Gids voor Kirlian Fotografie

Als je ooit van Kirlian Photography hebt gehoord, weet je misschien dat er een lange geschiedenis en veel controverse is rond dit fascinerende onderwerp.

Kirlian Photography is een van de meer mysterieuze fotografengenres omringd door mythe en een behoorlijk deel van de wetenschap.

Niettemin wordt het vaak geassocieerd met foto’s die beweren de aura van alle levende wezens vast te leggen – inclusief mensen.

Als ik je aandacht al heb getrokken, dan is deze gids voor Kirlian Photography zeker iets voor jou!

Wat betreft wat echt is en wat puur een mythe is, moet je verder lezen om erachter te komen. Houd er rekening mee dat Kirlian Photography lang geleden begon toen de wetenschap nog steeds de mythische wereld inhaalde.

Er is veel informatie beschikbaar om Kirlian Photography te bewijzen en te verdrijven. Ongeacht wat je gelooft, het is een fotografiegenre dat de moeite waard is om te ontdekken en je eigen mening te vormen over de waarheid ervan.

Ga met me mee terwijl we Kirlian Photography verkennen en de mysteries ontdekken.

Houd er rekening mee dat ik geen wetenschapper, elektricien of tovenaar ben, dus alles wat je doet om dit genre te bereiken, gebeurt op eigen risico.

Inhoudsopgave

Wat is Kirlian Fotografie?

Kirlian Photography heeft een lange en interessante geschiedenis die begon in 1939.

Semyon en Valentina Kirlian (de praktijk is naar hen vernoemd) ontdekten het proces per ongeluk terwijl ze getuige waren van het gebruik van een hoogspanningsbron en een contactafdrukproces. Ze bezochten een ziekenhuis in Krasnodar, Rusland, waar Semyon zijn expertise in elektrotechniek gebruikte om laboratoriumapparatuur te repareren.

Daar keek hij naar een presentatie waarbij een patiënt werd behandeld via een hoogfrequente elektrische generator. De behandeling vereiste dat de patiënt op een fotografische plaat werd geplaatst en werd onderworpen aan sterke elektrische velden.

Een beetje zoals een eenvoudige röntgenfoto, een beeld gevormd op het oppervlak van de fotografische plaat.

Wat de interesse van Semyon Kirlian ‘wekte’, was de kleine flits van fel licht die verscheen tussen de huid van de patiënt en de elektroden van de machine.

Het verschijnen van een schijnbare aura, of levenskracht, fascineerde Semyon Kirlian zo erg dat hij besloot zijn eigen experimenten uit te voeren en foto’s te maken van de effecten ervan. Hij was van plan om te fotograferen wat hij geloofde dat zichtbare aura’s waren die zich rond het onderwerp vormden.

Als elektricien repliceerde hij het proces thuis en legde hij met succes beelden vast van zijn hand met een auditieve ontlading rond zijn hand.

Het was dit experiment en de uitkomst die Kirlian Photography associeerde met de praktijk van het fotograferen van aura’s.

Hoewel dit experiment in 1939 plaatsvond, werden de resultaten pas in 1958 openbaar gemaakt – het was een ander voorbeeld van ‘Paranormale ontdekkingen achter het IJzeren Gordijn.’ Toch kreeg het Kirlian-fenomeen pas in 1970 vat op de nieuwsgierigheid van de massa.

Het proces dat door de Kirlian’s wordt gebruikt, is het onderwerp geweest van veel debat in de decennia sinds ze openbaar werden. Een

s we zullen ontdekken, wordt de vraag naar de geldigheid ervan vandaag de dag nog steeds betwist door degenen die geloven in auditieve fenomenen en degenen die de kant van de wetenschap kiezen.

Is Kirlian Photography geldig?

Afbeelding Credit: @yannphilippe

Wanneer ideeën, concepten en overtuigingen zich vormen, lang voordat de wetenschap bestaat om ze te weerleggen, hebben mensen de neiging om zich vast te klampen aan hun versie van de waarheid.

Het is van toepassing tot een breed scala aan theorieën en overtuigingen – waarvan er vele samenzweringstheorieën worden die populaire media en cultuur infiltreren. Zodra de wetenschap deze theorieën echter inhaalt en weerlegt, laten de meeste mensen het mythische los en accepteren ze de verklaringen van de expert.

Kirlian Photography nam een iets andere weg naar verlichting – een die de oprichter aanspoorde.

Laten we de mythe en de wetenschap achter Kirlian Fotografie en aura’s eens nader bekijken.

Hoe maak je een Kirlian-foto

Voordat we ingaan op feiten en mythen, laten we eens kijken naar de basisprincipes van Kirlian Photography.

Het is belangrijk om te weten dat het oorspronkelijke Kirlian-proces geen echte camera of lens omvatte – standaard of gespecialiseerd. Houd er rekening mee dat de eerste experimenten plaatsvonden in de eerste helft van de 20e eeuw – ruim voor digitale camera’s.

In die tijd vereiste het maken van een Kirlian-foto een ouderwets contactafdrukproces van het plaatsen van een vel fotopapier op een metalen plaat. Vervolgens werd het onderwerp van de foto op het papier geplaatst.

Met elektroden bevestigd aan de metalen plaat, ging een hoogspanningsfrequentie door de plaat. Het proces creëerde wat bekend staat als een elektrische corona-ontlading die optreedt tussen het onderwerp en de metalen plaat.

Als gevolg hiervan wordt het soms corona-ontladingsfotografie genoemd.

Zodra het fotografische papier was ontwikkeld, toonde het resulterende beeld het onderwerp in het midden met een gloeiend silhouet of aura rond de randen.

Mensen die aura’s zien

Gelovigen beweren dat aura’s het onzichtbare spirituele energieveld zijn dat alle levende wezens omringt. De meesten van ons beweren echter niet dat ze de aura van een andere persoon kunnen zien.

Veel mensen geloven dat ze een spirituele visie hebben om de aura van een andere persoon te zien en zelfs te lezen. Aura’s zijn zichtbaar voor deze mensen in veel verschillende kleuren en intensiteiten die hen in staat stellen om de emotionele en spirituele toestand van een persoon te ‘lezen’.

Het is essentieel om te begrijpen dat gelovigen zeggen dat aura’s niet altijd zichtbaar zijn. Auralezers beweren echter dat een aura bestaat als een energieveld rond een ander levend wezen.

Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar de realiteit van aura’s, waarbij de meest voorkomende opvatting is dat mensen die aura’s zien synesthesie hebben.

Synesthesie is een ongewone aandoening waarbij een persoon gekruiste draden in zijn zintuigen ervaart.

Enkele van de meest voorkomende ervaringen zijn bijvoorbeeld Synesthetes-gevoelsgeluiden, proefvormen en het horen van kleuren.

Anderen ervaren kleur als een sensatie in bepaalde omstandigheden en kunnen warme kleuren associëren met vriendelijke mensen en donkere tint met onvriendelijke mensen.

Een verklaring voor auravisie is dat deze mensen niet-gediagnosticeerde synesthesie hebben. Wanneer ze de aura van een persoon lezen, verwart hun synesthesie hun zintuigen met kleur en zien ze een aura rond een andere persoon of levend wezen.

De Kirlian Fotografie Mythe

Wat uniek is aan de mythe achter Kirlian Photography is dat het begon als een theorie ontdekt door de Kirlian’s.

Ze onderzochten het fenomeen en voerden hun experimenten thuis uit. Vanuit dit onderzoek propageerden ze de oorspronkelijke mythische verklaring over het fenomeen.

Hun onderzoek concludeerde dat de foto’s van aura’s rond levende wezens een geprojecteerde levenskracht vertegenwoordigden.

New Age spiritualisten namen de Kirlian-mythe over die geloofde dat aura’s elk levend wezen omringen en de spirituele, fysieke en emotionele toestand van een persoon weerspiegelen.

De Kirlian’s gingen nog een stap verder door te beweren dat hun foto’s nauwkeurig dezelfde spirituele, emotionele en fysieke toestanden lazen en vertoonden. Ze geloofden verder dat deze foto’s en aura-metingen medisch konden worden gebruikt om medische aandoeningen te diagnosticeren.

Tenzij je de laatste tijd een New Age-arts hebt bezocht, is de kans groot dat je nog nooit een Kirlian-foto van een arts hebt gezien om te bewijzen dat je een ijzertekort hebt.

New Age beoefenaars en volgelingen hebben Kirlian en Aura fotografie aangenomen om spirituele aandoeningen te lezen, te diagnosticeren en zelfs te behandelen. In feite vallen een reeks spirituele en mystieke genezingsbenaderingen vaak onder de categorie Kirlian.

Veel New Age en mythische fenomenen zijn in de loop der jaren gekomen en gegaan. Maar er is nog steeds een sterke aanhang in de realiteit en waarde van aura’s, aurafotografie en, natuurlijk, Kirlian Photography.

De wetenschap van Kirlian Fotografie

Wat zo interessant is aan Kirlian Photography is dat het begon als een wetenschappelijke verkenning. Het was geen eeuwenoud geloof of mythe die zich in de loop van de tijd ontwikkelde, alleen voor science om het uiteindelijk te verdrijven.

Kirlian Photography begon met een zeer wetenschappelijke benadering tijdens de moderne tijd.

De wetenschappelijke gemeenschap onderzocht Kirlian Fotografie en weerlegde in veel gevallen wat de Kirlian’s en hun gelovigen beweerden dat waar was.

De wetenschap is het niet eens met de Kirlian-mythe en dat er een zichtbare levenskracht is rond elk levend wezen. Wetenschappers brengen meestal het geloof in diskrediet dat mensen medische aandoeningen kunnen zien, lezen en behandelen door de aura van een persoon.

Hoewel we later zullen bespreken hoe je Kirlian-foto’s kunt maken, is het essentieel om de basisprincipes te begrijpen:

Kirlian foto’s vereisen geen speciale aura camera en fotografische lens. In plaats daarvan zit een levend object op een stuk fotopapier dat op een metalen plaat is geplaatst.

Een elektrische hoogspanningsfrequentie gaat door de plaat om de eerste blootstelling van het papier te veroorzaken.

Tijdens dit proces wordt de lucht rondom het onderwerp geïoniseerd en gloeit al het water in of op het levende onderwerp als gevolg van resulterende corona-ontlading.

Omdat alle levende organisaties een bepaald niveau van vloeistof of vocht bevatten, is het een wetenschappelijke reden dat deze methode, toegepast op elk levend subject, de corona-ontlading of aura zal produceren.

Hoe meer vocht aanwezig is, hoe helderder en duidelijker de aura. Andere factoren beïnvloeden het uiterlijk van de aura in een Kirlian-foto, zoals de kamertemperatuur, vochtigheid, het spanningsniveau en de grootte van het onderwerp.

Ondanks het wetenschappelijke bewijs, de beproevingen en publicaties, kiezen velen ervoor om te geloven dat een Kirlian-foto een authentieke aura en een weergave van spirituele vitaliteit is.

Hoe Kirlian-foto’s te maken

Afbeelding Credit: @Kirlianphotographieart

Hoewel de oprichting van Kirlian Photography het gebruik van een camera en lens niet vereiste, zijn dingen tegenwoordig een beetje gemakkelijker.

Het wordt Kirlian Photography genoemd vanwege het gebruik van fotopapier om de corona-ontlading op het moment van blootstelling vast te leggen. Een kleurenfotografisch filmproces ontwikkelde het fotopapier om het beeld te onthullen.

In plaats van fotografische film te gebruiken, kunt u nu een digitale camera gebruiken om het experiment te repliceren en thuis een Kirlian-foto vast te leggen. Vervolgens leren we je hoe je een Kirlian Fotografie-machine kunt maken voor de spiritueel of wetenschappelijk nieuwsgierigen die er zijn.

Het is erg leuk om met verschillende objecten te experimenteren, belichtingstijden te wijzigen en je resultaten te bekijken.

Een andere unieke aanpak is om een korte video-opname in hoge resolutie vast te leggen met een videocamera.

Een woord van waarschuwing

Een Kirlian-apparaatopstelling is geen in de winkel gekocht apparaat. In plaats daarvan vereist het de aankoop van afzonderlijke componenten die u samenstelt.

Het vergt behoorlijk wat hands-on ervaring met elektronica.

Een van de kritieke elementen van het apparaat is een hoogspanningsvonkspoel. Daarom moet een zelfgemaakt apparaat met deze apparatuur met absolute voorzichtigheid worden behandeld en niet lichtvaardig worden genomen.

Voordat u uw eigen Kirlian-foto’s maakt, moet u ervoor zorgen dat u in een veilige werkomgeving werkt, weg van kinderen en huisdieren. U moet ook een ervaren elektricien raadplegen als u twijfelt.

Wat heb je nodig voor Kirlian Fotografie?

 • Een digitale SLR of spiegelloze camera die lange belichtingstijden aankan
 • U kunt ook een videocamera gebruiken
 • Driepoot
 • Een lens met een groot maximaal diafragma
 • Plasma ontladingsplaat
 • Hoogspanningsisolatoren zoals rubberen matten
 • Elektrische geleidende oplossing (zout water)
 • Hoogspanningsspoel
 • Vermogenspulsmodulator
 • Transparante elektroden
 • Een scala aan onderwerpen
 • Geïsoleerde draad
 • Transparante tape

Hoe maak je een Kirlian Fotografie Machine?

Met de bovenstaande boodschappenlijst afgevinkt, is het tijd om je Kirlian-fotografiemachine te bouwen en je Kirlian-afbeeldingen van levenloze objecten te maken.

Gelukkig hoef je geen cursus contactprintfotografie te volgen of auracamera’s te kopen – ze bestaan niet!

Het volgende stapsgewijze proces is een algemene gids en we raden u aan verder onderzoek te doen naar de stappen voordat u doorgaat. Werk ten slotte met niet-levende objecten als uw onderwerp om het uiteindelijke beeld te bereiken.

Volg dit stapsgewijze proces en zorg ervoor dat u alle voorzichtigheid in acht neemt om uw veiligheid te waarborgen.

1. De werkruimte instellen

Voordat u begint met het samenstellen van uw Kirlian-fotografiemachine, moet u een geschikte werkruimte kiezen.

Gebruik idealiter een werkbank, bureau of keukennter ruimte die vrij is van rommel. Je moet ook een statief dicht bij de werkruimte plaatsen met de camera en lens stevig bevestigd.

Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om over het werkoppervlak en het camerastatief te bewegen zonder er per ongeluk tegenaan te botsen.

Omdat je een donkere omgeving nodig hebt om de corona-ontlading vast te leggen, werk je in een kamer waar je de jaloezieën en gordijnen kunt sluiten om de ruimte donkerder te maken. Normaal licht maakt het lastig om het corona-effect op de afvoerplaat te zien.

2. Bereid de fotoplaat voor

De plasmaplaat, of ontladingsplaat, moet groot genoeg zijn om uw proefpersonen te ondersteunen en toch voldoende ruimte om hen heen te laten om de corona-ontlading effectief te laten zijn. Idealiter moet het bord de vorm hebben van een ondiepe schaal.

In meer geavanceerde versies van fotografische platen neemt een glasplaat de plaats in van de metalen afvoerplaat. De glasplaat kan verschillende lagen bevatten met een afgedichte laag met geleidende vloeistof en een draadframe.

Het hoogspannings-corona-effect is beter zichtbaar met een glasplaat en transparante elektrode die het wireframe verbindt met de stroombron.

3. Creëer de elektrisch geleidende oplossing

De volgende stap is om de geleidende oplossing te bereiden met een zout- en kraanwatermengsel – laat het zout de tijd om te verdunnen. Vul ten slotte de plaat met de zoutwateroplossing om ervoor te zorgen dat de bodem van de plaat volledig bedekt is.

Houd er rekening mee dat zodra u een onderwerp op de plasmaplaat plaatst, het waterniveau zal stijgen.

4. Kies uw Kirlian-fotoonderwerpen

Maak een selectie van kleine objecten om te fotograferen en test je Kirlian-fotografietechniek. Selecteer een assortiment levenloze objecten zoals bestek, munten, moeren en bouten.

Omdat een corona-afscheiding het beste werkt met een hoog vochtgehalte, heb je een selectie van (recent) levende onderwerpen nodig, zoals bladeren, noten, bloemen en zelfs plakjes fruit of groenten.

Een Kirlian-foto toont immers de corona-ontlading voor de wetenschapsgezinden en een aura voor de voorstanders van het mythische aspect.

Vergelijk het verschil tussen het fotograferen van een stuk watermeloen met een hoog vloeistofgehalte en een plakje appel. Experimenteer met een reeks objecten en overweeg ze naast elkaar te plaatsen – een metalen munt naast een rond stuk wortel.

5. Monteer uw plaat op een niet-geleidend oppervlak

Om te voorkomen dat de plasmaplaat een stempel achterlaat op uw werkoppervlak, is het het beste om deze op een niet-geleidend oppervlak te monteren.

Wanneer de elektrische hoogspanningsenergie door de plaat gaat, kan deze het werkoppervlak verbranden. Het andere risico is het veroorzaken van elektrocutie omdat het werkoppervlak elektriciteit kan geleiden.

Het is om voor de hand liggende redenen een essentiële stap in het proces. Monteer eerst de plasmaplaat op een plastic of rubberen oppervlak en zorg ervoor dat deze stabiel is en niet omvalt tijdens het proces.

Sommige opties zijn een plastic opslagcontainer, plastic bekers of een rubberen snijmat.

6. Aard de verbinding

Laat de lengte van geïsoleerde koperdraad van de plaat naar een aardingspunt lopen – verbind de draad met de rand van de plaat of het onderwerp met een transparante elektrode. Het is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat het experiment effectief en veilig is.

7. Sluit de hoogspanningsspoel aan op de plaat

Met de uitschakelen, sluit de aansluitingen van de hoogspanningsspoel aan op de plaat met behulp van geïsoleerde draden die geschikt zijn voor de spanning. Verbind vervolgens de draden met de plaat met behulp van elektroden die zijn beveiligd met geschikte elektrische tape.

Als u de elektroden niet uit beeld kunt houden, gebruikt u doorzichtige tape om ze vast te zetten voor minimale visuele impact.

8. Opstarten

Nu alles op zijn plaats is en je verbindingen dubbel zijn gecontroleerd, is het tijd om je Kirlian-fotografiemachine op te starten. Schakel de hoogspanningsspoel in en stel het vermogen dienovereenkomstig in.

U kunt het vermogensbereik tijdens het experimenteerproces variëren om de corona-ontlading te veranderen en de beste resultaten te bepalen.

Omdat de hoogspannings- en hoogfrequente elektriciteit probleemloos werkt, is het tijd om uw camera-instellingen in te stellen en foto’s te maken.

9. Beste camera-instellingen voor Kirlian-fotografie

Op voorwaarde dat je een veilig en effectief Kirlian Photography-apparaat hebt gemaakt; het zal zonder problemen werken zolang je er stroom naartoe draait. Hierdoor leggen lange belichtingen de beste corona-effectfoto’s vast. Laten we eens kijken naar de camera-instellingen voor visueel verbluffende Kirlian-foto’s.

 • Opening

De diafragma-instelling op een lens regelt de scherptediepte en belichting in een foto.

Omdat je voornamelijk fotografeertng platte objecten is scherptediepte geen overweging. Aangezien u echter foto’s maakt in een donkere kamer, is het maximaliseren van het binnenkomende licht essentieel.

Stel het diafragma in op het breedste – weergegeven door het kleinste getal op de wijzerplaat van het lensopening. Een diafragma rond f/2.8 of breder (kleiner getal) is het beste.

 • Sluitertijd

De sluitertijd bepaalt hoe lang het binnenkomende licht de digitale beeldsensor in de camera belicht.

Voor Kirlian Photography is een lange sluitertijd om twee redenen noodzakelijk.

De eerste is dat het de sensor voldoende tijd geeft om de details in een donkere kamer te detecteren. De tweede is dat het de tijd geeft om het Kirlian-effect lang genoeg te laten optreden om de corona-ontlading in detail vast te leggen.

Ik raad aan om te beginnen met een lange sluitertijd van 10 seconden – je moet de T (Tijd) of B (Bulb) modus op je sluitertijdknop gebruiken voor deze duur van de belichting. Zodra u hebt geëxperimenteerd met belichtingen van 10 seconden, belt u langere belichtingen van 20 en 30 seconden in en bekijkt u de resultaten.

 • .ISO

De ISO-instelling bepaalt hoe de beeldsensor omgaat met de gevoeligheid van binnenkomend licht. Een ISO van ongeveer 800-1600 is geschikt voor deze opnameomstandigheden.

Een te hoge ISO en het beeld zal verslechteren als gevolg van beeldruis – dit is waar de camera moeite heeft om de scène te lezen en pixels vervangt door willekeurige kleuren.

Aangezien je de lichten hebt uitgeschakeld, maar met een lange sluitertijd fotografeert, heb je geen hoge ISO nodig – ongeveer 800-1600 doet het prima.

10. Leg je eerste Kirlian-foto vast

Met de camera-instellingen correct ingebeld, monteer je de camera op het statief en plaats je hem zo dat deze naar beneden gericht is op je Kirlian Photography-apparaat.

Zorg ervoor dat de onderwerpen op de ontladingsplaat scherp zijn – dit bereik je via handmatig of autofocus.

Aangezien u een lange belichtingstijd gebruikt, zal elke camera- of onderwerpbeweging resulteren in bewegingsonscherpte. In wezen zullen uw foto’s onbruikbaar zijn omdat alles onscherp zal zijn.

Hoewel het statief stabiliteit biedt tijdens de lange belichting, kan zelfs het indrukken van de ontspanknop op de camera voldoende zijn om onscherpte te veroorzaken.

Om dit tegen te gaan, gebruikt u de zelfontspanner van de camera en stelt u deze in op 2 seconden. Op die manier heb je, zodra je op de ontspanknop drukt, 2 seconden om een stap terug te doen van de camera voordat deze de opname maakt.

De andere optie is om een draadloze trigger release of een smartphone-app te gebruiken die de ontspanknop op afstand activeert.

11. Bekijk het Kirlian-effect

Zodra je verschillende foto’s hebt gemaakt met bewijs van elektrische coronaontlading, is het tijd om je geheugenkaart uit de camera te halen en de foto’s te bekijken.

U kunt bewerkingssoftware op een desktopcomputer gebruiken om de afbeeldingen eerst te bekijken op scherpte en helderheid.

Het zou vrij duidelijk zijn als je het Kirlian-proces hebt genageld vanwege het zichtbare licht rond je onderwerpen. De Kirlian aura straalt naar buiten van de objecten op de foto en verschijnt als een gloeiende omtrek of silhouet.

Met bewerkingssoftware zoals Adobe Lightroom kunt u de afbeeldingen bewerken om ze echt te laten knallen.

Verhoog het contrast een beetje en laat de zwarttinten vallen terwijl je de hooglichten verhoogt om het Kirlian-effect op te laten vallen in de resulterende afbeeldingen.

Download een Kirlian Fotografie App

Er zijn verschillende smartphone-apps beschikbaar voor iOS en Android in hun respectievelijke winkels.

Om eerlijk te zijn, het zijn niets meer dan tools die een aura-achtig filter toevoegen aan je bestaande foto’s of als je nieuwe foto’s maakt.

Een geweldige app die de moeite waard is om te downloaden en mee te spelen, is de Kirlian Device Mobile-app voor Android. De app maakt deel uit van een creatief project om de ruimtelijke kwaliteiten van draadloze uitwisselingsprotocollen zoals WiFi te begrijpen en te verkennen.

In eenvoudige bewoordingen onthult de Kirlian Device Mobile-app de bestaande WiFi-energievelden door middel van lange belichtingstijd. De app legt de energievelden vast als een aura en stelt u in staat om te visualiseren hoe uw WiFi-netwerk in een bepaalde ruimte werkt.

Het is een eenvoudig hulpmiddel dat een wetenschappelijke en op technologie gebaseerde benadering toepast om energie te detecteren en het als een aura vertegenwoordigt.

9 Voorbeelden van Kirlian Fotografie Beelden

Als je graag voorbeelden van Kirlian Photography Images zelf wilt zien, is Instagram de beste plek om ze te bekijken. We hebben hier verschillende voorbeelden verzameld die het gebruik van het Kirlian-effect in de fotografie aantonen.

Als je een Instagram-zoekopdracht uitvoert naar de tag #kirlianphotography, zie je geweldige voorbeelden van Kirlian Photography. Je zult ook veel foto’s tegenkomen die met aurafilters zijn gemaakt.

Krediet: @Kirlianphotographieart |

Krediet: @Kirlianphotographieart

Krediet: @Kirlianphotographieart

Afbeelding Credit: @Kirlianphotographieart

Krediet: @Kirlianphotographieart

Krediet: @rienpetie

Krediet: @rienpetie

Krediet: @extrahightension

Krediet: @extrahightension

Laatste woorden

Semyon Kirlian geloofde dat hij een van de grootste spirituele observaties had gedaan door te ontdekken hoe hij de aura’s van het menselijk lichaam kon vastleggen.

Het was een van de vele ontdekkingen achter het ijzeren gordijn die tientallen jaren begraven lagen voordat de wereld zich ervan bewust werd.

Het meest indrukwekkende aan zijn ontdekking is dat hij met fotografische film en een hoogspanningsbron beelden van een natuurlijke reactie produceerde.

Een bescheiden elektrotechnisch ingenieur ontdekte een bovennatuurlijke gebeurtenis – om later in diskrediet te worden gebracht als niets meer dan corona-ontladingen gevangen op fotografisch emulsiepapier.

Het doet je afvragen welke andere onvoorstelbare ontdekkingen achter het ijzeren gordijn er bestaan en als staatsgeheim worden bewaard.

Met de juiste uitrusting, kennis en veel voorzorgsmaatregelen kun je Kirlian Photography maken met een standaardcamera en een beetje technische knowhow.

Wat vind je van Kirlian Photography en zijn controversiële geschiedenis? Spreken de beelden die worden geproduceerd met coronaontladingen die worden aangedreven door een hoogfrequente elektrische generator u aan?

Deel hieronder je gedachten, ervaringen en vragen.

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer