Wotancraft Nomad Travel Camera Rugzak Review

Het mooie van schrijven voor Shotkit is dat ik cameratassen van veel merken mag uitproberen (en ik heb een beetje een tasjesfetisj).

Het nadeel is dat mijn camerataskast er al uitziet als de schoenenkast van Taylor Swift, en ik begeef me al op dun ijs nadat ik mijn vrouw suggereerde dat haar trouwjurk waardevolle ruimte in beslag nam die voor meer tassen kon worden gebruikt.

Mijn tasfetisj terzijde, af en toe krijgen we iets toegestuurd dat nog niet is uitgebracht, en dat is cool. Dit is een van die gelegenheden, en het is voor een merk waar ik al heel lang mijn oog op heb laten vallen: Wotancraft, met hun nieuw uitgebrachte Wotancraft Trooper reiscamerarugzak.

Tas Review
Wotancraft Nomade

Origineel ontwerp en uiterlijk. Functioneel, lichtgewicht, duurzaam en een waar genot om te gebruiken.

Controleer de huidige prijs

Wotancraft heeft een reputatie opgebouwd voor de hoge kwaliteit en unieke styling van hun tassen. Als gevolg hiervan hebben ze veel merkadvocaten gevonden in de fotografiegemeenschap. Het is niet moeilijk om te zien waarom – hun tassen zijn geweldig.

Zoals je je kunt voorstellen, zijn onuitgebrachte camerarugzakrecensies niet helemaal de mantel en dolk dingen zoals een James Bond-film. Ik probeerde rond te hangen op locaties waar fotografen vaak in de hoop dat ik de “Als ik het je zou vertellen, zou ik je moeten vermoorden” lijn. Helaas had ik geen aanbeten.

Het probleem met een fotografietas die er niet uitziet als een fotografietas, is zelfs als je met fotografen omgaat, geen van hen weet dat je een fotografietas draagt.

Inhoudsopgave

Wotancraft Nomad 25L Travel Backpack Technische Gegevens

Wotancraft nomad beoordeling

Bekijk meer beoordelingen

 • 15L gewatteerd hoofdvak (trapeziumbodem)
 • Breedte 10,6 “(27cm) x Diepte 5,31” (13,5 cm) x Hoogte 16,54 “(42cm)
 • Verstelbare verdelers voor de camera gemonteerd op handheld statief / GorillaPod
 • 5L uitbreidbare rolltop, niet-gewatteerd, uitgebreide hoogte 7,5 ” (19cm)
 • Uit te breiden vanuit het gewatteerde compartiment, waardoor flexibele opslag van kleding en reisartikelen mogelijk is
 • 13-inch laptopvak – Geschikt voor een 15-inch Macbook Pro
 • 5L frontale opbergruimte, niet-gewatteerd
 • Verborgen linker &rechter “wing” zakken 12,6″ x 6,7″ (32 x 17 cm)
 • Verborgen paspoort/portemonnee zakken (aan weerszijden)
 • Bagagestuursleuf (midden achterin)
 • Molle riem lussen
 • Linker & rechter schouderband: 4 verticale lussen aan elke kant
 • Linker opening deksel: 8 verticale lussen
 • Rechter openend deksel: 3 verticale lussen
 • Borstband (borstband)
 • Gewicht ± 3,75 pond (1,7 kg)
 • Verkrijgbaar in Charcoal Black Canvas of Olive Green
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

Wegen? Waar we naartoe gaan, hebben we geen wegen nodig.

Veel merken maken cameratassen die er allemaal uitzien alsof ze met dezelfde ontwerper uit dezelfde fabriek zijn gerold. Als gevolg hiervan zijn er een groot deel van de tassen op de markt waar je het logo gewoon kunt ruilen, en niemand zou het verschil merken.

Wotancraft heeft geweldig werk verricht door zich te onderscheiden. Ze produceren een mix van stijlen met verschillende die de militaire / apocalyptische stijl volgen.

Hoewel de styling van de Wotancraft Nomad niet naar ieders zin zal zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het een reisrugzak is. Dat betekent dat je niet wilt dat de tas opvalt en je wilt niet dat hij eruitziet als een cameratas.

Ik denk dat deze tas dat met succes bereikt. Fotografie-uitrusting is altijd een hoog risico in het openbaar, zelfs in de veilige beslotenheid van een eerstewereldland.

Met een reisrugzak wil je iets opgaan in de huid, en dat lukt zeker.

De ritsen are weerbestendig en inclusief lederen lussen om te helpen bij het gemakkelijk openen en sluiten.

De Wotancraft Nomad rugzak is gemaakt van een lichtgewicht Cordura materiaal waarvan Wotancraft beweert dat het uniek is en vijf keer sterker dan gewaxt katoen.

Het is ontworpen om deze tas zo licht mogelijk te maken, met behoud van een goede kwaliteit constructie en duurzaamheid – vergelijkbaar met de Wotancraft Pilot rugzak.

Hoewel ik persoonlijk niet kan instaan voor de levensduur van de tas, kan ik zeggen dat de kwaliteit van vakmanschap zit in alles wat je met de tas ziet, en veel elementen die je niet ziet. Er is veel nagedacht over de Nomad.

Het is zichtbaar in de duurzaamheid van stiksels, of veel gevallen gestikt en gelijmd voor extra sterkte.

Het is de kwaliteit van de armaturen op de tas, inclusief de leren lussen op de ritsen alleen waar nodig.

Het is de achtervulling die uniek is, een schuimladderframe met hoge dichtheid om ervoor te zorgen dat u volledige ventilatie als je uren loopt.

Er zijn niet veel dingen om met de vinger naar te wijzen in termen van verbeteringen. De camouflageprint spreekt misschien niet iedereen aan, maar Wotancraft biedt ook een houtskoolzwarte versie die een meer commerciële uitstraling heeft.

Wotancraft biedt ook een 15L-versie die mogelijk meer geschikt is voor kleinere spiegelloze systemen zoals Fujifilm.

Uiterlijke kenmerken

De statiefbevestiging maakt gebruik van een gewatteerde wikkel die schoon is en zijn doel verhult wanneer het niet in gebruik is.

Wotancraft heeft veel van de uiterlijke kenmerken van de tas verborgen met behulp van zijkleppen die met magneten worden bevestigd. Dit zorgt ervoor dat ze plat tegen de zak blijven wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit lijkt een beproefde aanpak te zijn die ze gebruiken voor verschillende tassen in hun lijn.

Deze zijkleppen bieden ook extra opbergruimte, dus ze hebben geprobeerd de zaklijnen schoon te maken en tegelijkertijd de functierijk te maken.

De Wotancraft Nomad rugzak is het soort tas dat je 10 minuten nodig hebt om echt te trainen. Je tilt een klep op en zegt “leuk, flessenhouder”, om vervolgens terug te gaan en te beseffen dat er achter de flessenhouder een paspoortvak schuilgaat dat je niet hebt gezien.

Als rugzak heb je de conventionele achterbanden samen met een handvat aan de bovenkant en zijkant van de tas, wat handig is voor het hanteren.

Wotancraft heeft ook taille- en borstbeenbanden geleverd. Ik gebruik ze slechts af en toe buiten het reizen, dus het is geweldig dat Wotancraft snelle en eenvoudige manieren heeft geboden om ze te verwijderen.

Goede kwaliteit gespen met lijm en stiksels zorgen ervoor dat de Nomad lang meegaat.

De taillebanden bevatten ook een kleine opbergruimte met rits die geschikt is voor munten of kaarten. Ik merkte bij de taillebandjes dat er één aan de onderkant en één aan de bovenkant vastzit.

Ik weet niet zeker of dit die tailleband aan de ene kant een hoog risico geeft om verloren te gaan, dus het kan iets puur cosmetisch zijn.

Ik hou van de verborgen tasdrager lus in het midden van de rugzak, zodat je de tas aan een rollende tas kunt bevestigen.

Dit ontbreekt in de overgrote meerderheid van de camerarugzakken en het is geweldig om te zien dat iemand eindelijk een eenvoudige manier bedenkt om het op te nemen.

Ten slotte, als de opslag niet voldoende is, zijn er talloze riemlussen over de hele tas voor het bevestigen van extra objecten.

Interieur kenmerken

De tas biedt toegang aan de bovenkant tot het cameragedeelte. Extra opslagruimte kan achter de camerakubus worden geschoven.

Toegang tot het cameragedeelte is beschikbaar vanaf de bovenkant van de tas of aan weerszijden. Hoewel je vanaf alle drie toegang hebt tot de camerabody, heb je alleen lenstoegang via de zijtoegangspunten.

De cameraverdelers zijn van hoge kwaliteit en bieden meer dan voldoende bescherming.

In combinatie met de verdelers heeft Wotancraft een metalen frame in de vulling geleverd om het cameracompartiment te beschermen tegen zware stoten.

Ik denk dat het nuttig zou zijn geweest om een vorm van verwijderbare scheidingswand voor de bovenste toegang te hebben, omdat er gelegenheden zijn dat ik iets wil plaatsen zonder me zorgen te maken dat het in het cameravak gaat.

Onder de zijkleppen aan de achterkant vind je aan weerszijden één verborgen compartiment met ritssluiting. Deze zijn geschikt voor portemonnees en paspoorten, waarvan er één wordt ingesteld met opslag achter de waterfles.

De magneten houden de flappen gesloten aan de zijkant van de zak.

Het bovenste toegangspunt op de Nomad is een roll-top die ervoor zorgt dat u het volume kunt uitbreiden, wat nodig is voor reizigers die instelbare capaciteit nodig hebben tijdens verschillende levenscycli van hun reis.

Voor landschapsfotografen zult u blij zijn om een reis te zienod bijlage. Het is een rubberen wrap-around flap die aan de poot (en) wordt bevestigd en aan de zijkant, achterkant of voorkant wordt geklikt.

Het hebben van opbergruimte aan de voorkant voor een statief lijkt misschien een vreemde locatie; het is echter relevant voor reisgebruikers die een gimbal op een monopod aan de voorkant bevestigen.

Het is ook de moeite waard om op dit punt te vermelden dat de Wotancraft Nomad eigenlijk is ontworpen voor vloggers, die meestal snelle toegang nodig hebben tot gimbals en selfie-sticks, vaak met een actie- of compactcamera al bevestigd.

[Related: How to use a monopod | Best Travel Tripods]

Opslagcapaciteit

De Wotancraft Nomad Travel Backpack heeft een groot opbergvolume dankzij de uitbreidbare roltop.

Bij het ontwerpen van deze tas is het duidelijk dat Wotancraft probeerde rekening te houden met maximalisatie van de ruimte voor reizen maar nog steeds gericht op een minimalistische look, wat moeilijk te bereiken is.

Laten we als cameratas beginnen met de cameracapaciteit. De capaciteit van deze tas ligt op het grote formaat op 30L. De specificaties zeggen een body en vijf lenzen, dus laten we eens kijken wat dat betekent.

In een standaardconfiguratie hebt u een cameragedeelte (inclusief camera en lens) en ruimte voor vier extra lenzen. Het cameragedeelte is groot genoeg voor een full-frame camera en mid-size lens.

Het is groot genoeg voor een gegrepen camera, maar de opening is krap met een gegrepen camera, tenzij je een rij lenzen verwijdert. Wil je beide rijen lenzen behouden, blijf dan bij een ongrijpbare camera.

Het gebied aan de linkerkant draagt gemakkelijk een full-frame camera met een groot objectief zoals een Sigma Art 135mm f/1.8. De twee lenzen in de tas zijn een Sony 24mm f/1.4 en een Sigma ART 35mm f/1.2 om een indicatie van opslag te geven.

De lenscompartimenten zijn groot genoeg voor middelgrote full frame lenzen. Kleinere objectieven zoals de Batis 85mm f/1.8 vallen in het niet bij het compartiment.

Het compartiment is op vele manieren configureerbaar. Een lensrij kan worden verwijderd of de splitsing tussen lenzen kan worden aangepast om plaats te bieden aan één grote lens, twee middelgrote lenzen of een grote en een kleine lens.

Mijn standaardconfiguratie werd geleverd met de verdelers die uit het midden zijn geplaatst, wat ik leuk vind. Het laat je achter met grotere lenzen (zoals de Sigma 35mm f/1.2) aan de ene kant en kleinere lenzen (zoals de 55mm f/1.8) aan de andere kant. Met het op deze manier ingesteld, wil je meer weten aan welke kant je lenzen moet halen.

Het voordeel van deze tas komt echt van de oprolbare bovenkant waarmee je de opslag kunt uitbreiden wanneer dat nodig is. Ik kon 2 broeken, een trui en twee t-shirts toevoegen zonder mijn camera-opslag te beïnvloeden.

Gebruiksgemak/Comfort

De vulling aan de achterkant bevat een handige riem voor bevestiging aan het handvat van een grote koffer. Dit voorkomt dat je het de hele tijd op je rug moet dragen.

Voor een tas met zoveel uitbreidbare capaciteit is het gewicht extreem licht (1,7 kg), maar doet geen concessies aan comfort of kwaliteit, wat op zich al een uitstekende prestatie is.

Als ik zo’n tas test, vul ik hem graag tot de nok toe met pro glas en kijk ik hoe lang het duurt voordat je de lading gaat voelen. Ik had iets meer verwacht van een cameratas dan van een camera slecht. Mensen verwijzen naar een tas als een reistas om de eenvoudige reden dat reistassen de neiging hebben om de hele tijd te worden geladen.

De rugbanden zijn dik en breed en bieden uitstekend comfort voor zwaardere belastingen. De vulling aan de achterkant maakt gebruik van een uniek ontwerp dat een ladderframe bevat om luchtstroom mogelijk te maken terwijl u het draagt. Het is een van de beste ontwerpen die ik tot nu toe heb gezien.

Wotancraft heeft hard nagedacht over de bruikbaarheid met deze tas. De aanpassingen van de achterbanden hebben lussen om het gemakkelijk te maken om een duim erin te krijgen en deze aan te spannen.

Toegang tot het cameragedeelte van de tas terwijl deze aan uw zijde is, is een beetje uitdagend omdat het cameravak schuin is. Hoewel het op een gegrepen camera past, zal het moeilijk zijn om het in en uit te krijgen als u de zijtoegang gebruikt.

Waar voor je geld

Schoonheid en het beest… De BMW R Nine T Scrambler en de Wotancraft Nomad. Ik laat je beslissen welke dat is.

Geprijsd op ongeveer $ 300, is het geen verrassing dat Wotancraft is gericht op het premium einde van de markt.

Hoewel de prijzen aan de hoge kant kunnen zijn, is het redelijk voor de hoge kwaliteit van de tas.

Simpel gezegd, je krijgt waar je voor betaalt. Voor sommige potentiële kopers is dat misschien buiten bereik, maar voor degenen die bereid zijn de vraagprijs te betalen, wordt u beloond met een robuuste, stijlvolle en zeer bruikbare camerarugzak die als geen ander is.

Controleer de huidige prijs

Wotancraft Nomad Travel Backpack Beoordeling | Conclusie

Als de royale opslag niet genoeg is, zijn er overal lussen over de place om alles toe te voegen wat je nodig hebt.

Ik heb gewacht op de kans om mijn eerste Wotancraft te beoordelen, en om eerlijk te zijn, het heeft de hype waargemaakt. Simpel gezegd, de Nomad is een fantastische camera rugzak.

Met zoveel tassen blijf je denken “dit is geweldig, maar als het maar …”. Met deze specifieke tas zijn er maar heel weinig nadelen die opvallen, en veel van hen zijn zo klein dat het waarschijnlijk subjectieve problemen zijn.

Ik denk dat een van de indrukwekkende resultaten is dat Wotancraft erin geslaagd is om een reisrugzak met een brede reeks functies te combineren tot een eenvoudige schoon systeem dat het echte doel verhult, en dat is buitengewoon moeilijk te bereiken.

Als premium fabrikant zal de premium prijs ongetwijfeld een rol spelen voor potentiële kopers. Uiteindelijk komt dat neer op de doelmarkt en de kwaliteit die u krijgt.

Als je een reistas wilt en dit zit in je budget, koop hem dan gewoon. U zult niet teleurgesteld worden.

Tas Review
Wotancraft Nomade

Origineel ontwerp en uiterlijk. Functioneel, lichtgewicht, duurzaam en een waar genot om te gebruiken.

Controleer de huidige prijs