Natalie Thomassen

FacebookPinterestDelen

Hoi Shotkit! Het is zo opwindend om de kans te krijgen om mijn verhaal, mijn liefde voor fotografie en natuurlijk mijn uitrusting te delen en hoe ik het gebruik in mijn dagelijks leven als professionele fotograaf!

Ik ben een commerciële fotograaf uit Los Angeles. Ik fotografeer voornamelijk productfotografie, maar ik fotografeer consequent alle genres van fotografie voor mijn klanten, van e-commerce tot interieurs tot lifestyle.

In tegenstelling tot veel andere fotografen, had ik niet de ambitie om op jonge leeftijd een professionele fotograaf te worden of zelfs maar te stoeien met de gedachte dat het een hobby was.

Ik nam mijn eerste fotografieles slechts 4 jaar geleden tijdens mijn tweede jaar van de universiteit. Ik was in die tijd een grafische communicatie major en het beginnen met fotografie was toevallig een vereiste klas.

Zoals je kunt raden, vond ik het geweldig! Ik besloot dat ik fulltime fotografie wilde volgen.

Ik stapte over naar de Appalachian State University in de bergen van West-North Carolina, waarvan bekend was dat het een geweldig uitgebreid commercieel fotografieprogramma had.

Toen ik mijn fotografiereis bij App State begon, had ik alleen een cropsensor Canon Rebel T3i met twee kitlenzen. Een jaar lang gebruikte ik de heck uit die camera en huurde ik apparatuur van het verhuurprogramma van de geweldige fotografieafdeling.

Uiteindelijk werd ik moe van het huren en kocht ik uiteindelijk mijn eigen full sensor camera (mijn Canon 5D Mark III) het volgende jaar.

Voordat ik afstudeerde, kocht ik een Dynalite stroboscoopverlichtingskit van een van mijn professoren. Het omvatte drie Dynalite 2040 2.000 watt / sec flitskoppen, een Dynalite UNI400JR monolamp, een Dynalite 1000xr en 1000xl power pack, 4 pocket wizards, roosters, een reflector en een Chimera Super Pro Plus M softbox.

Gek genoeg heb ik er pas een heel jaar na mijn afstuderen iets van gebruikt.

In dat jaar werkte ik bij een commerciële fotostudio in Greensboro, North Carolina, waar ik interieurs fotografeerde voor verschillende meubelbedrijven. Toen besloot ik dat ik mezelf verder wilde pushen en wilde werken aan mijn langetermijndoelen en dromen als fotograaf.

Ik ben begin januari 2019 naar Los Angeles verhuisd. In het begin ging ik op zoek naar studio’s om in te werken, maar toen zei ik vergeet het – ik ga hard werken en doen waarvoor ik hier kwam.

Vanaf dat moment werk ik als een volledig freelance fotograaf vanuit mijn in-home studio. Ik houd mijn Canon 5D Mark III thuis stil en fotografeer vastgebonden aan Capture One op mijn MacBook Pro voor al mijn productshoots.

Mijn Dynalite verlichtingskit wordt ook dagelijks gebruikt. En hoewel ik maar één softbox heb, merk ik dat het me creatiever maakt als fotograaf – een echte visuele probleemoplosser.

Soms gebruik ik het diffusiepaneel van mijn Selens 5-in-1 Reflector als extra softbox en blok en reflecteer licht met zwart-witte schuimkernplaten. Ik gebruik ook wit inpakpapier voor diffusie en aluminiumfolie om snoots te maken.

Zolang ik in staat ben om de resultaten te creëren die ik wil, ben ik blij met het wachten met het upgraden van mijn uitrusting totdat mijn bedrijf uitbreidt en ik in staat ben om een echte studio te hebben.

Naast verlichting heb ik onlangs een Canon EOS R toegevoegd. naar mijn collectie voor vrijwel al het andere dat ik fotografeer. Ik hou van de snelle, automatische oogdetectie voor portretten en de mogelijkheid om mijn uiteindelijke belichting in realtime door de lens te zien.

Ik heb ook een Photek digitale vuurtoren (niet getoond) die ik gebruik voor e-commerce shots van kleine producten.

Adobe Photoshop is altijd mijn go-to voor bewerking, maar soms gebruik ik Adobe Lightroom voor shoots met een groot aantal afbeeldingen om te organiseren.

Mijn favoriete lenzen om te gebruiken zijn mijn Sigma Art 35mm f/1.4 en Tamron 28-75mm f/2.8. Ik heb ook een Canon 85mm f/1.8 en Canon 50mm f/1.8.

Uiteindelijk wil ik upgraden naar alle rode lijn lenzen maar voor nu werken ze prima terwijl ik bouw en groei!

Ik hoop dat ik andere fotografen kan inspireren met mijn verhaal en anderen kan aanmoedigen om hun dromen te volgen – groot of klein. Ik weet dat fotografie een dure carrière is om op te bouwen, maar je hoeft niet meteen de beste uitrusting te kopen om in staat zijn om professioneel werk te produceren.

Wees niet bang om creatief te worden met de uitrusting die je al hebt en deze aan te passen met alledaagse dingen om je heen.

Wees een echte visuele probleemoplosser!

www.nataliethomasphoto.com | @nataliethomasphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer