Gabriele Galimberti

Hey guys, ik ben Gabriele Galimberti. Ik ben een Italiaanse fotograaf geboren in 1977.

Je zult me vaak in vliegtuigen vinden, en af en toe in Val di Chiana (Toscane), waar ik ben geboren en getogen.

Ik heb de afgelopen jaren gewerkt aan langdurige documentaire fotografieprojecten over de hele wereld, waarvan sommige boeken zijn geworden zoals Toy Stories, In Her Kitchen, My Couch Is Your Couch en The Heavens.

Mijn werk bestaat voornamelijk uit het vertellen van verhalen door middel van portretten van mensen over de hele wereld, het vertellen van hun eigenaardigheden en verschillen, de dingen waar ze trots op zijn en de bezittingen waarmee ze zich omringen.

Sociale media, in al zijn vormen, is een fundamenteel onderdeel van het onderzoek dat nodig is om in contact te komen, te ontdekken en die verhalen te produceren.

Ik heb me toegelegd op documentaire fotografie nadat ik begon als commercieel fotograaf. En na zijn toetreding tot het kunstenaarscollectief Riverboom, vooral bekend van zijn werk getiteld ‘Switzerland Versus The World’, met succes tentoongesteld op festivals, tijdschriften en kunstshows over de hele wereld.

Ik reis momenteel de hele wereld rond en werk aan zowel solo- als gedeelde projecten en aan opdrachten voor internationale tijdschriften en kranten zoals National Geographic, The Sunday Times, Stern, Geo, Le Monde, La Repubblica en Marie Claire.

Mijn foto’s zijn tentoongesteld in shows over de hele wereld, zoals het bekende Festival Images in Vevey, Zwitserland, Le Rencontres de la Photographie (Arles) en het gerenommeerde V&A museum in Londen.

Ik won de eerste prijs op de World Press Photo 2021 in de categorie Portrait Stories.

Ik ben een Canon-ambassadeur en ik gebruik veel verschillende materialen die van hen in bruikleen komen. Het hangt af van wat ik nodig heb elke keer dat ik een nieuw project heb.

De camera die ik altijd bij me heb is de Canon R5 met een Canon RF 24-70mm f/2.8 L.

Toen ik de kans kreeg om Canon-ambassadeur te worden, was ik echt heel blij! Ik heb altijd Canon camera’s gebruikt sinds ik mijn carrière als fotograaf begon (ook al moest ik soms midden/ groot formaat camera’s gebruiken en Canon maakt deze niet).

Ik hou van mijn nieuwe R5 omdat het een fantastische hoge kwaliteit van het bestand combineert met het feit dat het echt klein en licht is.

Ik reis de hele tijd en het hebben van zo’n krachtige en kleine camera is uiterst nuttig om licht en snel te verplaatsen.

Camera

Canon R5
Chamonix 4×5 filmcamera.

Lenzen

Canon EF 24-70mm f/2.8 L
Canon RF 35mm f/1.8 IS
Canon RF 50mm f/1.2L USM
Canon RF 85mm f/1.2 USM
Canon RF 24-105mm f/4 L IS USM
90mm en 1mm voor mijn 4×5 camera.

Verlichting/Triggers

Een paar Canon speedlights en twee Bowens 500 watt.

Statieven

Meestal Manfrotto.

Hardware en software

MacBook Pro 15”
Eizo scherm 27”

www.gabrielegalimberti.com | @gabrielegalimbertiphoto

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer