Beste macrolens voor iPhone-fotografie 2023

Als u de beste close-upfoto’s probeert te maken met uw iPhone, moet u een macrolens aansluiten.

Macrofotografie is enorm populair, en met een goede reden – de wereld ziet er nog verbazingwekkender uit als je ze van dichtbij bekijkt.

Moderne iPhones hebben een ingebouwde groothoek- en telelens, maar ze missen een speciale macrolens.

macro-lens-voor-iphone

Xenvo Pro Macro Lens Kit

Betaalbare en duurzame 15x macro lens kit voor hoge kwaliteit beelden. Inclusief groothoeklens en oplaadbaar LED-licht.

Controleer de huidige prijs

Door een externe macrolens aan de camera van uw iPhone te bevestigen, kunt u de werkelijke grootte van het onderwerp dat wordt gefotografeerd hetzelfde houden als de sensor.

(Het resultaat is dat het kleine onderwerp in uw afbeelding er groter uitziet.)

De beste macrolens voor iPhone-gebruikers hangt af van uw vereisten. Heb je echte 1:1 vergroting nodig, of heb je gewoon een vergrote opname nodig?

In deze gids bekijken we de beste producten van het jaar en leren we je enkele trucs om betere macrofotografie te maken met je iPhone-camera.

Inhoudsopgave

4 Beste macrolenzen voor iPhone in 2023

Beeld Product Functies
shk2-table__image Xenvo Pro Lens KitONZE #1 KEUZE
 • Compatibel met alle smartphones
 • Truview 0.45x groothoeklens
 • Oplaadbare LED-lamp
 • Quick-releace Lanyard &Reiskoffer
Bekijk prijs →
shk2-table__image Moment Macro LensBEST BEOORDEELD
 • Afneembare diffuserkap
 • Metaal van ruimtevaartkwaliteit
 • Eenvoudig te bevestigen
 • Perfect voor Macro
Bekijk prijs →
shk2-table__image CoPedvic Macro Lens KitGROTE WAARDE
 • 4-in-1 lensbevestiging
 • Inclusief metalen statief
 • Telescoop/monoculaire functie
 • Duurzaam ontwerp & soepele focus
Bekijk prijs →
shk2-table__image Apexel Macro Lens Kit
 • Lichtgewicht &Compact
 • Compatibel met 98% smartphones
 • Duurzaam
 • Multifunctionele lenzen
Bekijk prijs →

1. Xenvo Pro Lens Kit met Macro &GroothoekLens

envo Pro Lens Kit met Macro &Groothoeklens

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Macro- en Wid-Angle Lens in kit
 • Oplaadbare LED-lamp
 • Draagtas
 • Lanyard voor gemakkelijke toegang
 • Lenzen bevestigen via handige clip

Tegens

 • Een beetje prijzig
Controleer de huidige prijs

De Xenvo Pro Lens-optie is een alles-in-één kit met een macrolens die ideaal is voor iPhone-fotografie.

De kit bevat de TruView 0.45x groothoeklens, de Clarus 15x macrolens, een TruGrip lensclip en handige GlowClip mini oplaadbare LED Light. De toevoeging van een grootbeeld glazen lens zorgt voor verbluffende landschappen en architectuurfoto’s dankzij de 0,45x vergroting.

Daarnaast wordt de kit geleverd met een oplaadkabel voor de LED, een quick-release lanyard, een DuraCase in zakformaat, een enkele EasyClip en een lensreinigingsdoekje. De lanyard wordt bevestigd aan de TruGrip-macrolensclip, zodat u uw iPhone-macrolens nooit verliest – deze zit altijd om uw nek en is klaar voor gebruik.

Het oppervlak van de TruGrip-clip is voorzien van een rubberen coating om uw iPhone te beschermen tegen schade.

De Clarus macrolens is stevig opgebouwd uit aluminium van vliegtuigkwaliteit en is voorzien van zeer nauwkeurig optisch glas. De iPhone-macrolens levert 15x vergroting voor iPhone-macrofotografie met hoge resolutie.

De kit is compatibel met alle smartphones, tablets en zelfs laptops, maar werkt het beste op iPhone-modellen.

De Clarus macrolens is compact, licht van gewicht en kan worden aangesloten op je iPhone via de meegeleverde TruGrip-lensclip. Het klemt de externe macrolens vast aan de iPhone terwijl deze over de camera aan de achterkant wordt geplaatst.

Met de Xenvo Pro Lens Clarus macro lens stevig bevestigd aan uw iPhone lens, zult u prachtige close-up beelden met uitzonderlijke details.

Het maakt niet uit waar je de iPhone-macrolens op richt, je zult versteld staan van het detailniveau dat op het scherm van je telefoon verschijnt.

Als gevolg hiervan is de Xenvo-kit ideaal voor het fotograferen van voedsel, sieraden, bloemen en natuurlijk insecten – als je ze lang genoeg stil kunt laten staan!

Bovendien, als je iets meer licht nodig hebt om je onderwerp te laten knallen, bevat de kit een GlowClip oplaadbare LED-vulling die verlicht is. Het lampje wordt opgeladen via de meegeleverde kabel en heeft een eigen clip waarmee je hem aan de zijkant van je iPhone kunt bevestigen.

De Xenvo Pro Lens Kit is een van de beste opties voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare macrolens van hoge kwaliteit voor iPhone-fotografie.

2. Moment Macro 10x Lens

Moment Macro 10x Lens

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Werkt met Apple-, Google-, Samsung- en OnePlus-telefoons
 • Inclusief afneembare diffuserkap
 • Lucht- en ruimtevaartkwaliteit massief metaalbouw
 • Uitstekende macro beeldkwaliteit

Tegens

 • Behuizing uit de M-serie vereist (afzonderlijk verkrijgbaar)
 • Duur door geval
Controleer de huidige prijs

De mensen van Moment hebben een lange geschiedenis van het maken van uitstekende accessoires voor iPhone-fotografie.

Als gevolg hiervan is het geen verrassing om te horen dat Moment een van de beste macrolenzen voor iPhones maakt. De Moment Macro Lens is een prachtig klein technisch stuk met een robuuste constructie met precisie-engineering.

Het ziet er eigenlijk uit als een verkleinde versie van een hoogwaardige precisiecameralens van een van de grote cameramerken.

In tegenstelling tot andere macrolenzen heeft de Moment Macro Lens geen eigen clip om hem aan je iPhone te bevestigen. In plaats daarvan beschikt het over een veilig vergrendelingsmechanisme dat wordt bevestigd aan de smartphonehoes van de M-serie van Moment.

Helaas verkoopt het hoesje apart en moet u het exacte hoesje bestellen dat bij uw iPhone-model past – dit maakt het hele pakket een aanzienlijke investering.

Het nadeel is dat als je je telefoon upgradet naar een nieuwe generatie, het hoesje niet meer past en je geen andere manier hebt om je macrolens aan de iPhone te bevestigen.

Daarom moet je elke 12-18 maanden een nieuw Moment-hoesje bestellen dat bij je iPhone past. Het draagt verder bij aan de totale kosten van de macrolens. Het zou veel beter zijn als ze een clip als optionele extra zouden leveren of deze bij de behuizing zouden voegen.

Kosten terzijde, als u op zoek bent naar de beste macro-iPhone-lens, is het moeilijk om de vastgelegde beeldkwaliteit te laten liggen. De Moment macrolens levert een vergroting van 10x van close-up objecten in verbluffend detail.

Momentlenzen, inclusief hun macrolenzen, zijn voorzien van professioneel handgepolijst glas dat de beeldscherpte en helderheid van rand tot rand garandeert – daarom is het een van de beste iPhone-macrolensopties.

De Moment Macro 10x Lens wordt geleverd met een lensdop om de zuiverheid van dat glas te beschermen, evenals een microvezel trekkoord draagtas. Een andere leuke toevoeging is de witte ondoorzichtige verwijderbare diffuserkap om lensflare te voorkomen, maar toch voldoende licht binnen te laten.

Als een van de beste iPhone-macrolenskeuzes is het misschien klein, maar het slaagt erin om prachtige, meer dan levensgrote foto’s van je favoriete kleine onderwerpen te maken.

3. CoPedvic 25X Macro Lens Kit |

CoPedvic 25X Macro Lens Kit

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • iPhone macrolens
 • Groothoek-, tele- en fisheye-lenzen
 • Klein statief
 • Betaalbaar

Tegens

 • De macrolens is onvoldoende ontworpen
Controleer de huidige prijs

Als u op zoek bent naar een uitgebreide iPhone-lenskit met een macrolens, is de CoPedvic 25X Macro Lens Kit een goede gok.

Ongeacht het maken van iPhone-foto’s of -video’s, de kit heeft alles wat je ooit nodig zult hebben. Bovendien bevat het een groot aantal iPhone-lenzen die ook werken op niet-Apple-telefoons.

Afgezien van de 25x macrolens, is er een 22x telelens met een vast brandpunt, een 205 ° fisheye-lens en een 4K HD 0.67X supergroothoeklens.

De supergroothoek- en macrolenzen schroeven samen tot één compacte eenheid. De 22x telelens ziet er een beetje gek uit je iPhone als een speelgoed Nikon tele superlens. Met een vergroting van 22x kun je echter gemakkelijk de actie in sport en dieren in het wild vastleggen.

De toevoeging van een telefoto, fisheye en supergroothoeklens geeft meer flexibiliteit voor creatieve bezigheden met de meeste smartphones.

Wat compatibiliteit betreft, gebruiken de clip-on lenzen een kleine veerbelaste clip als bevestigingsmethode om de telefoonlenzen op de camera aan de voor- of achterkant te monteren.

De smartphonelenzen werken met Samsung Galaxy, Google Pixel, LG One Plus, HUWAI en elke iPhone terug naar de 4S. Houd er rekening mee dat als je een 4S hebt met een batterij die nog steeds wordt opgeladen, je het beter doet dan de meeste.

Dit zijn geen goedkope plastic lensopties , maar lenzen gemaakt van metaal van ruimtevaartkwaliteit en glas van superieure kwaliteit. Bovendien zijn de glaselementen voorzien van geavanceerde coatings om nevenbeelden en affakkelingen te minimaliseren.

De clip-on lenskit biedt een van de beste macrolensopties, ideaal voor close-upfoto’s binnen en buiten.

4. Apexel 11 in 1 Macro Lens Kit

Apexel 11 in 1 Macro Lens Kit

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Uitstekende macrolens voor iPhone
 • Opties voor groothoek, tele en fisheye
 • Clip-on lenzenvloeistof

Tegens

 • 11 lenzen zijn overdreven
 • Niet geschikt voor telefoons met dubbele camera
Controleer de huidige prijs

Om de beste iPhone-macrofoto’s te maken, heb je iets anders nodig dan een goedkope plastic lens om een geweldige beeldkwaliteit te krijgen.

Gelukkig is de Apexel 11 in 1 Macro Lens Kit ideaal voor het maken van macrofoto’s van hoge kwaliteit terwijl u onderweg bent. De macrolens is licht en compact, maar levert nog steeds 15x vergroting voor verbluffende details van dichtbij en beeldkwaliteit.

Er is meer aan de Apexel 11 in 1 Macro Lens Kit dan alleen een enkele lens voor iPhone-macrofotografie.

De kit bevat maar liefst elf lenzen, waaronder een 0.63X groothoeklens, 2X tele, 198 °fisheye, 15x macrolenzen en een funky caleidoscooplens.

Om de creatieve opties verder uit te breiden, bevat het een CPL-filter, ND-filter en sterfilter. En voor de goede orde, er zijn grijze, oranje, gele en blauwe gradfilters voor dramatische resultaten.

Elf lenzen lijken een beetje overkill en resulteren in een complex scenario door de verschillende lensbevestigingen te sorteren om een opname te maken.

Een enkele lens is goed, twee lenzen zijn geweldig en drie lenzen zijn waarschijnlijk een perfecte kit. Alles boven de vijf lenzen maakt het echter moeilijk om precies te weten waarmee je moet fotograferen , vooral omdat de meeste lenzen er hetzelfde uitzien als elkaar.

Qua compatibiliteit hechten de lenzen zich aan je iPhone via een meegeleverde clip die werkt met Samsung Galaxy, Huawei, Sony, LG, andere Android-telefoons en natuurlijk iPhones terug naar de 6S-modellen.

Het is vermeldenswaard dat de clip niet geschikt is voor telefoons met dubbele camera – dit beperkt het gebruik van recentere iPhone-modellen.

Als je op zoek bent naar veel meer dan alleen de beste iPhone-macrolens, heeft deze kit alles wat je maar kunt wensen.

Hoe kun je macrofoto’s maken met een iPhone?

Hoewel het niet helemaal hetzelfde is als het gebruik van externe macrolenzen, kun je nog steeds macrofoto’s maken met een iPhone. Afhankelijk van de generatie iPhone die je hebt, is hier de essentiële stapsgewijze handleiding.

 • Zorg ervoor dat je onderwerp voldoende licht heeft – vermijd het gebruik van de ingebouwde flitser op de iPhone.
 • Door de iPhone ondersteboven te houden, krijgt u meer controle over de telefoon en de mogelijkheid om veel dichterbij te komen.
 • Zoom de cameralens in om meer details op het iPhone-scherm te krijgen met behoud van focus.
 • Wijzig de zoom tot 5X als uw iPhone dit toestaat.
 • Krijg de iPhone zo dicht mogelijk bij het onderwerp terwijl je toch een scherpe focus op de details met de meeste interesse behoudt.
 • Als het belangrijkste gebied dat u scherp wilt stellen een beetje zacht is, beweegt u uw iPhone iets in of weg totdat u een scherpe focus hebt.
 • Maak je geen zorgen als andere delen van het onderwerp in soft focus vallen – dit is een aantrekkelijke look in macrofotografie.
 • Maak verschillende foto’s vanuit verschillende hoeken.
 • Nadat u de foto hebt gemaakt, kunt u de bewerkingstools voor iPhone-foto’s gebruiken om verder in te zoomen en de beeldscherpte en definitie te vergroten.
 • U kunt ook het gereedschap Bijsnijden gebruiken om in te zoomen op de afbeelding. Pas op dat je het niet overdrijft, omdat de randen van je object te veel helderheid verliezen.
 • Zodra je klaar bent met het bewerken van je afbeelding, ben je klaar om deze online of via sociale mediakanalen te delen.

U kunt ook onze gids voor de beste macrolens voor camera’s bekijken.

Wat is de beste iPhone voor macrofotografie?

De beste iPhone voor macrofoto’s is degene die je al hebt!

De kans is groot dat als je een iPhone-model draagt dat in de afgelopen twee tot drie jaar is uitgebracht, het geschikt is voor macrofotografie. Elk nieuw model en elke nieuwe generatie van de Apple iPhones heeft betere camera’s, lenzen, processors en editing gereedschap.

De meer recente modellen, zoals de iPhone 11 en iPhone 12 (Standard, Pro, Max, etc.), beschikken over de beste fotografietools. Deze omvatten de mogelijkheid om in te zoomen, te fotograferen bij weinig licht en groothoekopnamen te maken.

De realiteit is dat iPhones geen speciale interne of externe macrolenzen hebben – het is iets dat ze moeten aanpakken. Ze beschikken echter over een combinatie van niet-macrolenzen en dieptesensoren om van dichtbij geweldige foto’s te maken.

Met de hierboven beschreven technieken maak je goede macro-opnames op de volgende modellen:

 • iPhone 12
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max |
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max |
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max – Max

Het andere voordeel van het maken van macrofoto’s met een recente generatie iPhone is de beschikbaarheid van add-on macrolenzen (zoals hierboven vermeld).

Bovendien kunt u met een geschikte bevestigingsmethode of een compatibel telefoonhoesje een reeks macrolenzen toevoegen voor close-upfoto’s.

Laatste woorden

Hoewel we het als vanzelfsprekend beschouwen, vertegenwoordigen iPhones de nieuwste hightech, zakbare tovenarij. De dingen die iPhones vandaag kunnen bereiken, werden een paar jaar geleden niet voor mogelijk gehouden.

Verreweg de belangrijkste vooruitgang is gekomen in de vorm van iPhone-fotografie en cameramogelijkheden. Als gevolg hiervan beginnen iPhones de traditionele cameramerken zorgen te maken.

iPhones zijn geweldig voor macrofotografie omdat je ze altijd bij je hebt. Dus wanneer de inspiratie toeslaat of een bij in perfect zonlicht op een bloem landt, zijn ze altijd klaar om te gaan.

Bovendien leg je met een iPhone-macrolens verbluffende details van kleine onderwerpen vast. Natuurlijk hangt de beste iPhone-macrolens af van vele factoren – het beoogde gebruik, de gewenste beeldkwaliteit en natuurlijk het model iPhone dat u momenteel gebruikt.

Heb je geprobeerd close-upfoto’s te maken met de ingebouwde lenzen op je iPhone? Of heb je een macrolens voor de iPhone gebruikt en zo ja, wat was je ervaring? Wat zijn uw gedachten over de soorten macrolenzen die hier in onze uitgebreide gids worden vermeld?

Deel uw gedachten, vragen en opmerkingen over het gebruik van een macrolens voor iPhone-opnamen. Word onderdeel van het gesprek en ontdek alles wat er te weten valt over iPhone-macrofotografie.

macro-lens-voor-iphone

Xenvo Pro Macro Lens Kit

Betaalbare en duurzame 15x macro lens kit voor hoge kwaliteit beelden. Inclusief groothoeklens en oplaadbaar LED-licht.

Controleer de huidige prijs