Foto Event Studio

Hallo uit Sicilië! Wij zijn Foto Event, een professionele trouwstudio gevestigd in Italië. Elf jaar geleden hebben we onze eerste bruiloft geschoten en nu zijn we hier, bruiloften in heel Europa fotograferen!

Foto Event is een team onder leiding van twee vrouwen, met onze echtgenoten als helpende handen. We doen alles wat met bruiloft te maken heeft, van fotografie tot videografie.

We houden van de moderne reportagestijl en we streven ernaar om ontspannen en leuk te zijn met onze koppels, zodat ze gewoon van hun dag kunnen genieten terwijl we hun meer openhartige momenten met hun families vastleggen.

We hebben vanaf het begin Canon-camera’s gebruikt en ze hebben ons nooit in de steek gelaten.

Camera

Onze hoofdcarrosserie is de Canon 5D Mark IV, maar we hebben een aantal Canon 5D Mark IIIs ook. Ze zijn snel, stevig, betrouwbaar en ze doen wat we van ze nodig hebben. We hebben ook een Canon 7D als achteruitrijcamera.

Lenzen

Meestal gebruiken we de Canon 35mm f/1.4 samen met de Canon 85mm f/1.4.

We nemen ook nog een paar lenzen mee, zoals de manusje-van-alles Canon 24-70mm f/2.8 en de super Canon 70-200mm f/2.8.

Soms gebruiken we voor details de Canon 50mm f/1.8, die gemakkelijk kan worden gebruikt met een omkeerringadapter (op maat gemaakt) om super close-ups te maken.

Voor brede opnames en voor het vastleggen van landschappen gebruiken we de Sigma 8-16mm f/4.5-5.6.

Verlichting/Triggers

We hebben de neiging om met natuurlijk licht te fotograferen, maar voor moeilijke belichting hebben we meestal de vertrouwde Canon Speedlite 600EX-RT en een oudere Canon Speedlite 580EX II.

In 2019 kochten we nog een flitser, de ronde Godox V1..

Een paar Yongnuo YN-622s zal het activeren van de flitsen prima doen.

Tassen/Riemen

Vanaf het begin van onze carrière gebruiken we Blackrapid dubbele en enkele riemen. Bruiloften zijn zwaar en goede riemen zijn levensreddend!

MISC.

We hebben een aantal dingen aan onze rugzakken toegevoegd, meestal om onze opnamestijlen te onderscheiden van de massa.

Allereerst gebruiken we soms een DJI Phantom 4 Pro 2.0 om dingen uit de lucht te vangen. Nieuwe uitzichtpunten zijn leuk en meestal onverwacht!

Qua camera pakken we een Ricoh Theta in voor 360-graden foto’s, een actiecamera voor selfies en een Fujifilm Instax SQUARE SQ20. Instant foto’s zijn precies de juiste herinneringen om aan het einde van de dag aan het paar te geven!

Voor special effects brengen we een Pixelstick mee – een LED-balk die afbeeldingen of patronen kan weergeven en optisch prismavervorming op aanvraag kan creëren met fractals – en een paar lege cd / dvd / Blu-ray / spiegels voor reflecties.

Andere dingen die we meenemen zijn een naaipakket, gewone make-up voor het on-the-fly retoucheren van de bruid en doorzichtige lingerietape.

www.fotoevent.it | @foto.evenement

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer