George Pahountis

FacebookPinterestDelen

Hallo allemaal, ik ben George Pahountis en ik ben een Griekse trouw- en portretfotograaf, voornamelijk werkzaam in Griekenland en de Griekse eilanden.

Ik ben al meer dan 20 jaar fotograaf en sinds 2006 heb ik me gespecialiseerd in bruiloften en portretten. Hoewel ik honderden bruiloften heb gefotografeerd, kan ik van harte zeggen dat ik nog steeds geniet van de emotionele vervulling die koppels me geven om door te gaan.

Ik ben een Canon shooter sinds 2003. Ik was een Nikon-schutter en omdat Canon op dat moment aantrekkelijker leek, ben ik overgestapt.

Ik heb nog steeds een zwak in mijn hart voor Nikon, maar ik kan echt niet alles hebben. Ik ben best blij met één systeem. Ik heb immers nooit een beperking gevoeld door mijn uitrusting.

Over het algemeen hou ik van uitrusting, en ik heb er vrij veel van, maar ik merk dat ik specifiek voor bruiloften niet veel nodig heb.  Hoe eenvoudiger hoe beter, want mobiliteit en snelheid zijn essentieel voor mijn benadering van huwelijksfotografie.

Camera

Ik gebruik zowel de Canon 5D Mark IV, voornamelijk voor flitsfotografie, als ook mijn nieuwste liefde, de Canon EOS R! Hoewel ik zou willen dat het meer een professionele body was met dubbele kaarten en een joystick, waardeer ik wat het voor mij op tafel brengt. Op zeer heldere zonnige dagen, zoals die we in de zomer in Griekenland hebben, geef ik soms de voorkeur aan de 5D Mk4 voor de OVF.

Lenzen

Ι over het algemeen dol op het uiterlijk van de prime-lenzen voor portretten en trouwwerk, maar ik hou van de veelzijdigheid van Canon 24-70mm f/2.8, voornamelijk voor het feest of in die gevallen waarin ik niet echt kan bewegen vanwege ruimtebeperkingen. In die gevallen is het een gelukzaligheid om de optie van een zoomlens te hebben.

De Sigma 50mm f/1.4 staat bijna altijd op de Canon EOS R, voor het grootste deel van de dag, en soms ruil ik hem tijdens de portretsessie voor koppels in voor de Canon 85mm f/1.4 of de Canon 35mm f/1.4 lens, ook van canon.

Ik hou zielsveel van beide, maar de laatste tijd lijk ik alles te doen met de Sigma 50mm Art. Met het normale brandpuntsbereik van 50 mm is het gewoon zo handig om voor de meeste dingen te gebruiken.

Verlichting/Triggers

Canon 600EX II-RT

Yongnuo 600EX-RT II x2

Godox 860II, en vrijwel alles Godox van de kleinere tot de grootste stroboscoop, ook al neem ik geen grote eenheden mee op evenementen. Ik heb een beetje een hekel aan hun triggersysteem, omdat ik de Canon 600EX II-RT liever altijd op de camera heb en ik hou niet van het gebruik van kabels voor het synchroniseren van flitsers.

Om deze reden heb ik de laatste tijd de Yongnuo 600EX-RT II geprobeerd, omdat ik het RT-protocol kan gebruiken om andere flitsers te bedienen en geen kabels of losse onderdelen die me gek maken als ze niet goed functioneren.

En ja, ik heb tonnen reservebatterijen bij me, back-up voor de back-up 🙂

Tassen/Riemen

Ik heb de HoldFast MoneyMaker en vele andere DSLR-riemmerken gebruikt, maar mijn MoneyMaker-riem lijkt de enige te zijn die ik had die de tand des tijds doorstaat en er nog steeds fatsoenlijk uitziet.

Voor een tas gaat er voor mij niets boven Think Tank Streetwalker, omdat het perfect is voor het vliegtuig, zeer duurzaam en diep genoeg voor de meeste van mijn lenzen!

Hardware en software

Ik bewerk op de iMac, met lightroom en mijn aangepaste presets die ik in de loop der jaren naar smaak heb aangepast.

MISC.

Ik ga nooit op reis zonder mijn Power Bank, oordoppen voor die luide feesten, maar ook elektrolyten voor die zeer hete zomerbruiloften!

Ik heb ervoor gekozen om mijn eigen pad te volgen, af en toe naar links of rechts te kijken, maar altijd op mijn koers om verder te gaan waar mijn liefde voor dit vak me brengt.

www.wedshooter.gr | @pahountisg

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer