Lex Alinsod

Hallo! Ik ben Lex Alinsod, een trouwfotograaf uit de Filipijnen. Ik kan zeggen dat fotografie me na aan het hart ligt, omdat ik ben geboren in een familie van fotografen. Toen ik opgroeide, werd ik al vroeg blootgesteld aan de wereld van huwelijksfotografie, omdat het het levensonderhoud was van mijn vader en zijn zeven broers en zussen.

Ik betrad de wereld van het fotograferen van bruiloften als videograaf. Het was 2011 toen ik mijn eerste bruiloft fotografeerde. Ik wist vanaf dat moment dat het fotograferen van bruiloften het ding was dat ik voorgoed wilde doen. Uiteindelijk ben ik na een paar jaar mijn eigen merk begonnen, dit keer als fotograaf.

Qua stijl heb ik de neiging om een eigenzinnige en vreemde manier van fotograferen te demonstreren terwijl ik me bezighoud met echte ontmoetingen. Er is veel tijd en hard werk gestoken in het ontwikkelen van de stijl die ik nu heb. Zonder zoveel regie en orkestrerende momenten, streef ik ernaar om eigenaardig vast te leggen als mijn manier van vertellen.

Het mengen van kleuren op elke foto is voor velen onvoorzien. Ik geef er de voorkeur aan dat mijn foto’s natuurlijk en soepel worden gedefinieerd in termen van de sfeer en het thema. Niet zomaar een verhaal focussen, maar een viering van de liefde. Als trouwfotograaf streef ik ernaar om authentieke liefde en leven in mijn fotografie weer te geven, waardoor elk beeld een herinnering wordt die trouw is aan het verhaal van de liefde.

Fototoestel

Sony A7 III – Ik vind het erg leuk om deze camera te gebruiken vanwege de snelle AF-tracking en oogfocus. Echt perfect voor snelle momenten tijdens bruiloften.

Lenzen

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art – Deze lens is mijn go to lens, zozeer zelfs dat als ik maar één lens hoef mee te nemen dit een no brainer zal zijn. Voor mij is deze lens de beste lens voor storytelling.

Sony FE 85mm f/1.8 – Ik gebruik deze lens voor het maken van candid foto’s. Ik hou van hoe snel en scherp deze lens is.

Petzval 55mm f/1.7 MK II – Dit is wat ik gebruik als ik speelse en kunstzinnige foto’s wil hebben vanwege de bokeh-controlefunctie.

MISC.

6-punts sterrenfilter – Zodat ik lichte strepen kan maken voor mijn nachtfoto’s.

Apple MacBook Pro 15″ – Voor het bewerken van mijn foto’s.

Sandisk Extreme Portable SSD – Voor opslag van mijn foto’s.

@lex.alinsod

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer