken in alle omstandigheden.

Zelfs zonder een aparte MicroSD-kaart aan de camera toe te voegen, zorgt de Fujifilm Instax SQ20 er nog steeds voor dat ongeveer 50 afbeeldingen in de fotomodus of 30 seconden video in de bewegingsmodus worden opgeslagen in het ingebouwde geheugen.

Samen met de oplaadbare batterij is deze Instax echt direct uit de doos te gebruiken zonder andere accessoires.

Andere handige functies

De Fujifilm Instax SQ20 is een van de meest boordevol functies Instax camera’s beschikbaar. Beginnend met de opnamemodi, heeft deze camera een standaard opnamemodus voor het vastleggen van alledaagse beelden. Dit is veruit de meest voorkomende opnamemodus en is de standaard bij het inschakelen van de camera.

Deze Instax biedt ook een Bulb Mode die gebruikt kan worden voor opnamen met lange belichtingstijd ’s nachts. De camera zou op zijn basis moeten staan omdat deze geen schroefbevestiging voor statieven bevat. Er is ook een Dubbele belichtingsoptie, waarbij u twee afbeeldingen op creatieve wijze kunt overlappen op één afdruk.

Een andere creatieve optie is Gesplitste modus waar u meerdere afbeeldingen kunt maken en deze in verschillende secties op één afdruk kunt plaatsen.

U kunt de afdruk bijvoorbeeld verticaal in tweeën splitsen en twee afbeeldingen naast elkaar hebben. Er zijn andere Split-opties, waaronder het verdelen van de afdruk in derden, kwartalen en zelfs negen secties.

In Collage-modus, kunt u een aantal afbeeldingen maken en deze toevoegen aan vooraf bepaalde frames met afbeeldingen die elkaar overlappen.  Dit is een geweldige manier om veel afbeeldingen op één afdruk te krijgen – opnieuw besparend op het aantal afdrukken dat u daadwerkelijk moet maken.

De definitieve opnamemodus is beschikbaar wanneer de camera is ingesteld op de Bewegingsinstelling waar korte video’s van 15 seconden kunnen worden vastgelegd.

Verrast om een videofunctie te zien op eenn Instax camera? Er zit een genie achter deze waanzin, want met de Fujifilm Instax SQ20 kun je individuele frames selecteren uit de video om af te drukken.

Verder kunt u een collage maken van een video omdat de camera vier verschillende foto’s kan maken met slechts één klik op de sluiterknop. U kunt een tijdsverschil tussen elk frame instellen van 0,2 tot 2,0 seconden.

Een waardige laatste vermelding voor deze Instax is dat er naast alle bovenstaande opnamemodi 11 verschillende creatieve filters zoals Sepia, Huidverheldering en gedeeltelijke kleur… die allemaal aan de afbeelding kunnen worden toegevoegd na het fotograferen en voor het afdrukken.

Test van de Fujifilm Instax SQ20

Voorbeeld van een collage gemaakt met Grab Mode. Geschoten met de videofunctie op de Fujifilm Instax SQ20.

Waar voor je geld

Ik heb al gezegd dat de Fujifilm Instax SQ20 waarschijnlijk de meest stijlvolle, goed presterende en veelzijdige Instax in het hele assortiment.

Fujifilm heeft echt veel in deze kleine camera gestopt – er is zoveel dat je hem kunt uitpakken en na een korte lading direct in je creatieve zone kunt komen.

Qua kosten zit deze Instax in de high end van de prijsklasse voor Fujifilm line-ups.

Voor de prijs krijgt u echter de het beste van het beste dat Fujifilm te bieden heeft. Alle decennia van filmonderzoek, cameraproductie en Instax-technologie komen samen in deze camera.

De Fujifilm Instax SQ20 is echt een geweldige camera en ik denk dat het elke cent waard is voor iedereen die een creatieve manier wil hebben om direct te fotograferen en af te drukken.

Een van de belangrijkste overwegingen bij de aanschaf van een Fujifilm Instax camera zijn de kosten van de printcartridges.

De Fujifilm Instax Square-film is verkrijgbaar voor ongeveer US $ 12 voor een enkele cartridge van 10 afdrukken. Sommige retailers bieden ook een dubbel pakket van 20 afdrukken met een kleine korting, waardoor de kosten per afdruk een beetje dalen.

Het mooie van een digitale hybride camera zoals de SQ20 is echter dat je niet elke opname die je maakt hoeft af te drukken.

U kunt selectief zijn in de opnamen die u afdrukt en de tijd nemen om te bekijken, bij te snijden, een filter toe te passen en de belichting te verbeteren voordat u zelfs maar op de afdrukknop drukt.

Controleer de huidige prijs

Fujifilm Instax SQ20 Review | Conclusie

Het is ongelooflijk moeilijk om de Fujifilm Instax SQ20 te bekritiseren, omdat hij zo bekwaam is in wat hij doet, dat hij het creatieve proces van het maken van een foto en het zien van je onmiddellijke resultaten leuk en plezierig maakt.

Iedereen kan deze camera oppakken en er geweldige foto’s mee maken… en als je iets verprutst, kun je altijd je foto’s wissen en opnieuw beginnen zonder een enkele afbeelding af te drukken.

Elk stukje van deze camera, van ontwerp en comfort tot de bruikbaarheid van het menusysteem, is zorgvuldig gepland en uitgevoerd om een winnend product te leveren.

Fujifilm heeft echt alles uit de kast gehaald om hun cumulatieve kennis en ervaring in de fotografische industrie samen te brengen om deze camera op de markt te brengen.

Als een first time shooter of een ervaren shooter op zoek naar een project, is de Fujifilm Instax SQ20 een must-have toevoeging aan ieders kit of set knutselgereedschappen.

DscF7075
Fujifilm Instax SQ20

Superfunctioneel en leuk digitaal/instant hybride waarmee u uw afbeeldingen kunt bewerken voordat u afdrukt.

Controleer de huidige prijs